Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość część II

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II

zawitka 08:11, 06 lip 2024

Kasya napisał(a)
Dalie piękne !
U mnie w donicy dopiero pąki

Dalie mam 3 kolory biały czerwony i ten pomarańcz i tylko niskie w lutym wsadziłam je w donice ale już więcej tego nie zrobię
zawitka 08:19, 06 lip 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Halinko za mało czasu było, aby dokładnie obejrzeć twoje rarytasy. Nie widziałam tej Gaury na focie piękna jest.

Trojeść jak jej nie zauważyć jak kolorem bije po oczach jest piękna a w dużej grupie byłaby jeszcze piękniejsza. Ciekawe czy nasionka z niej by wzeszły.
Co zauważyłam, że masz ogródek jak cacko niskie roślinki aby nie przytłoczyły całości. Te zywoplociki. Jest tego masa a jednocześnie jest jeszcze luz jest gdzie co sądzić.

Byłam zaskoczona Kausem jak ratunek pomógł piękne drzewko.
Fotka nie oddaje tego jaki jest piekny.

Halinka ma mnóstwo roślinek. Ogródek dokolo bardzo ładny.
EM mówił dlaczego ty nie stworzysz sobie takiego tylko połaciami się zajmujesz.
Bardzo ładnie.

Gaura siedzi i rozrabia Wczoraj nowe przesadzałam. Trojeść rośnie jak będzie miała nasiona to spróbuję je wysiać. A gdzież wielkość mego ogródka a Twojego myślę że w Twoim choć go widzę tylko w kompie takie nasadzenia znikły by w tej wielkości i nie byłoby efektu takiego jaki Ty masz.
Margo2 22:24, 11 lip 2024

Przyszłam zobaczyć Twoją szalejącą Gaurę.
Jak ja bym chciała, żeby u mnie tak zaszalała.
zawitka 09:19, 15 lip 2024

Margo2 napisał(a)
Przyszłam zobaczyć Twoją szalejącą Gaurę.
Jak ja bym chciała, żeby u mnie tak zaszalała.

Kupiłam 2 sadzonki napoiłam wsadziłam na słoneczne osłonięte miejsce i lekko podlewałam .jak okwitła miała mało nasion ale trochę udało mi się zebrać reszta została w ziemi.Były 2 kolory biały i rózowy .Zimą nic nie robiłam .Na wiosnę ścięłam suchoty i czekałam co wyrośnie .Rózowa zmarzła .Trudno. A jeszcze nie kopałam wokół bo czekałam na siewki no i doczekałam się .Tak zaczęła rozrabiać .Posiałam nasiona dziś mam następną kępkę do rozsadzania.
Kordina 09:23, 15 lip 2024

No właśnie, ja w zeszłym roku kupiłam różową i w tym nie mam nic, może ona słabsza od białej? A taka śliczna była na zdjęciu
zawitka 09:26, 15 lip 2024

Kordina napisał(a)
No właśnie, ja w zeszłym roku kupiłam różową i w tym nie mam nic, może ona słabsza od białej? A taka śliczna była na zdjęciu

Tez mi się tak wydaje chodzę i wyszukuję może mi odbiła w tym rumowisku ale one treochę różnią się od siebie to se powiedziałam ---- a mi wszystko jedna aby rosły.
zawitka 09:48, 15 lip 2024

Jezówki to też nowy temat dla mnie choć mam je kilka lat. Nie wiem jak to jest ale po 2 -3 latach zmieniają się im kolory nie wiem kupowałam pojedyńcze kolory a mam inne .Natomiast rozowych mnóstwo .

mam zamiar zrobić tak powyrywać wszystkie różowe a z posianych swoich utwożyC nowe grupy.dzis na spacerze znalazłam taką której nie kupiłam Zaznaczę ją i zbiorę nasiona . Trzymajcie kciuki zeby mi się to udało
anabuko1 20:34, 15 lip 2024

zawitka napisał(a)
Kupiona trojeść bulwiasta --Paż Królowej---pod specjalnym nadzorem/hasają dzikie koty moje utrapienie/

W tym samym kolorze.
Piękna tojeść. Lubię takie żaróweczki w ogrodzie n

Kasya 20:40, 15 lip 2024

zawitka napisał(a)
Jezówki to też nowy temat dla mnie choć mam je kilka lat. Nie wiem jak to jest ale po 2 -3 latach zmieniają się im kolory nie wiem kupowałam pojedyńcze kolory a mam inne .Natomiast rozowych mnóstwo .

mam zamiar zrobić tak powyrywać wszystkie różowe a z posianych swoich utwożyC nowe grupy.dzis na spacerze znalazłam taką której nie kupiłam Zaznaczę ją i zbiorę nasiona . Trzymajcie kciuki zeby mi się to udało

Nie wyrywaj różowych bo tylko one są niezawodne
Poza tym może być tak że z nasion wyrastają tylko te bo wcale niekoniecznie musi ci wyrosnąć roślina mateczna. Z podziału tak, z nasion nie
Różowe też ładne i ściągają mnóstwo motyli
Zrób z nich osobną rabatkę i będzie pięknie, może ze stipą ?
sylwia_slomc... 21:32, 15 lip 2024

Te Wasze gaury jakieś bardziej kompaktowe mi się widzą od moich moje puszczają po kilka gałązek długich, wysokich i tak powiewają nimi na rabacie