Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

marzena 22:34, 05 paź 2011

Kasiu, no rzeczywiście, jest tak jak piszesz z roślinami u Ciebie...widocznie takie klimaty Ci odpowiadają...
to podziwiam - 3lata i takie efekty ! ale , jak piszesz, ogrody lubiłaś zawsze...i to jest ważne !
a ja polubiłam dopiero niedawno... i dziwiłam się przez wiele lat, jak moja Mamusia tak kocha swoją działkę
Haniu, dzięki
Ana 23:25, 05 paź 2011

Kasiu - Katsura mnie zauroczyl!!!! duży rośnie?
Joanka 00:39, 06 paź 2011

Kasiu pięknie!!!
Zdjęcia jak zwykle..... genialne
Pszczelarnia 09:22, 06 paź 2011

Podziwiam, podziwiam. Konsekwencję i te .... klony. Kasiu myślałaś o posadzeniu ambrowca? On wygląda jak klon i bosko się przebarwia, i wcale taki duży nie rośnie u nas. Piękniejszego ogrodu w takim klimacie nie widziałam (Japoński we Wrocławiu to nic, bo strasznie zaniedbany...) .
tyna 18:48, 06 paź 2011

mam u siebie roślinę dobrą dla Ciebie

spójrz Kasiu na poziomy rozkład gałęzi, pagodowy....
kalina japońska, szczepiona forma

teraz (zdjęcie z dzisiaj) zrzuciła dużo liści i lepiej widać rysunek gałęzi...
bociek 21:20, 06 paź 2011

Witaj Kasiu,

Z zapartym tchem przeczytalam caly watek. Nie bede oryginalna - masz przecudowny ogrod i co podziwiam najbardziej to to, ze zrobilas go sama. Wielki, wielki szacunek.
Ja rowniez jestem milosniczka traw, mam kilka odmian, ktore sa u Ciebie. Tyle tylko, ze moje to trawkowe przedszkole
Przecudny, przecudny ogrod.

Z Twojej kolekcji klonow mam chyba Garnet, pewna nie jestem, nie jest jakos mocno wybarwiony, a rosnie od strony poludniowego wschodu. Niestety kupilam go bez metki i teraz nie wiem co jest treflem. Niewazne, grunt, ze urodziwy A Twoja kolekcja obledna. Bez dwoch zdan.

Kasiu, a Leooooooon. Boooooooooski. Na pierwszy rzut oka myslalam, ze to Nevka, ale jakos malo puchata a tu prosze. Wyglaskaj go mocno ode mnie - moj kociej lubi jak go drapie po grzbiecie, ale tak tuz przy ogonie, moze tak stac i podstawiac sie bez konca. Twoj tez tak ma????

Ja jestem kociara

Kasiu, mam jeszcze pytanie. O ile dobrze przeczytalam Twoja ziemia jest torfowa. Nie masz problemu ze skrzypem polnym? Ja mam rowniez taka ziemie nawieziona i jest masakra skrzypem wiecznie wylazacym z kazdej strony....

Pozdrawiam Cie serdecznie i dziekuje, ze zaprosilas nas do swojego swiata.

Kaisia 21:31, 06 paź 2011

Ana napisał(a)
Kasiu - Katsura mnie zauroczyl!!!! duży rośnie?

Aniu polecam ten klonik, sama mam zamiar na wiosnę kupić jeszcze jeden, podobno rośnie do 4 metrów czyli będzie małym drzewkiem, u mnie w chwili obecnej ma ok 1 metra
Jak myślisz chyba by wyglądał dobrze jako większy liściasty akcent na Twojej japońskiej rabacie
Jeszcze uformować sosenkę, chciałam właśnie Tobie pisać gdzie masz się udać po korepetycje z formowania sosenek ale zauważyłam przed chwilą, że trafiłaś sama do ogrodu Bogusława
Teraz to japońska rabata jest w zasięgu ręki.....
Kaisia 21:34, 06 paź 2011

Joanka napisał(a)
Kasiu pięknie!!!
Zdjęcia jak zwykle..... genialne

Joasiu dziękuje za to, że zawsze masz ochotę tutaj pospacerować.
Kaisia 21:50, 06 paź 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Podziwiam, podziwiam. Konsekwencję i te .... klony. Kasiu myślałaś o posadzeniu ambrowca? On wygląda jak klon i bosko się przebarwia, i wcale taki duży nie rośnie u nas. Piękniejszego ogrodu w takim klimacie nie widziałam (Japoński we Wrocławiu to nic, bo strasznie zaniedbany...) .

Ewo abrowiec bardzo mi się podoba niestety ze względu na jego rozmiary nie znajdę miejsca już u siebie. Jednak ostatnio nawet szukałam jego mniejszych odmian zobacz co znalazłam

liquidambar styraciflua gumbal - kulisty pokrój

liquidambar styraciflua slender silhouet kolumnowy

lfficial&client=firefox-a" target="_blank" rel="nofollow">http://www.google.pl/search?q=liquidambar+styraciflua+slender+silhouet&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozillalfficial&client=firefox-a

liquidambar styraciflua golden treasure -podobno odmiana karłowa liście żółto obrzeżone

lfficial&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1151&bih=604" target="_blank" rel="nofollow">http://www.google.pl/search?q=liquidambar+styraciflua+golden+treasure&oe=utf-8&rls=org.mozillalfficial&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1151&bih=604

Kaisia 21:53, 06 paź 2011

tyna napisał(a)
mam u siebie roślinę dobrą dla Ciebie

spójrz Kasiu na poziomy rozkład gałęzi, pagodowy....
kalina japońska, szczepiona forma

teraz (zdjęcie z dzisiaj) zrzuciła dużo liści i lepiej widać rysunek gałęzi...

Justynko podaj mi dokładną nazwę tej kaliny, bardzo ładna jest i mocno się już przebarwiła. Ja mam u siebie kalinę japońską watanabe też ma pagodowy układ gałęzi, ale ta Twoja szczepiona jest boska, chciałabym ją zobaczyć w całości masz fotkę ?