Gaura siedzi i rozrabia Wczoraj nowe przesadzałam. Trojeść rośnie jak będzie miała nasiona to spróbuję je wysiać. A gdzież wielkość mego ogródka a Twojego myślę że w Twoim choć go widzę tylko w kompie takie nasadzenia znikły by w tej wielkości i nie byłoby efektu takiego jaki Ty masz.
Kupiłam 2 sadzonki napoiłam wsadziłam na słoneczne osłonięte miejsce i lekko podlewałam .jak okwitła miała mało nasion ale trochę udało mi się zebrać reszta została w ziemi.Były 2 kolory biały i rózowy .Zimą nic nie robiłam .Na wiosnę ścięłam suchoty i czekałam co wyrośnie .Rózowa zmarzła .Trudno. A jeszcze nie kopałam wokół bo czekałam na siewki no i doczekałam się .Tak zaczęła rozrabiać .Posiałam nasiona dziś mam następną kępkę do rozsadzania.
Tez mi się tak wydaje chodzę i wyszukuję może mi odbiła w tym rumowisku ale one treochę różnią się od siebie to se powiedziałam ---- a mi wszystko jedna aby rosły.
Jezówki to też nowy temat dla mnie choć mam je kilka lat. Nie wiem jak to jest ale po 2 -3 latach zmieniają się im kolory nie wiem kupowałam pojedyńcze kolory a mam inne .Natomiast rozowych mnóstwo .
mam zamiar zrobić tak powyrywać wszystkie różowe a z posianych swoich utwożyC nowe grupy.dzis na spacerze znalazłam taką której nie kupiłam Zaznaczę ją i zbiorę nasiona . Trzymajcie kciuki zeby mi się to udało
Nie wyrywaj różowych bo tylko one są niezawodne
Poza tym może być tak że z nasion wyrastają tylko te bo wcale niekoniecznie musi ci wyrosnąć roślina mateczna. Z podziału tak, z nasion nie
Różowe też ładne i ściągają mnóstwo motyli
Zrób z nich osobną rabatkę i będzie pięknie, może ze stipą ?