Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

tyna 08:07, 04 lis 2011

Pszczelarnia napisał(a)
To wiosną wymienimy uwagi o turzycy Frosted Curls. Jestem ciekawa jej zimowania u mnie. Mam 3 sztuki.

No właśnie. Ja mam tylko jedną. Marna próba statystyczna ze mnie ale zawsze coś. Przede wszystkim cięższe warunki ze względu na region.....zobaczymy.
Matka 08:26, 04 lis 2011

Kasiu, zaglądam sobie często do Ciebie i Twojego ogródkai marzy mi się taka kawka wypita na tym czerwonym mostku!hihi...a i może bym sobie podkradła kilka szczepeczek do swojego ugorużarcika skąd ten pomysł na ten mostek i czerwony?może już pisałąś, ale wiesz jak to jest, się często przeoczy
GabiK 09:17, 04 lis 2011

Kasiu, nie widzę Twoich zdjęć z 2 listopada. Wy widzicie je teraz, czy coś się stało?

Ja mam turzycę Phenix Green. Na razie wygląda super -też taka włosista, zielona z pomarańczowymi końcówkami. Zobaczymy jak po zimie będzie.
Kaisia 19:14, 05 lis 2011

Domi napisał(a)

Olu, hurtownia ogrodnicza Bogdana Królika (www.cebulki-kwiatowe.pl) ma jeszcze trochę cebulek,ale zostały już resztki i praktycznie zero wyboru. Zajrzyj na ich stronę do sklepu,widać od razu dostępność. Może coś sobie wybierzesz?

W zeszłych latach kupowałam bardzo dużo cebulek w tej hurtowni, jednak zniechęciła mnie pomyłka w kilku odmianach, która dopiero wyszła tego roku wiosną.
Kaisia 19:21, 05 lis 2011

ana_art napisał(a)
czytam o łopatce i powiem Wam że też mam fiskarsa ale taką plastikową i jest rewelacyjna!!!! nic się z nią nie dzieję

Domi napisał(a)
Ten metalowy model jest jakiś felerny: można nim spokojnie kopać w piachu, ale po wbiciu w glinę, metal wygina się w każdą stronę i nagle okazuje się, że wypukła dotąd część już nie jest wypukła Kupiłam najzwyklejszą najtańszą bezimienną łopatkę z drewnianym trzonkiem i jest o niebo lepsza od tego Fiskarsa.

Ja już zniszczyłam tak dużo łopatek, że trudno zliczyć, sama nie wiem jaką kupić, żeby jej nie wygiąć i nie złamać. Może tak jak Ty Dominiko muszę taką najzwyklejszą z drewnianym trzonkiem nabyć.
Kaisia 19:30, 05 lis 2011

Basiaw napisał(a)
Ze 2 dni człowiek nie zagląda do Kasi a tu znowu kilka stron przybyło
Bardzo mi się podobają powiązane trawy, uprzejmie proszę o robienie zdjęć zimą, jak będą oszronione, obsypane śniegiem.
Wspólna drzemka zwierzaków świetna

Basiu postaram się zimą zdjęcia porobić, jakoś zawsze zimowych mam najmniej
Kaisia 19:36, 05 lis 2011

tyna napisał(a)

To wiosną wymienimy uwagi o turzycy Frosted Curls. Jestem ciekawa jej zimowania u mnie. Mam 3 sztuki.

No właśnie. Ja mam tylko jedną. Marna próba statystyczna ze mnie ale zawsze coś. Przede wszystkim cięższe warunki ze względu na region.....zobaczymy.

To czekamy do wiosny ja kilka sztuk mam od początku w naszym ogrodzie, już są wielkie i rozrośnięte, myślę ze i Wam przezimują.
Syla 19:38, 05 lis 2011

gardenarium napisał(a)

Jeszcze kilka wczorajszych zdjęć

Nasze dwa jakże różne ogrody łączy to samo ...... lampy ogrodowe Supcio zdjęcie i nie tylko to ....
Kaisia 19:51, 05 lis 2011

Bogda napisał(a)
Kasiu, zaglądam sobie często do Ciebie i Twojego ogródkai marzy mi się taka kawka wypita na tym czerwonym mostku!hihi...a i może bym sobie podkradła kilka szczepeczek do swojego ugorużarcika skąd ten pomysł na ten mostek i czerwony?może już pisałąś, ale wiesz jak to jest, się często przeoczy

Bogusiu zapraszam na kawkę na mostku, sama często tam siadam i spijam, podglądając roślinki, a szczepki wiosną do ciebie trafią, mam się czym podzielić z Tobą

Pomysł na Czerwony mostek wiesz ja uwielbiam kolor czerwony, w domu też jest akcentem, pewnego razu zobaczyłam czerwony mostek na okładce "Mojego Pięknego Ogrodu" zauroczył mnie i już nie było odwrotu.
Domi 19:54, 05 lis 2011

To mnie zmartwiłaś Kasiu wiadomością, że mogą zdarzyć się im pomyłki w odmianach. No nic, zobaczymy wiosną czy wszystko jest ok.