Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

Kaisia 13:33, 26 maj 2012

Warzywniak w skrzyni, niestety musiałam powbijać gałązki bo pieski były ciekawe co tam jest, drugi jest w trakcie pracy, będą w nim pomidorki które już rosną w doniczkach wysiane przez moją siostrę.

Jabłuszka

Kaisia 13:42, 26 maj 2012

Następne widoczki

Piwonie w pąkach

Kaisia 13:45, 26 maj 2012

łosówka w kompozycji o którą prosiła Gabi

Kaisia 13:47, 26 maj 2012

baraga1904 14:10, 26 maj 2012

Kaisia napisał(a)

Mam takie same lampy !!! Super!!!
Ale kempy lawendy, jak na południu Europy!

Czy masz założony wątek, żeby można wpaść do Ciebie i podziwiać.

Jeżeli nie to zapraszam do założenia, coś mi się wydaje że będzie co oglądać.

Raczej nie ma co oglądac, jak widzę te ogrody wypieszczone i dopracowane na ogrodowisku to mam mega kompleksy. Mój ogród się dopiero buduje i tworzy. Pare roslinek , nic wielkiego i też 1000 m2, jak u Ciebie Kasiu.Może kiedyś... Ale u was pięknie i bedę obserowaw i uczyc sie przede wszystkim..
Mille 14:11, 26 maj 2012

Kaisia napisał(a)

Bardzo mi się podobają porozrzucane po ogrodzie niebieskie irysy. Pokochałam je dopiero w tym roku, bo do tej pory raczyły mnie pojedynczymi kwiatami za sprawą ciena, jaki miały. Zniknął problem cienia i pojawił się rząd cudownych kwiatów. Teraz tylko zacieram łapki, żeby je czym prędzej przenieść w ładniejsze miejsce. Tylko zastanawiam się jak takie zielone kępki będą prezentować się w kamykach jak już znikną kwiaty? Ale u Ciebie widzę, że też chyba rosną w żwirku? Czy liście pozostają równie soczyste i ozdobne jak teraz wiosną? Szczerze mówiąc kompletenie nie pamiętam jak prezentują się irysy syberyjskie latem i wczesną jesienią...? Jakoś nigdy nie zwróciłam na to uwagi...
Sabinka 14:15, 26 maj 2012

Kaisia napisał(a)

Kasiu przepieknie u Ciebie! Ja tez juz bym taki chciala "odchowany" piekny i tylko plewic...a ja jestem na samym poczatku dopiero...ogrodzenie, kostka, prad etc...etc...

Mam male pytanie dotyczace lamp. Czy lampy ktore posiadasz sa z inoxu? Czy one nie rdzewieja? Bo ja mam przy wejsciu taka lampe z inxou i gdzieniegdzie rdza sie pojawila. Boje sie teraz takiego zakupu bo nie lubie jak cos sie tak brzydko starzeje. Moze inox mialam beznadziejny albo cus! W kazdym razie poprosze Cie o rady. Bardzo serdecznie pozdrawiam!!!!
baraga1904 14:15, 26 maj 2012

Mille napisał(a)

Bardzo mi się podobają porozrzucane po ogrodzie niebieskie irysy. Pokochałam je dopiero w tym roku, bo do tej pory raczyły mnie pojedynczymi kwiatami za sprawą ciena, jaki miały. Zniknął problem cienia i pojawił się rząd cudownych kwiatów. Teraz tylko zacieram łapki, żeby je czym prędzej przenieść w ładniejsze miejsce. Tylko zastanawiam się jak takie zielone kępki będą prezentować się w kamykach jak już znikną kwiaty? Ale u Ciebie widzę, że też chyba rosną w żwirku? Czy liście pozostają równie soczyste i ozdobne jak teraz wiosną? Szczerze mówiąc kompletenie nie pamiętam jak prezentują się irysy syberyjskie latem i wczesną jesienią...? Jakoś nigdy nie zwróciłam na to uwagi...

Rzeczywiście ładnie to wygląda, chyba zalezy wszystko od odpowiedniej kompozycji z innymi roślinami, tez ich wcześniej nie zauważałam, Ogrodowisko takie ogrody jak Kasi otwierają oczy !!! Dlatego mnie urzekło.
baraga1904 14:18, 26 maj 2012

Wzruszające zdjęcia, kiedyś miałam takiego jamnika zbója, nie ma co i kota dachowca rudzielca. Teraz tylko grzeczniutki York...
Danusza 14:52, 26 maj 2012

piekne widoki , miejsce na poczytanie czy opalanie super i mostek sliczny , bardzo mnie zainspirowały zakątki do cienia