ewaglen
00:42, 29 mar 2012

No widzisz!!!Fajnie, że zobaczyłaś nasze archiwalne zdjęcia
Tak było i to jeszcze nie tak dawno. Szczerze powiedziawszy pierwsze 3 lata to tylko chaos był. A jak już zaczęliśmy panować nad naszym terenem, to okazało się, że zmiany potrzebne i tak jest do dziś. Kostka dopiero w maju ubiegłego roku się pojawiła. Jak zaczynałam sadzić, to zielonego pojęcia nie miałam o roślinach, byłam ignorantką totalną. Siostra zawsze się temu mocno dziwiła, a ja miałam problem z rozróżnieniem powszechnie znanych roślin. Duże postępy zrobiłam od tamtej pory, aczkolwiek nadal nie mogę się nadziwić, że wiele osób tu na Ogrodowisku ma taką gruntowną, szeroką wiedzę....Ja wciąż jeszcze błądzę....Mieszkamy już 6 lat, a ja dopiero w tym roku zaczęłam się meblować. Miałam tylko kuchnię zrobioną i właśnie ją będę zmieniać, bo koncepcja się zmieniła, he, he, he.
Rozgadałam się
Odpowiadam na Twoje pytania:
1. Na lewo od altany, między wrzosami a tujami rosną wrzośce, a dalej, bardziej w lewo to jałowce, ale nie wiem jakie, a potem świerk niebieski i magnolia;
2. Myślę, że ten cis Repandens jest ładny wszędzie. Ma ciemno zielony kolor, łatwo się przycina, pokrój ma rozkładający się, nie jest wysoki. Myślę, że jest ładny. I można nad nim łatwo zapanować, jak urośnie zbyt duży. Tylko nie wiem jak z wilgotnością na tej skarpie, czy nie będzie tam za sucho dla niego...
Dobranocka

Rozgadałam się

Odpowiadam na Twoje pytania:
1. Na lewo od altany, między wrzosami a tujami rosną wrzośce, a dalej, bardziej w lewo to jałowce, ale nie wiem jakie, a potem świerk niebieski i magnolia;
2. Myślę, że ten cis Repandens jest ładny wszędzie. Ma ciemno zielony kolor, łatwo się przycina, pokrój ma rozkładający się, nie jest wysoki. Myślę, że jest ładny. I można nad nim łatwo zapanować, jak urośnie zbyt duży. Tylko nie wiem jak z wilgotnością na tej skarpie, czy nie będzie tam za sucho dla niego...
Dobranocka