Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

ewalm 13:39, 09 maj 2013

Karolinko, Anitko, piwonie nie lubią być za głęboko posadzone. Trzeba uważać przy przesadzaniu, żeby nie sadzić głębiej niż rosły.

popcorn 13:45, 09 maj 2013

Ewo - uważałam może zakwitną, przesadzane w ub. roku... pąki są, ale już były wcześniej, tylko potem marniały może za sucho??
pozdrawiam, dzięki!
anipla 14:05, 09 maj 2013

A to inna inszość pewnie je w początkowej fazie przymrozek majowy złapał ,pilnuj teraz i jak będa zapowiadali przymrozek to okryj jak małe to wiadrem albo agro i zobaczysz że zakwitnie : )

wiesz co namówiłaś mnie na te nadstawki pisałam u siebie że nie chcę ale weź mi 2 szt.,podjadę to zabiorę, a tu i tak bedę faceta nachodzic jak będzie miał to może odda za grosze...a Ty za płotem będziesz miała gdzie stawiać
popcorn 14:08, 09 maj 2013

Anitko - ok
Joaska 14:18, 09 maj 2013

Karola, skrzyneczki jak widac na ogrodowisku sie bardzo ładnie przyjęły, prawda że są bardzo praktyczne!!!
Pozdrawiam
popcorn 14:27, 09 maj 2013

Joasiu - to prawda Jeszcze system kropelkowy by się przydał, bo zauważyłam że przesycha mi tam ziemia, i tak dość przepuszczalna u mnie...

Najlepsze jest to że we wsi mam prawie sąsiadów, którzy najpierw pytali jaki mamy kolor tynku, kupili ten tynk i robiła im to moja ekipa. I mają dom podobny do naszego, też mi się podoba A teraz przed domem mają skrzynki na warzywa

pozdrawiam!
ka1sia 17:45, 09 maj 2013

hej, Karolinka skrzyneczek Ci zabrakło? Ty niesamowita jesteś
Kupiłam pomidorki czeresniowe wysokie "pokusa", krzaki juz mają z pół metra i male pomidorki ciekawe jak będą rosły?
Pozdrawiam, Kasia
reni 17:51, 09 maj 2013

A ja się zastanawiam dlaczego pomidory sadzi się do góry nogami?

popcorn 18:01, 09 maj 2013

Kasia - niesamowite! Super! Nie widziałam jeszcze w sprzedaży pomidorków już z owocami - cudo na pewno! Pokażesz?
moje sieroty jak wyżej. Ale za 2-3 tyg beda nie do poznania, mam nadzieje

Reni - yyy z nudów. Wynalazek hamerykanski robią u mnie za ciekawostkę, przy wejściu do domu. Przynajmniej palikować nie trzeba

pozdrawiam!
reni 18:05, 09 maj 2013

"Reni - yyy z nudów. Wynalazek hamerykanski robią u mnie za ciekawostkę, przy wejściu do domu. Przynajmniej palikować nie trzeba

pozdrawiam! "

Aha... każdy można tak posadzić, czy to musi być jakaś konkretna odmiana? No i8 doniczka chyba musi być jakaś specjalna