Elu, ja cynie wysiewam wczesna wiosną do doniczek na parapety okienne (w terminie podanym na opakowaniu), potem pikuję i od lat mam z nich pociechę Spróbuj ponownie, na pewno się uda
Ewo, jeżówka to wieloletnia bylina. Nie próbowałam wysiewać, ale dosyć szybko rozrosły się kupione małe sadzonki w duże kępy, które podzieliłam w zeszłym roku. Efekt na zdjęciu. Mam jeszcze jeden kolor, ale jeszcze nie kwitnie, pokażę później. U mnie teraz jedne rosną w słońcu (te kwitnące) a pozostałe w .półcieniu - mają dużo pąków i kwitnąć będą później. Dzieki temu dłużej będę cieszyć ich kwiatami. Będę rozszerzać ich kolekcję, bo z tego co widziałam jest wiele odmian.Polecam tą bylinkę
Śliczne jeżówki,ja dopiero dostałam jedną sadzonkę wiosną- nie zakwitnie w tym sezonie.
A jaki ma ma mieć kolor? Może jak do mnie przyjedziesz to podzielę się z Tobą - swoje dzieliłam o nietypowej porze i nic im nie zaszkodziło -rozrastają się i pięknie kwitną jak widzisz.
Jolu,podejrzę u sąsiadki ,bo nie pamiętam...Będę wdzięczna za korzonki+ trochę listków.....