Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

malgorzata_s... 15:35, 02 sty 2020

Sylwuś nawóz dolistny od Bogdzi działa cuda. Tylko ja bym najpierw wyjęła rodki i uniosła trochę no i z góry zdjęła muł jak tego jeszcze nie zrobiłaś.
Bogdzia mówi że korzenie muszą mieć powietrze więc nawet korą nie sypie. Lubią być płytko posadzone.Potem pryskanie nawozem i będą jak nowe
vita 18:34, 02 sty 2020

Hej, przypadkiem zupełnie włączyłam HGTV, patrzę, patrzę jeszcze raz- Ty!
Jaka miła niespodzianka! Obejrzałam cudowny warzywnik, domek dla owadów, łąkę kwietną, opakowanie zimujące dla gunnery...jak ze znawstwem się wypowiadałaś, a jakie zdecydowanie przy zakupach wykazałaś! No, bardzo miłe przeżycie. Szkoda, że jeszcze reliefu na ścianie stodoły nie było. Sama pasja i pomysłów moc. Pozdrawiam
Monia81 19:30, 02 sty 2020

No i nadrobiłam wszystkiego raz jeszcze Sylwuś najlepszego w tym Nowym Roku poczytałam i pooglądałam, ależ się u Was działo z końcówką roku... mam nadzieję, że z palcem już ok? stodoła dostała nowe życie i to drzewo, no cudnie to wygląda, a pomysł na parzydła, ciemierniki w tym miejscu bardzo fajny... a ciepło mi się na serduchu zrobiło w niedzielę jak włączyłam Maję, a tu powtórka Waszego ogrodu, ależ przyjemny ten ranek był no i mamy styczeń i co raz bliżej do wiosny... buziaczki Kochani
sylwia_slomc... 19:35, 02 sty 2020

AgataM napisał(a)
Sylwuś, Twój ogród piękny o każdej porze roku
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2020, zdrowia oraz spełnienia marzeń i wszelkich planów Ściskam mocno

Bardzo dziękuję Kochana i nawzajem samych dobrych dni
sylwia_slomc... 19:37, 02 sty 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sylwuś nawóz dolistny od Bogdzi działa cuda. Tylko ja bym najpierw wyjęła rodki i uniosła trochę no i z góry zdjęła muł jak tego jeszcze nie zrobiłaś.
Bogdzia mówi że korzenie muszą mieć powietrze więc nawet korą nie sypie. Lubią być płytko posadzone.Potem pryskanie nawozem i będą jak nowe

Będę reanimować Gosiaczku i zostaną przesadzone wyżej jak zrobimy porządek z oczkiem.
Pamiętam o miksturze Bogdzi I tak cud, że żyją bo naniosło mułu z opryskiem na chwast z pól sasiadówSzyjki korzeniowe i korzonki odkopała Aga tonąc w bajorze jakie było inaczej już by padły.
sylwia_slomc... 19:40, 02 sty 2020

vita napisał(a)
Hej, przypadkiem zupełnie włączyłam HGTV, patrzę, patrzę jeszcze raz- Ty!
Jaka miła niespodzianka! Obejrzałam cudowny warzywnik, domek dla owadów, łąkę kwietną, opakowanie zimujące dla gunnery...jak ze znawstwem się wypowiadałaś, a jakie zdecydowanie przy zakupach wykazałaś! No, bardzo miłe przeżycie. Szkoda, że jeszcze reliefu na ścianie stodoły nie było. Sama pasja i pomysłów moc. Pozdrawiam

Ha ha jeszcze była stodoła rozlatująca się
Szkoda, ale cóż, teraz nie wiem czy po tych powodziach w ogóle byśmy się na nagrania zdecydowali z obawy przed kolejnym zalaniem, a tak kręciliśmy w błogiej nieświadomości tego co będzie
Dziękuję za tyyyle komplementów
sylwia_slomc... 19:45, 02 sty 2020

Monia81 napisał(a)
No i nadrobiłam wszystkiego raz jeszcze Sylwuś najlepszego w tym Nowym Roku poczytałam i pooglądałam, ależ się u Was działo z końcówką roku... mam nadzieję, że z palcem już ok? stodoła dostała nowe życie i to drzewo, no cudnie to wygląda, a pomysł na parzydła, ciemierniki w tym miejscu bardzo fajny... a ciepło mi się na serduchu zrobiło w niedzielę jak włączyłam Maję, a tu powtórka Waszego ogrodu, ależ przyjemny ten ranek był no i mamy styczeń i co raz bliżej do wiosny... buziaczki Kochani

Niestety paluch nadal puchnie mimo ćwiczeń i nawet jak wieczorem rozćwiczony, rozciągnięty, że prawie wyprostuję i ścisnę to rano od nowa jakby dopiero co z szyny wyjęty był plus opuchlizna....w między czasie omal oka nie straciłam, ale to już Ci opowiem jak się kiedyś zobaczymyHortensje parzydła i ciemierniki plus ellaty i może hakone tu gdzie tulipany i narcyzy dla ukrycia liści....chyba mi się tak spodoba, ciekawe czy roślinkom też podpasuje
sylwia_slomc... 19:50, 02 sty 2020

To jeszcze kilka obecnych pstryczków

trawa woła o kosiarkę jeszcze tak urosła...

w szklarence jeszcze nie powyrywane, nie przekopane, nie zwapnowane i bez kompostu, ale jak się ociepli to się za nią weźmiemy
Monia81 19:51, 02 sty 2020

Myślę, że to będzie bardzo fajne połączenie roślin w tym miejscu ciemierników mi się samej chce jak widzę te Twoje okazy, w tym roku muszę ich więcej wsadzić uważaj na siebie, ja z jednej strony cieszę się, że tamten rok już poszedł sobie i są nowe nadzieje na ten rok, będzie tylko lepiej buziaczki
sylwia_slomc... 19:53, 02 sty 2020

róża parenian blue jeszcze cała zieloniutka i chyba zapomniałam ja zakopcować, muszę jutro się poprawić

kaliny fajnie się zapowiadają