Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny...

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny...

Basiaw 08:36, 12 cze 2012

Nikuś, u Ciebie czyste szaleństwo z nowymi nasadzeniami
Patrzę na te rozłożone już obrzeża odcinające trawę od rabaty i chyba zgapię, pozwolisz?
Mam już kupioną lawendę, która ma być posadzona przy cokole domu od strony ogrodu, bo tak sobie wymyśliłam, że nie chcę opaski z kostki, żwirku czy czegoś w tym stylu a trawa słono rośnie pod okapem dachu (tylko mrówkolwy szaleją i ma być lawenda. Mam już kilkadzisiat sztuk w ogrodzie, więc będzie kontynuacja a takie docięcie zamaskowane trawy i rabaty byłoby świetnym rozwiązaniem.

Jak nie macie w ogrodzie dobrego miejsca na tę sosnę, to można ją trzymać w donic,. ja mam taką rosochatą sosnę już ze 3 lata i ma się dobrze, taki ogrodowy bonsai

Miłorzęby cudne!
Ana 09:59, 12 cze 2012

Nika, ale bombowe zakupy!!! Mnie podoba się to "brzydactwo", troszkę cięcia i cudpwny bonsai z niej będzie, zobaczysz!!!!

Idziesz jak burza, co post to zmiany, fajnie zapowiada się nowa rabatka. A w szkółce byłaś kolo Gorzowa? Zerknęłaś może na cisy?
A limelighty są już? No i please - podaj cenę milorzębów, bo myslę o nich na mojej skarpie

sorki za tyle pytań, ale chcę się do Was wybrać i planuję listę zakupów
nika 11:39, 12 cze 2012

Ana napisał(a)
Nika, ale bombowe zakupy!!! Mnie podoba się to "brzydactwo", troszkę cięcia i cudpwny bonsai z niej będzie, zobaczysz!!!!

Idziesz jak burza, co post to zmiany, fajnie zapowiada się nowa rabatka. A w szkółce byłaś kolo Gorzowa? Zerknęłaś może na cisy?
A limelighty są już? No i please - podaj cenę milorzębów, bo myslę o nich na mojej skarpie

sorki za tyle pytań, ale chcę się do Was wybrać i planuję listę zakupów

no dobra... ale tylko dlatego, że do nas przyjedziesz, to odpowiem... hahahaha... żartowałam

takich wysokich cisów, jakich szukasz, niestety nie było widziałam tylko takie gdzieś na oko 30 cm po 15 zł
limelighty... niestety towar deficytowy... brak
a miłorzęby kupiłam po 40 zł sztuka

i wiesz co... to "brzydactwo" tez już zaczyna mi się podobać że też ja nie wpadłam, że może być z niego niezłe bonsai tylko będziesz musiała mnie podszkolić z cięcia
nika 11:46, 12 cze 2012

Basiu zgapiaj do woli
Ten pomysł z lawendą zamiast opaski strasznie mi się podoba Będzie cudnie
Ja też chcę mieć koło tarasu łany lawendy... ale pewnie jeszcze nie w tym roku...
Zastanawiałam się też ostatnio, czy opaska żwirowa wokół domu jest naprawdę taka konieczna... ale mój M. się uparł... tyle tylko, że doczekać się jej nie mogę... i jak tak dalej pójdzie, to chyba ogłoszę bunt na pokładzie

Basiu, a Ty swoją sosnę trzymasz w donicy? Cięłaś ją na bonsai? Pokażesz?
nika 11:48, 12 cze 2012

motylla napisał(a)
Moniu, mój mąż za każdą wizytą w szkółce przywiózłby WIEEEEEEEEEELKĄ CHOINKĘ Tyle wie na temat gatunków a zakochany jest w iglakach, że ho ho

Hahahahaha... to mogliby sobie przybić piątkę Mój tez wszędzie widziałby tylko iglaste i ewentualnie niektóre drzewa... koniecznie duże
Ana 11:49, 12 cze 2012

Dooobra Jesli Tuśka ozdrowieje to widzimy się pojutrze

Och, to mnie zmartwiłaś tymi cisami, chyba będę musiała kupić tutaj te drogie No i te limelighty, dlaczego akurat w tym roku ich nier ma?? Buuu

Sosenkę podetniemy i będzie cudna, będą chmurki i sama zobacz - jak ma ślicznie naturalnie pogięty pęd-przewodnik! No marzenie
nika 11:51, 12 cze 2012

Madzioskoczek napisał(a)

I dobrze, że się uparł, ja tu widzę duży potencjał na piękne bonsai

Madziu, dziękuję za otworzenie oczu No nie wpadłam na to bonsai... a tu proszę... jednak ma potencjał Zaczynam lubić to moje "brzydactwo"
nika 11:56, 12 cze 2012

Ana napisał(a)
Dooobra Jesli Tuśka ozdrowieje to widzimy się pojutrze

Och, to mnie zmartwiłaś tymi cisami, chyba będę musiała kupić tutaj te drogie No i te limelighty, dlaczego akurat w tym roku ich nier ma?? Buuu

Sosenkę podetniemy i będzie cudna, będą chmurki i sama zobacz - jak ma ślicznie naturalnie pogięty pęd-przewodnik! No marzenie

No to trzymam kciuki za zdrowie Tuśki
Sama nie rozumiem, co jest z tymi hortensjami w Warszawie podobno pełno, a u nas....

no wybiegłam nawet przed chwilą na taras, by jej się dokładnie przyjrzeć kurcze... normalnie ślepa byłam teraz już widzę to bonsai
motylla 12:12, 12 cze 2012

nika napisał(a)

Moniu, mój mąż za każdą wizytą w szkółce przywiózłby WIEEEEEEEEEELKĄ CHOINKĘ Tyle wie na temat gatunków a zakochany jest w iglakach, że ho ho

Hahahahaha... to mogliby sobie przybić piątkę Mój tez wszędzie widziałby tylko iglaste i ewentualnie niektóre drzewa... koniecznie duże

Tak!!!!!! mój o zgrozo nawet tego typu pytania zadaje: Przepraszam, a ta choinka to ile kosztuje? A szybko rośnie?
arcobaleno 12:25, 12 cze 2012

Haha - w kwestii choinek - Mój Mąż taki sam

Taką sosnę pogiętą też mam - bonsai mówicie? Może też spróbuję, choć ona ma rzadkie i wiotkie te igiełki - w tym roku skróciłam wszystkie przyrosty bo były spooore

Zaszalałaś Kobieto z tymi zakupami Fajnie

Ja w końcu mam te swoje limelighty - może poczytam jak się je rozmnaża i Wam zrobię, co?