Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Milka 16:03, 08 maj 2013

cisy teraz wszystkie ciut brązowieją, gubią igły, ale i nowe przyrosty
może jutro będę w domku, to nagonię
taka lista; opryski, nawożenie, sianie, sadzenie, cięcie...długa
ruda 16:36, 08 maj 2013

uff, skończyłam przeglądać twój wątek
Jestem zachwycona ciurkadełkiem, takie właśnie chcę!!! Czy jak woda się leje to jest jakiś szum?
I warzywnik pierwsza klasa, to rodzinka będzie miała ekologiczną żywność!
Bardzo dużo kwaitków masz, zazdroszczę, ja cokolwiek zasieję, to nie wschodzi...
Pozdrawiam
Pszczelarnia 17:06, 08 maj 2013

Karola, bukszpaniki - 15 szt. po 5 zł. na dosadzenie po jakiś podejrzanych z zeszłego roku (skusiłam się na supermarket). Te kupiłam od polskiego producenta co sam ukorzenia.

A klosze - jeden angielski, jeden od Danusi ze sklepu, reszta sklepy AGD. Zbieram odkąd jestem na Ogrodowisku. Jest szansa, że kiedyś będzie tyle, że starczy na sałaty i cukinie.
Urszulla 17:13, 08 maj 2013

masz dar do upychania
fajne połaczenie lawenda+czosnki
AniaK 17:14, 08 maj 2013

A masz może jakieś inne zdjęcia tego klona? On jakoś zmienia kolorki podczas sezonu?
popcorn 19:47, 08 maj 2013

irena_milek napisał(a)
cisy teraz wszystkie ciut brązowieją, gubią igły, ale i nowe przyrosty
może jutro będę w domku, to nagonię
taka lista; opryski, nawożenie, sianie, sadzenie, cięcie...długa

Irenko tak, te które się przyjęły, tak mają. Ale zdecydowana większość jest cała brązowa i sucha, bez szans
powodzenia w nadgonieniu prac!
popcorn 19:51, 08 maj 2013

ruda napisał(a)
uff, skończyłam przeglądać twój wątek
Jestem zachwycona ciurkadełkiem, takie właśnie chcę!!! Czy jak woda się leje to jest jakiś szum?
I warzywnik pierwsza klasa, to rodzinka będzie miała ekologiczną żywność!
Bardzo dużo kwaitków masz, zazdroszczę, ja cokolwiek zasieję, to nie wschodzi...
Pozdrawiam

Hej Ruda, udało Ci się? podziwiam! Muszę zrobić wizytówkę, może zimą, jak będę miała fotki z okrągłego roku. Bo przez tę ilość stron się przebijać... podziwiam za chęci
Ciurkadło... podziałało pół roku, po zimie chciałam czyścić to okazało się że żaby tam mieszkają, potem były kijanki, małe żabki... i nie zadziałało już :/ a teraz zmieniam tę rabatę, wywalam włókninę i żwirek. Ciurkadło przeniosę gdzieś indziej - tylko gdzie? Przy tarasie by się przydało... tak, słychać szum wody A przy wejściu do domu nie korzysta się z tego, bo tam nie siedzimy.

Warzywnik i włąsne warzywa to mój "konik". Przypomniałam sobie właśnie o fioletowej marchewce, jeszcze nie posiałam! Nie mam już gdzie :/

Co Ci nie wschodzi? Ja mam bardzo mało jednorocznych, większość to byliny, a tych lepiej nie siać, tylko podzielić żeby rozmnożyć. A wtedy jeśli krzywdy im nie zrobisz tylko będziesz dbać, muszą rosnąć!

powodzenia!
popcorn 19:52, 08 maj 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Karola, bukszpaniki - 15 szt. po 5 zł. na dosadzenie po jakiś podejrzanych z zeszłego roku (skusiłam się na supermarket). Te kupiłam od polskiego producenta co sam ukorzenia.

A klosze - jeden angielski, jeden od Danusi ze sklepu, reszta sklepy AGD. Zbieram odkąd jestem na Ogrodowisku. Jest szansa, że kiedyś będzie tyle, że starczy na sałaty i cukinie.

Moje tfu tfu nieźle po zimie, jednego wyrzuciłam. Klosze cuuudne!!! Danusi sklep to niestety nie moja półka cenowa Znaczy mogłabym kupić, ale cieszy mnie kupowanie za grosze chyba że się nie uda... zobaczymy w każdym razie są cudne!!
popcorn 19:53, 08 maj 2013

Urszulla napisał(a)
masz dar do upychania
fajne połaczenie lawenda+czosnki

taaak pozdrawiam Ula!
popcorn 19:59, 08 maj 2013

AniaK napisał(a)
A masz może jakieś inne zdjęcia tego klona? On jakoś zmienia kolorki podczas sezonu?

Aniu - no szukam:

Klonik jesienią, październik ub. roku:

Innych fotek nie mogę znaleźć, nie mam posegregowanych... może jutro?
pozdrawiam!