Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

kasiab 08:15, 24 kwi 2020

Witaj Sylwiu dawno mnie u Ciebie nie było a tu takie widoki.... Pieknie u Ciebie a zdjecie obejmujace również otoczenie ogrodu wspaniałe
gosika67 10:00, 24 kwi 2020

Cześć Sylwia co w warzywnikach się dzieje? Pięknie kolorowo już u Ciebie. Kruszyna jeszcz rośnie? Ja już nie mam, zmarzła mi na amen.Posadziłam trzmielinę oskrzydloną, tak się u Ciebie napatrzyłam ,że mam i ja. Pozdrawiam.
sylwia_slomc... 10:38, 24 kwi 2020

Milka napisał(a)
Cmokam nad magnoliami, boskie
Irenko Ty to masz śliczne u siebie więc moje Ci nie dziwne Ale ja też bardzo kocham magnolie i czekam kiedy mi reszta na ogrodzie urośnie na tyle by zaczynać kwitnąć
sylwia_slomc... 10:40, 24 kwi 2020

Kasiolaaa napisał(a)
Sylwuniu cudownie wszystko kwitnie magnolią sie zawsze zachwycam posazki królicze extra lubie te zwierzaki ❤

Przeczytałam posadzki i myślę o co chodzi, ale już się domyśliłam, dziękuję
sylwia_slomc... 10:42, 24 kwi 2020

Urszulla napisał(a)
Fantastyczne fotki dałaś, uroki sielskiej przyrody
A prace z oczkiem obejrzałam- fajnie że zrodził się nowy plan i chęci. To oczko było oczkiem w głowie ale praca mega ciężka.

Dziękuję Mam nadzieje Ula przywrócić piękny obrazek w tym miejscu, choć będzie zupełnie inny już....
sylwia_slomc... 10:43, 24 kwi 2020

kasiab napisał(a)
Witaj Sylwiu dawno mnie u Ciebie nie było a tu takie widoki.... Pieknie u Ciebie a zdjecie obejmujace również otoczenie ogrodu wspaniałe

A witaj Miło, że wracasz Troszkę się przez ten czas w ogrodzie zmieniło i wiele wydarzyło
sylwia_slomc... 10:46, 24 kwi 2020

gosika67 napisał(a)
Cześć Sylwia co w warzywnikach się dzieje? Pięknie kolorowo już u Ciebie. Kruszyna jeszcz rośnie? Ja już nie mam, zmarzła mi na amen.Posadziłam trzmielinę oskrzydloną, tak się u Ciebie napatrzyłam ,że mam i ja. Pozdrawiam.

Gosiu w warzywniku wzeszła rzodkiewka buraczki i cebulka puszcza, reszta śpi, kapusty uratowane selerki mają się dobrze. Nornica ryje mi grządki, podlewamy co drugi dzień bo inaczej nic by nie było z tego. Szkoda kruszyny, moja zaczyna się chować za sosną, ale mam nadzieje tylko na jakiś czas bo sosna docelowo jak podrośnie to podcięta zostanie i wtedy kruszyna będzie pod nią, na razie miała się dobrze, muszę zajrzeć czy już puszcza. Z trzmieliny powinnaś być zadowolona
sylwia_slomc... 11:15, 24 kwi 2020

Żeby nie było tylko ładnie i fajnie to wycięliśmy prawie połowę korony judaszowca i to sam środek

Suchy był
w przekroju pień taki

drobne gałązki tak

Werticilioza??? Jeśli to skąd nic tu nie było dosadzane .......to skąd?
sylwia_slomc... 11:20, 24 kwi 2020

z samego środeczka

związana reszta razem

reszta żyje.....czy przetrwa nie wiemy

Gałązki z bliska po ścięciu

kasiek 12:39, 24 kwi 2020

Oj nieładnie ten środek wygląda, zawsze możesz topsinem podlać ale jakby to było to to będzie ciężko. Werą bardzo łatwo zakazić cały ogród bo przenosi się też na narzędziach - łopata, grabie...
Ale bądźmy dobrej myśli, ja tak mam załatwionego perukowca - większa część w tamtym roku wycieta, druga na razie rośnie. Wera często daje znać po w ten sposób że roślinki po starcie coraz słabiej rosną, a potem w sezonie mają nienaturalny kolor liści np czerwony