przewertowałam dzisiaj kilka książek ogrodniczych i już wiem
to jest Kostrzewa walezyjska
Kostrzewa walezyjska "Glaucantha" tworzy kształtne, zimozielone kępki wysokości do 25 cm, złożone z liści barwy stalowo-niebieskiej. Wiechy wyprostowane, długości 10 cm, wąskie i gęste. Wymaga suchego i słonecznego miejsca. Kostrzewa ta polecana jest szczególnie do wysadzania w ogrodach skalnych, w nasadzeniach grupowych z nisko rosnącymi bylinami oraz w ogrodach wrzosowatych.
Kwitnie maj-czerwiec.
Jak jeszcze będzie w sprzedaży kupie jeszcze kilka egzemplarzy ...
Piękna trawka!Na największe mrozy wynieś ją do piwnicy.
Jolu, zimy nie będzie ostrej. Bo ponoć szyszki na to wskazują. I ja coś tak widzę po pasiece. Pszczoły, by się inaczej zachowywały. Ale może się mylę . Ale pszczoły nigdy się nie mylą, sęk w tym, żeby ich tańce dobrze odczytać.
Kostrzewa cudo - jakby jesieni nie było. A dokładniej, jaka to odmiana? Ale czy wytrzyma to nie wiem - turzyce na pewno.... ?
Jolu, zimy nie będzie ostrej. Bo ponoć szyszki na to wskazują. I ja coś tak widzę po pasiece. Pszczoły, by się inaczej zachowywały. Ale może się mylę . Ale pszczoły nigdy się nie mylą, sęk w tym, żeby ich tańce dobrze odczytać.
Kostrzewa cudo - jakby jesieni nie było. A dokładniej, jaka to odmiana? Ale czy wytrzyma to nie wiem - turzyce na pewno.... ?
Ewo, właśnie ... co to za odmiana? Sklep niby specjalistyczny, ale informacji tyle co na lekarstwo- trawa kostrzewa - i już
A jeśli chodzi o zimę, to też mam nadzieję, że nie będzie ostra i długa
Na razie jestem wdzięczna za tę suchą i ciepłą jesień Jej kolory wynagradzają coraz krótsze dni
Ewo miałam właśnie oto spytać, bo któregoś dnia mówili w tv że zima będzie ostra bo pszczoły zaklejają nawet wejścia. Wtedy odrazu pomyślałam o Tobie Miałam spytać co z Twoich obserwacji wynika w tym temacie?
Ewo miałam właśnie oto spytać, bo któregoś dnia mówili w tv że zima będzie ostra bo pszczoły zaklejają nawet wejścia. Wtedy odrazu pomyślałam o Tobie Miałam spytać co z Twoich obserwacji wynika w tym temacie?