Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 09:00, 03 sty 2012

Krys napisał(a)
Karolina znalazłam te aukcję ,ocen prosze czy warto : http://allegro.pl/bukszpan-buxus-32cm-nasz-transport-producent-fv-i1986443682.html

Cena dobra, ale nie miałam z nimi do czynienia. Spytaj osoby które wystawiły im komentarze w aukcjach z bukszpanami, o ile będą szczerzy dowiesz się co i jak!
pozdrawiam!
popcorn 09:01, 03 sty 2012

Krys napisał(a)
Karolina a gdzie w Zd-Woli są bukszpany ?

Krysiu chce spytać osobę prywatną, u której w ogródku widziałam, czy by mi nie sprzedała..
GabiK 09:52, 03 sty 2012

Karolino, popieram zakupy w Warszawie, będziesz mogła wreszcie mnie odwiedzić.
popcorn 10:21, 03 sty 2012

hej Gabi,
wybiorę się na wiosnę, sama, samochodem. Jak firma mnie wezwie Od razu zakupie cisowe stożki na Baletowej (jeśli będą) i wproszę się do Ciebie

Jutro jadę do Warszawy, wracam we czwartek. Wiosnę prawie mamy

pozdrawiam i miłego dnia!
popcorn 12:44, 03 sty 2012

Jupi! Wczoraj wysłane bukszpany przyszły - niestety tylko 1 paczka z 2 wysłanych równocześnie... nie rozumiem Poczty Polskiej, 2 paczki nadawane przez jedną osobę, w jednym miejscu, w tym samym czasie, z tym samym adresem wysyłkowym... i dochodzi tylko jedna. Druga pewnie przyjdzie jutro... jak dostanę na nią awizo będę naprawdę zła

5 bukszpanów plus 6ty - mniejszy - gratis zadołowanych w warzywniku:

Jestem naprawdę mile zaskoczona ich wielkością Na pewno są większe niż 45x45 cm

Te pozostałe będą mniejsze. Mam nadzieję że dotrą jutro przed południem, żeby zdążyła je "posadzić".

Te muszę teraz podlać, a okryję włókniną dopiero jak będą mrozy - dzisiaj znów koło 10 stopni na dworze, ale plus 3ci stycznia

Helleborus Niger kwitnie (ciemiernik)

Na wiosnę posadzę wszystkie 5 jakie mam w jednym miejscu
popcorn 12:21, 04 sty 2012

Dostałam numer drugiej przesyłki od sprzedającego, zadzwoniłam na swoją pocztę, okazuje się że paczka jest w doręczeniu... ja za chwilę muszę wyjeżdżać, więc mam nadzieję M zadołuje te bukszpany.. i zrobi to porządnie :/
Zwykle listonosz jest u nas rano, a tu już 12.30 dochodzi.. wrr...
popcorn 13:06, 04 sty 2012

Przyjechały, posadziłam
zbieram się!
pozdrawiam
marzena 22:57, 04 sty 2012

no, to właśnie jest niezwykle intrygujące tej zimy - niezimowej ... można spokojnie sadzić bukszpany i nie tylko ...
no, niech Ci rosną pięknie
Pszczelarnia 22:59, 04 sty 2012

Sadzenie bukszpanów w styczniu. Mamy angielski klimat i ogrody nam się robią angielskie! (no, same się nie robią).
popcorn 09:29, 05 sty 2012

Witajcie - Marzenko, Ewo

Cena okazyjna, wic kupilam. Stwierdzilam ze jest pogoda jak poznej jesieni - kiedys w koncu mroz zlapie, choc rosliny nie beda jeszcze dobrze ukorzenione. Mam nadzieje nie zmarnuja mi sie, 6 ladnych i sporych kulek i 6 cietych na zywoplot, ok 60 cm - suuper sa
Dawno nic nie sadzilam, wiec podobalo mi sie Wiosny doczekac sie nie moge!!

PS pozdrowienia z Warszawy - Starowka jest PIEKNIE udekorowana i oswietlona, Barbakan urzeka