Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

Kaisia 18:44, 03 lis 2011

Olu ja kupowałam cebulki w Leroy Merlin i na allegro u użytkownika paeonia_pl, ale teraz widzę że nie ma nic wystawionego.
Kaisia 18:46, 03 lis 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Kasia, masz doświadczenia z turzycą włosistą Frosted Curls?

Tak Ewo ta turzyca zimuje bez problemu u mnie, chociaż zauważyłam ze na stanowisku bardziej suchym częściowo przemarzła, ale odbiła na wiosnę. Rośnie jak szalona.
Kaisia 18:53, 03 lis 2011

Dominiko gdzie tam mojemu do twojego Ogrodu, dla mnie Twój to wzór, ale dziękuje za miłe słowa.

Tulipany to mnie bardzo rozbawiły jak oglądałam je u Ciebie, dosłownie te same co u mnie, niektóre kwitły już a inne dopiero nabyłam a u Ciebie kwitły wcześniej, fajnie to wyszło, wiosną będziemy obserwować, jak pięknie kwitną i zrobimy sporo zdjęć.
Co do łopatki to masz rację, powyginała się bardzo
A listki jeszcze się panoszą po ogrodzie nie idzie ich wyzbierać.
bociek 18:59, 03 lis 2011

Kasik, sliczne fotki jak zwykle
Ja mialam kilka lat temu frosted Curls i.... przycielam ja na wiosne.. Nie przezyla. Teraz sobie posadzilam trzy a na wiosne planuje jeszcze kilka, bo te trawe wyjatkowo lubie
Glaski dla psinek i Sir Leona
Kaisia 19:02, 03 lis 2011

bociek napisał(a)
Kasik, sliczne fotki jak zwykle
Ja mialam kilka lat temu frosted Curls i.... przycielam ja na wiosne.. Nie przezyla. Teraz sobie posadzilam trzy a na wiosne planuje jeszcze kilka, bo te trawe wyjatkowo lubie
Glaski dla psinek i Sir Leona

Dziękuje w imieniu zwierzaków, a co do trawy to masz rację są super też je lubię. Wysiewają się u mnie jestem ciekawa czy przeżyją zimę te malutkie.
Domi 20:09, 03 lis 2011

Kaisia napisał(a)
Olu ja kupowałam cebulki w Leroy Merlin i na allegro u użytkownika paeonia_pl, ale teraz widzę że nie ma nic wystawionego.

No nie mogę! Użytkownik peonia_pl jest mi dobrze znany
Olu, hurtownia ogrodnicza Bogdana Królika (www.cebulki-kwiatowe.pl) ma jeszcze trochę cebulek,ale zostały już resztki i praktycznie zero wyboru. Zajrzyj na ich stronę do sklepu,widać od razu dostępność. Może coś sobie wybierzesz?
ana_art 20:22, 03 lis 2011

czytam o łopatce i powiem Wam że też mam fiskarsa ale taką plastikową i jest rewelacyjna!!!! nic się z nią nie dzieję
Domi 20:58, 03 lis 2011

Ten metalowy model jest jakiś felerny: można nim spokojnie kopać w piachu, ale po wbiciu w glinę, metal wygina się w każdą stronę i nagle okazuje się, że wypukła dotąd część już nie jest wypukła Kupiłam najzwyklejszą najtańszą bezimienną łopatkę z drewnianym trzonkiem i jest o niebo lepsza od tego Fiskarsa.
Basiaw 07:25, 04 lis 2011

Ze 2 dni człowiek nie zagląda do Kasi a tu znowu kilka stron przybyło
Bardzo mi się podobają powiązane trawy, uprzejmie proszę o robienie zdjęć zimą, jak będą oszronione, obsypane śniegiem.
Wspólna drzemka zwierzaków świetna
Pszczelarnia 07:58, 04 lis 2011

To wiosną wymienimy uwagi o turzycy Frosted Curls. Jestem ciekawa jej zimowania u mnie. Mam 3 sztuki.