Rano obudziliśmy się, a tu z 5 cm śniegu

Młoda oszalała, nie chciała wsiąść do samochodu, bo ślady chce robić i śnieżkami rzucać (we mnie

niestety po południu nie zostało z niego nic prócz błota i kałuż...
Niemniej naszła mnie ochota na wyjazd. Planowaliśmy zabrać kuzyna Młodej, (a chrześniaka Męża) z nami, na 2 tyg do Egiptu. Ale nic z tego chyba nie będzie, bo im bliżej ferii tym wyższe ceny. Doszło do tego (poluję na last minute), że cena za dziecko jest 100-200 zł DROŻSZA niż cena podstawowa (za osobę dorosłą). Naciągactwo, bo tak się filtruje te oferty, nie ma możliwości sprawdzenia czy na dzieci zniżki jakieś są, czy nie...
Trzeba było jechać wcześniej - przed Świętami tydzień, 4 gwiazdki, Sharm el Sheikh to był koszt rzędu 800-900 zł (najtańsza oferta 799 alfa star), teraz 3 gwiazdki kosztują 1300 :/ Za 2+2 trzeba zapłacić min. 8 tys.. a w ub. roku zamknęliśmy się w 5... (ale to był maj, no i za 2+1, ale i tak spora różnica...)
Więc chyba pojedziemy na narty do Istebnej

I nauczymy Młode jeździć na nartach
Narty... byłam dzisiaj u ortopedy, bo mnie stawy biodrowe bolą. Starszy gość, od progu kazał mi się rozebrać (wrr!), pomacał, pogapił się... i co? dostałam skierowanie na USG... stawu kolanowego (!). Bo mi coś przeskakuje (jak mi pozginał trochę...)
Ale mnie biodra bolą! W tym wieku nic się tam pani nie dzieje, może od kręgosłupa coś promieniuje, w końcu praca za biurkiem... masakra :/ muszę jakiegoś prywatnego znaleźć, z usg w gabinecie, żeby mi od ręki zrobił :/ masakra :/
na urlop muszę jechać

wrr...