Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 22:55, 11 kwi 2019

Aurelllia napisał(a)
Ja ostatnio znalazłam źródło zarażania mszczycami róż ..... Ja przesadzałam byliny z tej rabaty przy domu, to tam rosły mi takie gożdziki typowe na skalniaki, co jak kwitną to tak pięknie pachną no i ja je wykopuje zaglądam w środek a tam cała plaga tych mszyc...... Takie zimno a to cholerstwo i tak żyje..... !!! i gdzie tu sprawiedliwość

Mszyce to chyba nic nie rusza. U mnie co roku a to białe a to czarne a to zielone - do wyboru, do koloru . Będę pryskać.
Nowa12 23:00, 11 kwi 2019

anabuko1 napisał(a)

SUUPER rosną.
Bardzo dobrze prowadzone .
My wszyscy to wariaci ogrodowo. I to mega

Z Twoich ust to komplement .
A powojniki dostały najlepszą ziemię jaką miałam. Nasz własny kompost + ziemię próchniczą + drenaż. Dołek 50-60 cm. Liczę, że się odwdzięczą .
Renii 06:48, 12 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)

Kawka zawsze chętnie z dużą ilością mleka ale musi być cieplej .
Kiedyś jeździłam dość często za Oświęcim w okolice Zatora do babci. Może po niej mam zamiłowanie do ogrodu. Teraz to rzadko w tych stronach bywam. Najbliższe plany na te okolice to Energylandia .

Mleko też mam, tak że wiesz...
Do energylandi też jeździmy bo mamy bardzo blisko. Moi chcieli już na otwarcie pojechać, ale było i jest zimno. Może po świętach się uda
Renii 06:50, 12 kwi 2019

Problemem z mszycami też kiedyś miałam bardzo duży. Alee przyczyną był jaśminowiec, więc go wyrzuciłam
U mnie pryskanie nic nie dało cholery dalej żyły
08:16, 12 kwi 2019
Ja mam mszyce na słowach latem ale nie pryskam bo to owoc i jakoś śliwki dają radę. W lipcu zawsze mam sliweczki
Nowa12 08:23, 12 kwi 2019

Renii napisał(a)

Mleko też mam, tak że wiesz...
Do energylandi też jeździmy bo mamy bardzo blisko. Moi chcieli już na otwarcie pojechać, ale było i jest zimno. Może po świętach się uda

Ja jeszcze z dzieciakami nie byłam. I w tym roku w końcu chcę pojechać. Blisko mamy i fajne miejsce tylko ceny mogłyby być niższe .
Nowa12 08:32, 12 kwi 2019

Renii napisał(a)
Problemem z mszycami też kiedyś miałam bardzo duży. Alee przyczyną był jaśminowiec, więc go wyrzuciłam
U mnie pryskanie nic nie dało cholery dalej żyły

Jak pryskam tymi gotowymi sprayami ze sklepu to też to na nie nie działa. Ale jak zrobię Mospilanem to jest efekt.
Jaśminowca kupiłam w zeszłym roku .
Nowa12 08:38, 12 kwi 2019

MonikA napisał(a)
Ja mam mszyce na słowach latem ale nie pryskam bo to owoc i jakoś śliwki dają radę. W lipcu zawsze mam sliweczki

Ja mam 4 karłowe drzewka owocowe a siedzą tylko na jednym. Ale w ilości za 4. Dziwne te mszyce.
Śliwy mam stare więc one wszystko zniosą .
Ale masz rację, owocowych nie ma co pryskać.
edi75 11:19, 12 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)

Cześć Edi. Miło mi, że chciało ci się przedrzeć przez mój wątek.
Ja miałam trochę łatwiejsze zadanie z Twoim wątkiem .
Kibicuję Tobie i sobie .

No tak u mnie to nie bardzo jest co oglądać...Plany na ten rok do to ogrodu mam takie żeby poszerzyć rabatę od ogrodzenia sąsiada( ale dopiero po przekopaniu bo będą tak linie energetyczna i jeszcze jakaś nie pamiętam)
Agania 11:27, 12 kwi 2019

O i jak ładnie powojnik złapał się siatki