Dzisiaj zimą postraszyło, pierwszy raz, ale tylko przez pięć minut Sypało płatkami średnicy 4-5 cm jeszcze takich w życiu nie widziałam, ale topniały od razu i tyle zimy było w tym roku u na.
Biedny ptasiu... Ciemierniki masz fenomenalne musi im bardzo u Ciebie pasować . Daszek wyszedł świetnie, Wojtek na dachu super wygląda Wiosna idzie, jak fajnie
Już się nie dowiemy czemu nie wyleciał....natura sama reguluje takie sprawy jak się człowiek za bardzo nie miesza, może był jakiś słabszy. Ciemiernikom daje jesienią popiołu, a wiosną wapna, więc raczej maja to czego potrzebująDzisiaj klucz gęsi nad nami leciał darły się jak nie wiem co, ale nie miałam aparatu pod ręką
Żebyś Ty wiedział jak ja się zaciemiernikowałam A jeszcze na kolejne w Jasionce zapoluję
Nie wiem czy ma ktoś zostawione siewki ciemierników tak jak się wysiały , ale już jako dorosłe , kwitnące? Może pokazać jak to wygląda? Mam pełno białych w donicy i nie wiem plewić je czy zostawić, trochę szkoda mi plewić, ale jak im u nas tak dobrze to za parę lat mogę mieć, albo cudnie, albo kłopot. Ma ktoś?
Sypałam wczoraj wapno pod te małe siewki przesadzone to pewnie w ciągu kilku dni pokażę jak ja robięBo nie umiem powiedzieć bo tak na wyczucie, ale może jak pokażę to się zorientujesz. Filuj żeby nie przegapić