Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 21:53, 05 sty 2012

Karolina byłam dzisiaj w oddziale Tradis w Zd-Woli maja poświąteczne przeceny,różności taka latarenkę upatrzyłam sobie zobacz u mnie .
ana_art 22:03, 05 sty 2012

popcarol napisał(a)

Karolina znalazłam te aukcję ,ocen prosze czy warto : http://allegro.pl/bukszpan-buxus-32cm-nasz-transport-producent-fv-i1986443682.html

Cena dobra, ale nie miałam z nimi do czynienia. Spytaj osoby które wystawiły im komentarze w aukcjach z bukszpanami, o ile będą szczerzy dowiesz się co i jak!
pozdrawiam!

hmmmm zamówiłam u nich bukszpany i dzięki Bogu nie wplaciłam kasy, nie odpowiadali na emaile, totalna olewka. Tuż przed przymrozkami zadzwonił facet czy jestem zainteresowana jeszcze bukszpanem, podziękowałam...
popcorn 08:53, 06 sty 2012

Witaj Krysiu! Będę dzisiaj w Zduńskiej, ale ponieważ mamy święto będzie zamknięte na pewno! Zobaczę u Ciebie co wybrałaś

Aniu - takie ostrzeżenie można by umieścić gdzieś, może w wątku o bukszpanach? Żeby ostrzec przed nacięciem się? Masakra...

pozdrawiam!
popcorn 09:01, 06 sty 2012

Odgadłam nazwy 8 z 10 traw w konkursie o trawach, mogę sobie wybrać 3 sadzonki jakie chciałabym dostać..
Miskant morning light na pewno, a pozostałe 2?

jupi!
Gardenarium 10:21, 06 sty 2012

A może Variegatus? Hakonechloa? Carex?

Instagram Ogrodowiska
popcorn 11:01, 06 sty 2012

hej Danusiu!
Nie wiem czy Mariusz nie przygotował gotowych "pakietów", ale może można będzie wybrać z szerszego "grona" sadzonek

Variegatus chyba nie, mam zebrinusa, kolorystycznie dość podobny, choc paski nie w ta strone
I chyba miskantów wystarczy na moim skrawku, dość duże w większości są, morning light nie mam, a bardzo mi się podoba
Ale u Mariusza na stronie chwilowy brak towaru...

Hakone kupiłam niedawno macra aureola 3 sadzonki, rosną
Moze jednak zielonolistna Hakonechloa macra 'Nicolas' ? Moze te 2?

Carex buchananii tez mam 3 szt
Patrzę na Carex Tumulicola -moze jako 3cia?

I - jesli Mariusz sie zgodzi - dokupie jeszcze ze 3-5 szt, wyslalby jedna paczką?
Grzesiu 16:19, 06 sty 2012

No jak to dobrze że jest zima...a ja mam czas żeby zaglądnąć do Ciebie między innymi
Przeszedłem cały wątek wzdłuż i wszerz i teraz jest na bieżąco
Wspaniałe przemiany od tej wiosny u Ciebie
popcorn 16:26, 06 sty 2012

Witaj u mnie Grzesiu!
Ogrodowisko odkryłam początkiem sierpnia, trochę za późno.. no ale pracuję, mam nadzieję idzie ku lepszemu. Mogłaby wiosna przyjść, albo zima - wszystko mi jedno, byle nie to co za oknem

pozdrawiam serdecznie i dziękuję
popcorn 17:31, 06 sty 2012

Mariusz przyjedzie do mnie w marcu z nagrodą w konkursie o trawach i zamówionymi właśnie (na rabatę przed domem):

nagroda:
Hakonechloa macra 'Mediopicta' 3 szt

Zamówione:
Molinia caerulea 'Variegata' 5 sztuk po 5 zl = 25 zl
Carex siderosticha 'Variegata' (turzyca) 5 sztuk po 5 zlotych = 25 zl
morning light 1 szt i konwaliki 5 szt - jak będzie mial

Bogdzia 17:34, 06 sty 2012

O to będziesz zachwycona i wizytą i trawami. Gratuluję wygranej.