Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

BEATA_S 22:18, 12 gru 2011

Karolino, wysłałam Ci wiadomość
monteverde 01:21, 13 gru 2011

to masz pecha z tymi połączeniami
popcorn 08:49, 13 gru 2011

No nic, dzisiaj wzięłam urlop, ale jeszcze pracuję - już prawie dziewiąta, a od 8mej prądu miało nie być...
nie ma jak w domu tylko co ja dzisiaj będę robić caly dzień? Najwyżej pojadę wcześniej na zakupy i Młodą z przedszkola odbiorę, bo ani muzyki słuchać sie nie da, ani odkurzać, ani filmów oglądać, ani na Ogrodowisku przesiadywać bez prądu..

Beatko - wysłałam odpowiedz, fotki pójdą mailem! Pozdrowionka
karolina
popcorn 09:06, 13 gru 2011

Wygląda na to że nawet fotki zdążę wrzucić

Kucyki zimowe z juki karolińskiej:

Okrycie trawy - hakone i prosa - niedawno wsadzone, a delikatne..

Ciemiernik nowozelandzki podobno jest delikatny, dostał kołderkę -chochoł z uschniętej trawy otulony workiem po cebuli

A ciemiernik biały JUŻ zamierza kwitnąć! Ledwo 2 listki, a pączek jest

Reszta fotek - domy sąsiadów wg chyba tego samego co Jej projektu - idzie mailem do Beaty

pozdrawiam i miłego dnia!
GabiK 11:53, 13 gru 2011

Miłego dnia. U nas też bez prądu katastrofa - a jeszcze teraz, jak tak szybko ciemno się robi, to nawet poczytać za bardzo nie można.

To trochę przerażające, że w razie jakiegoś konfliktu wystarczy parę elektrowni zniszczyć i ludzie załatwieni.
popcorn 18:13, 13 gru 2011

Hej Gabi,
dopiero teraz prąd wrócił. Chociaż odcięli nas dopiero o 9.15 rano - w życiu nie miałam takiej wydajności w pracy jak przez tę godzinkę rano...
Od 16tej siedziałyśmy z Młodą po ciemku, przy świeczkach. Ale ani muzyki posłuchać, ani bajki obejrzeć, dobrze że kuchnię gazową mamy-jedzenie da się przygotować, bo ogrzewanie też na prąd... jakby odcięli na dłużej, to chyba ognisko na środku... nie wyobrażam sobie.
Dokładnie, zniszczyć elektrownie i po bólu...

Od jutra ma być normalnie mam nadzieję
Dzisiaj załatwiłam sobie nowy paszport - stary za 2 mce straciłby ważność. Ostatnio oglądałam last minute - Maroko np, a tu nieważny paszport mam... więc zapędy musiałam powstrzymać. Może popatrzę jeszcze na styczeń
GabiK 09:20, 14 gru 2011

Dobrze, że się zorientowałaś z paszportem teraz, a nie na lotnisku.

U nas to i kuchnia elektryczna. Chyba by trzeba było w kominku gotować.
popcorn 11:11, 14 gru 2011

To byłaby masakra - wyjazd zaklepany i zapłacony, M i Młodą wpuszczają do samolotu a mnie nie... chyba bym się zapłakała

Co do prądu...O nie, miałam mieć kuchnię indukcyjną, ale stwierdziłam że jakby co to wolę gaz. Chciałam gazowo-indukcyjną, ale w Polsce nie uświadczysz takiego połączenia... ewentualnie 2 obok siebie 2-palnikowe, (lub elektryczno-gazowe, ale elektrycznej nie chciałam), ale okruchy w szparę pomiędzy by wpadały... i stanęło na gazie na szkle Brudzi, ale w wypadku braku prądu można chociaż jedzenie przygotować. Wczoraj smażyłam kotlety przy świecach - masakra

Dzisiaj na szczęście wszystko normalnie działa. Ale pracy mi się nagromadziło trochę przez te 2 dni, więc wracam pisać

miłego dnia!!

Zrobiłam sobie kolejny ogrodniczy prezent - książkę Reader's Digest - 1001 sposobów na piękny ogród Trochę o wszystkim i niczym, ale będę miała kilkaset stron do wertowania w długie zimowe wieczory...
GabiK 12:11, 14 gru 2011

Mam tę książkę - wypatrzyłam u mamy i pożyczyłam. Nie przejrzałam dokładnie, ale na pierwszy rzut oka taka bardziej o niczym.
popcorn 12:26, 14 gru 2011

Niestety też mam takie wrażenie, ale nic ciekawszego nie było, a powertuję sobie. A potem najwyżej allegro

Nie chce mi się pracować, a mam sporo..
Dlatego chyba że dla takiego upierdliwego klienta no trudno, wracam do pracy