Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

ZbigniewG 11:44, 13 lut 2013

popcarol napisał(a)
..

Karola super wyszło, jak byłem młody i ........mi się jeszcze chciało to zrobiłem tak gruszę z tym że były trzy piętra(x2) z różnych odmian na koniec zaszczepiłem jeszcze czwartą ale już nie doczekałem owoców bo przeniosłem się na aktualne włości
popcorn 11:46, 13 lut 2013

Zbyszku nie ta liga Ja tylko obcinałam gałązki szczepienie? tyle odmian? wow!
I to grusza! Mam gruszę 4ty rok i jeszcze nie zaszczyciła mnie kwitnieniem, nie mówiąc o owocowaniu

Masz może fotkę Twojej??
Mala_Mi 14:18, 13 lut 2013

Karola, myślę nad Twoimi grządkami z blachy.... i wsadzę swoje przemyślenia.
Nad grządkami sie dużo siedzi...bo pielenie zbieranie zbiorów itd itp... Krawędź blachy jest zawsze ostra, nieprzyjemna i niebezpieczna. Nawet nie da się o krawędź oprzeć aby coś nachylić się i zrobić.. czy przysiąść tyłkiem na krawędzi. Niech Ci dziecko się wywróci i uderzy o krawędź takiej skrzynki..
Dla mnie niepraktyczne.... wolę już trumnę z desek
ZbigniewG 14:30, 13 lut 2013

Karola nie mam zdjęć bo jak napisałem to były czasy gdy byłem jeszcze młody i ... aparaty były na kliszę
to już na nowej działce jak skończyłem budowę i zacząłem się nudzić małe szczepienie z boku bo drzewa były zbyt duże żeby budować pietra odmianowe

popcorn 14:37, 13 lut 2013

Aniu ale przednią krawędź tej trumny mieliśmy obłożyć drewnem, dokładnie jak tutaj:

Też miałam takie przemyślenia, zwłaszcza że to na krawędzi trawnika...
ale gość się nie odzywa, pewnie będzie drewno.

pozdrawiam!
popcorn 14:37, 13 lut 2013

Zbyszku ładniutka ta jabłonka, a jakie owoce! Niesamowite, różne na jednym drzewku

pozdrawiam!!
Bogdzia 14:41, 13 lut 2013

Brawo Karola, ciesze sie ze pokazałaś babie że są tacy co moga jej kłopotu narobic. Nie znoszę takich ludzi jak ona a jest ich coraz wiecej. Do tego miejsca pokazuje mi że tekst poprawny to teraz napiszę bóża zamiast burza i nadal pokazuje ze tekst poprawny.
popcorn 14:45, 13 lut 2013

Z tym poprawnym tekstem to jajo jakieś Bożenko, czepia się wielokropka czy podwójnego pytajnika, a błędy ortograficzne czy brak polskich znaków ignoruje Może sprawdza treść a nie pisownię?

Cieszę się że z babą koniec, przynajmniej dla mnie. A ile osób jeszcze nabierze, które machną ręką i nie powalczą??? ech... czy policja nie może jej jakiejś grzywny dać czy coś, żeby jej się odechciało?? ech... sam policjant przyznał że baba jest im znana z tego typu "działalności"... ech...
jagoda99 17:12, 13 lut 2013

Witam Karola czesto u Ciebie bywam ale nie zostawiam sladu bo ciagle biegiem.
Bardzo ciezko za Wami zdazyc i byc na biezaco to wrecz niemozliwie.
Pozdrawiam Cie bardzo bardzo serdecznie
popcorn 17:17, 13 lut 2013

Witaj Jagódko! Dzięki za wpis, zaglądaj, zapraszam! Jutro zajrzę do Ciebie, idę podgrzać Młodej obiad

pozdrawiam!!