Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

marzena 17:36, 06 sty 2012

właśnie przeczytałam, że zajęłaś wysokie m-ce w konkursie o trawach ! tez gratuluję
popcorn 17:58, 06 sty 2012

Bogdziu, Marzenko - dziękuję! Cieszę się, fajna zabawa
A hakone będzie mi o niej przypominało

Oby do marca Dobrze że w międzyczasie jeszcze jakiś urlop.. nie mogę się wiosny doczekać
Joku 20:33, 06 sty 2012

Gratuluję Karolino nagrody!
ell 21:25, 06 sty 2012

Też gratuluję i tak jak Ty wiosny nie mogę się doczekać, bo teraz to nie wiadomo co jest.
Krys 22:07, 06 sty 2012

Karolina gratuluje podium Szacun za wiedzę
popcorn 22:09, 06 sty 2012

Jolu, Elu, Krysiu - dziękuję. Znałam 3 z tych sadzonek, resztę (5) znalazłam... więc po prostu mam 80% skuteczność w znalezieniu tego czego nie wiem

Też nie mogę się doczekać wiosny... dobrze że chociaż urlop w międzyczasie

pozdrawiam Was serdecznie!
popcorn 12:41, 08 sty 2012

Myślę od kilku dni nad moim przedogródkiem. A konkretnie nad częścią tuż przy domu. Danusia kiedyś (w projektowaniu ogrodów) narysowała mi takie coś:

A - róże
B - kalina pienna (ale ja bym nie sadziła tylko inne drzewko na pniu) nawet hortensję Limelight pienną
C - rozchodniki okazałe (masz już)
D - jeżówki
E - miskanty jednakowe
F - bodziszkialbo inne byliny pasujące do róż
G - obwódka z lawendy
H - obwódka z bukszpanu
I - na dole po prawej (wcięło literkę) hortensja Limelight
J - wiśnie "Umbraculifera"

Oczywiście zmodyfikowałam to w międzyczasie i na razie mam takie coś:

Została mi do zagospodarowania najbardziej ocieniona część. Planuję tam hosty i trzmielinę fortune'a płożącą.
Może tak być?? Budleja na wiosnę wylatuje. Jeszcze coś?
popcorn 19:03, 08 sty 2012

popcorn 18:13, 10 sty 2012

Rano obudziliśmy się, a tu z 5 cm śniegu Młoda oszalała, nie chciała wsiąść do samochodu, bo ślady chce robić i śnieżkami rzucać (we mnie niestety po południu nie zostało z niego nic prócz błota i kałuż...

Niemniej naszła mnie ochota na wyjazd. Planowaliśmy zabrać kuzyna Młodej, (a chrześniaka Męża) z nami, na 2 tyg do Egiptu. Ale nic z tego chyba nie będzie, bo im bliżej ferii tym wyższe ceny. Doszło do tego (poluję na last minute), że cena za dziecko jest 100-200 zł DROŻSZA niż cena podstawowa (za osobę dorosłą). Naciągactwo, bo tak się filtruje te oferty, nie ma możliwości sprawdzenia czy na dzieci zniżki jakieś są, czy nie...
Trzeba było jechać wcześniej - przed Świętami tydzień, 4 gwiazdki, Sharm el Sheikh to był koszt rzędu 800-900 zł (najtańsza oferta 799 alfa star), teraz 3 gwiazdki kosztują 1300 :/ Za 2+2 trzeba zapłacić min. 8 tys.. a w ub. roku zamknęliśmy się w 5... (ale to był maj, no i za 2+1, ale i tak spora różnica...)

Więc chyba pojedziemy na narty do Istebnej I nauczymy Młode jeździć na nartach

Narty... byłam dzisiaj u ortopedy, bo mnie stawy biodrowe bolą. Starszy gość, od progu kazał mi się rozebrać (wrr!), pomacał, pogapił się... i co? dostałam skierowanie na USG... stawu kolanowego (!). Bo mi coś przeskakuje (jak mi pozginał trochę...)
Ale mnie biodra bolą! W tym wieku nic się tam pani nie dzieje, może od kręgosłupa coś promieniuje, w końcu praca za biurkiem... masakra :/ muszę jakiegoś prywatnego znaleźć, z usg w gabinecie, żeby mi od ręki zrobił :/ masakra :/

na urlop muszę jechać wrr...
anika 11:36, 11 sty 2012

witam, czytam to forum już od jakiegoś czasu - masa fajnych wpisów, wiele informacji. Doczytałam, że jesteś z Pabianic a ja z Łodzi, więc całkiem blisko. Ja swój ogród będę dopiero tworzyć zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

pozdrawiam
Ania