Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Anda 12:31, 08 wrz 2019

Przepiękne róże I te zielonkawe akcenty bardzo mi się spodobały. Klony to bardzo ładne rośliny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nowa12 14:53, 08 wrz 2019

Kim napisał(a)

Hortka kwitnie co roku ale nie zawsze jest to burza kwiatów w tym roku były może z 4 rozetki kwiatowe ale za ten jej kolor warto ją mieć

Chciałam 1 czerwoną a że akurat na tę napatoczyłam się na giełdzie to wzięłam, żeby już nie szukać. Byłam ostatnio też w 3 szkółkach bliżej mnie ale nic innego nie znalazłam. Przez internet to trzeba mieć szczęście żeby dostać fajne sadzonki a znowu jeżdżenie po szkółkach to zazwyczaj strata czasu bo nic nie ma. A u mnie w okolicy to nie ma ani jednej dużej i dobrze zaopatrzonej szkółki. Wszystko daleko.
Nowa12 14:59, 08 wrz 2019

greg66 napisał(a)
Agatko ładnie, myślę w przyszłym roku dokupić parę żurawek (koło 8) są wdzięczne i mało pracy pzry nich

Ja też się do nich przekonałam bo wcześniej nikt by mnie na nie nie namówił. A teraz mam i coraz bardziej lubię. Trochę się boję dzielenia bo zielona z tego jestem ale co tam w końcu są filmiki na youtubie .
Tak więc do mixu wrzosowego dołaczył żurawkowy a jak tak dalej pójdzie to chyba jeszcze rozchodnikowy bo nie mogę się zdecydować na 1-2 odmiany .
Beznadziejny przypadek .
Nowa12 15:12, 08 wrz 2019

Anda napisał(a)
Przepiękne róże I te zielonkawe akcenty bardzo mi się spodobały. Klony to bardzo ładne rośliny

Klony palmowe to były jedne z pierwszych roślin, które chciałam mieć. Na razie zdają egzamin. Ja je uwielbiam a one na razie dobrze rosną. Nawet Shirasawy Aureum po raz pierwszy nie ma przypalonych liści. Mam tylkp nadzieję, że nie przyjdzie zima stulecia .
Nowa12 18:47, 08 wrz 2019

W ogrodzie teraz czas na tygrzyki paskowane. Kilka takich mam w różnych miejscach.

Makao_J 19:09, 08 wrz 2019

Brrrr, ale wstrętny.

Pająki mnie przerażają a w ogrodzie się je spotyka. Muszę mocno uważać i trzymać się z dala od nich.
Nowa12 20:05, 08 wrz 2019

Makao_J napisał(a)
Brrrr, ale wstrętny.

Pająki mnie przerażają a w ogrodzie się je spotyka. Muszę mocno uważać i trzymać się z dala od nich.

Coś ty. Śliczny jest . A ile maluchów w tym kokonie .
Nowa12 20:14, 08 wrz 2019

Posadziłam wreszcie małe drzewko szczepione, które stało u mnie w donicy od wiosny. Cud, że nie padło . Nigdzie mi nie pasowało i wylądowało w końcu między azaliami japońskimi. Gdzieś musiałam posadzić przed zimą. Tak to jest jak się kupuje w necie i niechcący wpadnie coś więcej do koszyka .

Kim 20:38, 08 wrz 2019

Agatko a co to za drzewko ?
Nowa12 20:48, 08 wrz 2019

Kim napisał(a)
Agatko a co to za drzewko ?

Jabłoń ozdobna POM-ZAI Courtabri.