Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 20:50, 15 kwi 2020

Ewa777 napisał(a)

Gdybym miała miejsce to bym taką Pirouette przygarnęła. Przepiękna jest Bardzo mi się podobają takie pełne kwiaty
U mnie Genie kwitnie 2 razy w roku. Może Twoja też taka będzie.

Widać nie mam do niej ręki . Inna sprawa, że u Ciebie wszystko rośnie super, nawet hortensje ogrodowe .
Nowa12 20:59, 15 kwi 2020

anabuko1 napisał(a)

O, ależ twoja piękna. Takie cameliowe kwiatki
Moja krzaczasta.Ale podobna do Suzan.

Bardzo ją lubię to fakt. I to wyjątkowo udana odmiana jest.
Ale po Gience już bym więcej magnolii nie kupiła.
W szkółkach już je omijam. Krótki efekt, w dodatku niepewny .
nicol21 22:09, 15 kwi 2020

Rabata będzie super!
dereń Cherokee Chief - rewelacyjny! Zapisałam sobie nazwe, może kiedyś go zanabędę. W ub roku kupiłam dwa i czekam na ich kwitnienie w tym roku. Jeden w fazie brzydkiego kaczątka.
Nie martw się, w gruncie będą później kwitnąć niż kupione w sklepie.

Ta magnolia też rewelacyjna jest! Też zapisałam nazwę .

Kurczę, wydawało mi się że też mam mszyce na klonach ale pomyślałam że wymyślam, chyba jednak nie... na różach mimo pryskania promanalem też mam. Choć po opryskaniu za parę godzin spadł deszcz, a po powtórce chyba temperatury poszły w górę :/. Trzeba pryskać niebawem. Mam jakiś tam inny środek eko.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Nowa12 22:39, 15 kwi 2020

nicol21 napisał(a)
Rabata będzie super!
dereń Cherokee Chief - rewelacyjny! Zapisałam sobie nazwe, może kiedyś go zanabędę. W ub roku kupiłam dwa i czekam na ich kwitnienie w tym roku. Jeden w fazie brzydkiego kaczątka.
Nie martw się, w gruncie będą później kwitnąć niż kupione w sklepie.

Ta magnolia też rewelacyjna jest! Też zapisałam nazwę .

Kurczę, wydawało mi się że też mam mszyce na klonach ale pomyślałam że wymyślam, chyba jednak nie... na różach mimo pryskania promanalem też mam. Choć po opryskaniu za parę godzin spadł deszcz, a po powtórce chyba temperatury poszły w górę :/. Trzeba pryskać niebawem. Mam jakiś tam inny środek eko.

A to prawda. Masz rację. W donicach szybciej startują. Mój już powoli łabędziem się staje . Jutro go wsadzam do ziemi. W końcu ileż można gnić w donicy .
Ja pryskałam tylko niektóre klony i jaśminowca i na razie spokój.
Agania 07:44, 16 kwi 2020

Nowa12 napisał(a)

Agatko to zdaj relację czy były u Ciebie przymrozki i jak je zniósł. Jestem bardzo ciekawa.
Dobrej nocki .

Dereń czuje się doskonale, ma jeszcze w nóżkach pełno igliwia i podszycia leśnego już wieloletniego. Przymrozek nic mu złego nie wyrządził
Czyli dzisiaj sadzisz?
Twoja piruetka szaleje, coraz więcej osób rozczarowuje się Genie, u mnie też
kwiaty brązowieją jak tylko lekko zawieje lub przymrozi, tak jak Aleksandrina
Nowa12 08:14, 16 kwi 2020

Agania napisał(a)

Dereń czuje się doskonale, ma jeszcze w nóżkach pełno igliwia i podszycia leśnego już wieloletniego. Przymrozek nic mu złego nie wyrządził
Czyli dzisiaj sadzisz?
Twoja piruetka szaleje, coraz więcej osób rozczarowuje się Genie, u mnie też
kwiaty brązowieją jak tylko lekko zawieje lub przymrozi, tak jak Aleksandrina

Dawałaś mu jakąś ekstra ziemię czy nic szczególnego?
Agania 10:24, 16 kwi 2020

Nowa12 napisał(a)

Dawałaś mu jakąś ekstra ziemię czy nic szczególnego?

Mieszałam mu ziemię własną czyli przerobioną glinę z piaskiem i z kwaśnym torfem, pochwal się jak go posadzisz.
anpi 08:26, 17 kwi 2020

Dereń mnie bardzo zaciekawił! Magnolek nie mam, bo jakoś nie mam odpowiedniego miejsca na nie, a zawsze wydawało mi się, że one wrażliwe. Oglądam więc chętnie u innych.Ale tą Piruette kusisz!!!
Nowa12 14:47, 17 kwi 2020

Wiosna jakaś taka powolna w tym roku. Albo ja się nie mogę doczekać
Tawuła śliwolistna zaczyna kwitnąć. Grujecznik jak zwykle lekko zmarnowany po przymrozkach. Śliwy kończą. Zielona skarpa z jedną zarówą .

Nowa12 14:54, 17 kwi 2020

Obowiązkowo parę klonów.