Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

monteverde 02:56, 13 paź 2011

piękny ogród i jaka konsekwencja w nasadzeniach, podziwiam
Basiaw 07:45, 13 paź 2011

Próbuję nadrabiać zaległości i zerkam do ulubionych ogrodów. U Kasi jak zawsze pięknie, ogród niby nie japoński a bardziej japoński od wielu na taki się mianujących.
Nie tak dawno był w Mai w ogrodzie odcinek o prywatnym ogródku stylizowanym na japoński i wtedy o Twoim myślałam, że dużo bardziej mi się podoba i jest taki klimatyczny.
Jakbym drugi raz zakładała ogród, to chyba byś mnie o plagiat oskarżyła Ale spokojnie, niczego takiego nie zrobię, obiecuję
Gardenarium 08:00, 13 paź 2011

Basiu, u nas ściąganie jest mile widziane, nikt nie robi problemów. I tak jednakowe ogrody nie mają szans zaistnieć obok siebie, więc cóż to szkodzi.
Pokazując swoje ogrody jednocześnie pomagamy sobie nawzajem.

Instagram Ogrodowiska
Basiaw 08:19, 13 paź 2011

Danusiu, kiedy to nie takie proste... widać to choćby na przykładzie ogrodu Kasi i mojego, nie mogłabym żywcem skopiowac jej ogrodu, już pomijam aspekt finansowy, ale liczy się wszystko, otoczenie, elementy podwórka, wygląd i charakter domu, dlatego to, co u jednego piękne u innego może być kuriozalne
Uwielbiam Kasi ogród, ale kocham też byliny, mam ogród warzywny, otoczona jestem ugorami, co też wpływa na to, jak postrzegany jest mój ogród.

Nie mniej na zime zostawiam sobie podglądanie ogrodów i szukanie pomysłu na zaaranżowanie sporej ciągle częsci ogrodu przed domem, do tej pory był to kąt na samochody, teraz mają już garaż a ja mogę przez zimę planować co tam zrobić. Tak sobie mysle o 3 miłorzębach - kulkach na chwałę i ku pamięci Ogrodowiska

Kasiu, przepraszam za te dywagacje w Twoim ogrodzie.
Gardenarium 08:33, 13 paź 2011

Ja też to mam na myśli, kopiujemy czy inspirujemy się tym, co do naszego ogrodu pasuje

Instagram Ogrodowiska
Kaisia 20:53, 15 paź 2011

Witajcie Mili goście. Dziękuję Wam za miłe słowa i za to ze tutaj zaglądacie.

Basiu bardzo mi miło, że podoba się Tobie w moim ogrodzie i fajnie ze wpadasz tutaj, uważam Basiu że nie można Naszego ogrodu nazwać japońskim na serio daleko mu do niego wierz mi, za dużo stylów się tutaj przeplata takie mam wrażenie.
Może dlatego się tak wydaje, ze pasjonuję się tymi ogrodami i bardzo lubię rośliny z tego stylu, jak i spokój bijący od Ogrodów Japońskich, ja mam wrażenie ze mam za dużo gatunków roślin, ale każdy u siebie coś widzi czego na zdjęciach inni nie zobaczą.

Piszesz o kopiowaniu Basiu, a ja Tobie powiem, że ściągaj do woli jak znajdziesz coś dla siebie, tak jak napisała Danusia "ściąganie mile widziane" Miło mi tym bardziej ze ktoś widzi u mnie inspirację Przecież po to wstawiamy tutaj zdjęcia, wiadomo że ktoś je zobaczy.

Przecież ja też ciągle ściągam różne inspiracje i coś podglądam, na tym to polega pomagamy sobie nawzajem, już nie mówiąc o Ogrodach Danusi największych kopalni inspiracji.

Ps. Warzywniak tez u mnie z boku domu jest lecz niestety w tym roku z niego nie korzystam chociaż warzywa sobie rosną, w lipcu po silnych opadach deszczu miły sąsiad wylał swoje szambo na pole i całe spłynęło do naszego ogrodu bo jest niżej , wody miałam po kostki i warzywniak zalany, kilka roślin od razu się poskręcało, piesek chorował bo się napił tego świństwa, dobrze że zauważyliśmy od razu i Tomek się do niego udał... warzywa po takim zalaniu nie nadają się do jedzenia niestety, zastanawiam się czy w przyszłym roku już będzie można tam coś wysiać ....
bozena72 21:05, 15 paź 2011

Jestem pod wrażeniem tej gigantycznej metamorfozy tego bałaganiku no i piękne zwierzęta ) pozdrawiam
grazka 15:23, 16 paź 2011

Pięknie Kasiu u Ciebie, bardzo lubię zaglądać do Twojego ogrodu. Trawy śliczne, na wiosnę pewnie i ja dołączę do osób które troszkę pomysłów przeniosą do swojego ogrodu. Już chcę wiosny, czy nie mogą być tylko dwie pory roku wiosna i lato?.
Kaisia 22:17, 16 paź 2011

Bożenko i Grażko Witajcie u Nas w ogrodzie.
Tak , tak też jestem za dwoma porami roku Grażko

Niestety, musimy przeczekać i za chwilkę będzie znów wiosna.....

tyna 22:20, 16 paź 2011

Tutaj Kasia nie da się nie zaglądać......
Dziękuję za info o karmniku