KasiaWB
09:54, 24 maj 2012

Witaj Aniu
wreszcie dotarłam do Twojego wątku
Działkę masz super
wszystko co napisali przedmówcy to prawda, lepiej poczekać jeśli masz silną wolę
) ja mam w porównaniu z Tobą malutką działkę, ale rozpoczęłam nasadzenia bo chcieliśmy mieć kawałek zielonego aby dziecko miało się gdzie bawić
nie muszę spacerować po betonowym blokowisku a na zielonej trawce mogę posiedzieć kiedy tylko chcę
na tej zielonej części, na której tylko mogę sadzić, bo reszta plac budowy, mam posadzony szkielet ze świerków serbskich i thuji Smaragd. Świerki mają w przyszłości zasłonić nas od szeregowców, które będą budowane już w tym roku zaraz za płotem i niestety od strony naszego tarasu, tam gdzie nie potrzebuję bardzo wysokich i gęstych szpalerów dałam właśnie thuje. Mam też 50 cisów Hicksii, kupiłam jako malutkie i po budowie wszystkie przesadzę w docelowe miejsce i będą tworzyć cisowe zwarte ekrany, narazie są szkółką, ale ładnie rosną i żałuję, że nie mogę ich już posadzić na miejsce docelowe. Mam też wiele innych roślin - uczę się ich uprawy, a poza tym jest ładnie
kiedyś i te rośliny odpowiednio przesadzę, bo będą już ładnie rozrośnięte i na początek już coś będzie
)
Jeśli chcesz już robić rabaty to spróbuj najpierw - jeśli się da, wypoziomować teren w tym miejscu oraz w stosunku do całej działki, choć będzie to trudne w tej chwili. Nasza działka jest w miarę płaska, ale i tak trzeba będzie wypoziomować, a pewnych rzeczy już nie poprawię, bo za późno, no ale tak to jest jak ktoś jest w gorącej wodzie kąpany
))) jak sadziłam na początku to o tym nie pomyślałam, bo budowa miała ruszyć za parę lat
)))
Trzymam kciuki za budowę oraz przyszły ogród
będę zaglądać 
Pozdrawiam

Działkę masz super

Jeśli chcesz już robić rabaty to spróbuj najpierw - jeśli się da, wypoziomować teren w tym miejscu oraz w stosunku do całej działki, choć będzie to trudne w tej chwili. Nasza działka jest w miarę płaska, ale i tak trzeba będzie wypoziomować, a pewnych rzeczy już nie poprawię, bo za późno, no ale tak to jest jak ktoś jest w gorącej wodzie kąpany

Trzymam kciuki za budowę oraz przyszły ogród

Pozdrawiam