Witaj Aniu

wreszcie dotarłam do Twojego wątku
Działkę masz super

wszystko co napisali przedmówcy to prawda, lepiej poczekać jeśli masz silną wolę

) ja mam w porównaniu z Tobą malutką działkę, ale rozpoczęłam nasadzenia bo chcieliśmy mieć kawałek zielonego aby dziecko miało się gdzie bawić

nie muszę spacerować po betonowym blokowisku a na zielonej trawce mogę posiedzieć kiedy tylko chcę

na tej zielonej części, na której tylko mogę sadzić, bo reszta plac budowy, mam posadzony szkielet ze świerków serbskich i thuji Smaragd. Świerki mają w przyszłości zasłonić nas od szeregowców, które będą budowane już w tym roku zaraz za płotem i niestety od strony naszego tarasu, tam gdzie nie potrzebuję bardzo wysokich i gęstych szpalerów dałam właśnie thuje. Mam też 50 cisów Hicksii, kupiłam jako malutkie i po budowie wszystkie przesadzę w docelowe miejsce i będą tworzyć cisowe zwarte ekrany, narazie są szkółką, ale ładnie rosną i żałuję, że nie mogę ich już posadzić na miejsce docelowe. Mam też wiele innych roślin - uczę się ich uprawy, a poza tym jest ładnie

kiedyś i te rośliny odpowiednio przesadzę, bo będą już ładnie rozrośnięte i na początek już coś będzie

)
Jeśli chcesz już robić rabaty to spróbuj najpierw - jeśli się da, wypoziomować teren w tym miejscu oraz w stosunku do całej działki, choć będzie to trudne w tej chwili. Nasza działka jest w miarę płaska, ale i tak trzeba będzie wypoziomować, a pewnych rzeczy już nie poprawię, bo za późno, no ale tak to jest jak ktoś jest w gorącej wodzie kąpany

))) jak sadziłam na początku to o tym nie pomyślałam, bo budowa miała ruszyć za parę lat

)))
Trzymam kciuki za budowę oraz przyszły ogród

będę zaglądać

Pozdrawiam