Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Mirka 22:05, 16 lut 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
To chyba był jastrząb, a ostatni nie wiem, może myszołów...
Najbardziej intryguje nas ten pierwszy , był wielki i piękny, szkoda, że nie mam lepszego zdjęcia

Musisz uważniej w niebo patrzeć to może uda ci się jeszcze zrobić zdjęcie drapieżnika.
U mnie tylko myszołowy krążą.
Za działką mam stawy i tam są łabędzie. Na jesieni leciało ich 5 nad moją działką ale tak nisko że jak bym była wyższa to mogła bym je pogłaskać Niesamowity łopot skrzydeł robił wrażenie
Zanim wzięłam aparat to już nie było co pstryknąć
Rumianka 22:21, 16 lut 2021

Sylwia, u Ciebie w wątku jest jak w albumie ornitologicznym,,,zawsze wypatrzysz jakieś niespotykane okazy ptaków...Ja rozróżniam tylko kilka ...wróble, kosy, rudziki, trznadle,sikorki, kruki, sroki i sójki...no i dzięcioły. Może coś jeszcze, ale w tej chwili nie pamiętam...
Dorota123 22:28, 16 lut 2021

U Ciebie poznaję ptaki, u mnie nie ma takiej różnorodności.
sylwia_slomc... 22:40, 16 lut 2021

Mirka napisał(a)

Musisz uważniej w niebo patrzeć to może uda ci się jeszcze zrobić zdjęcie drapieżnika.
U mnie tylko myszołowy krążą.
Za działką mam stawy i tam są łabędzie. Na jesieni leciało ich 5 nad moją działką ale tak nisko że jak bym była wyższa to mogła bym je pogłaskać Niesamowity łopot skrzydeł robił wrażenie
Zanim wzięłam aparat to już nie było co pstryknąć

Czasem słychać jak ptak leci np. kruk czy dzięcioł się drą tak samo bażanty, a czasem nie ma nawet szelestu gdy leci sowa. Oczy trzeba mieć dookoła głowy by nic nie przegapić
sylwia_slomc... 22:42, 16 lut 2021

Rumianka napisał(a)
Sylwia, u Ciebie w wątku jest jak w albumie ornitologicznym,,,zawsze wypatrzysz jakieś niespotykane okazy ptaków...Ja rozróżniam tylko kilka ...wróble, kosy, rudziki, trznadle,sikorki, kruki, sroki i sójki...no i dzięcioły. Może coś jeszcze, ale w tej chwili nie pamiętam...

Dzis właśnie mówiliśmy, ze jeszcze osiem lat temu to żadnego drapieżnika nie wypatrzyłabyś, nie było, a teraz ogród rośnie, bioróżnorodność w nim jest więc i ptactwa coraz więcej różnego, zupełnie innego zimą niż w sezonie. A za drobnym ptactwem drapieżniki się pojawiły
sylwia_slomc... 22:44, 16 lut 2021

Dorota123 napisał(a)
U Ciebie poznaję ptaki, u mnie nie ma takiej różnorodności.

Dorotko ja sama się uczę je rozpoznawać. Bogdzia to się zna, Ona by wiedziała co to za drapieżniki u mnie i Jola......bardzo mi brakuje Ich pomocy
gogo 00:05, 17 lut 2021

Sylwio, ja bym chętnie zamieszkała z ptakami w przepięknie udekorowanej wolierze
Ptasia sesja fotograficzna, jak zawsze, kapitalna
Milka 07:34, 17 lut 2021

Zdolniacha, jestem zachwycona
sylwia_slomc... 10:03, 17 lut 2021

gogo napisał(a)
Sylwio, ja bym chętnie zamieszkała z ptakami w przepięknie udekorowanej wolierze
Ptasia sesja fotograficzna, jak zawsze, kapitalna

Powiem Ci, że sama lubię w niej przebywać i patrzeć na warzywnik i oczko choc jeszcze w warzywniku pobudowlany bajzel
sylwia_slomc... 10:05, 17 lut 2021

Milka napisał(a)
Zdolniacha, jestem zachwycona
Irenko takiego talentu jak Twoje obrazy z szyszek nie mam, ani cierpliwości, ale coś tam próbuję dekorować po swojemuI nawet mi się podoba