Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 18:50, 27 mar 2021

LIDKA napisał(a)
Pięknie u Ciebie bo Kwiatów już dużo, wiosnę wyraźnie widać.
Sylwia a miałaś czas kiedyś poleżeć na leżaku na polance i nie myśleć o robocie w ogrodzie?

Nie potrafię Ale czasem zdarza mi się poleżeć w hamaku
sylwia_slomc... 18:57, 27 mar 2021

Roocika napisał(a)

Cudny widok, poleżałabym
Kompostownik też wielki.
My kupiliśmy teraz plastikowy na odpady kuchenne przy domu, może myszy nie będą się tak pchały?

Kompostownik wielki, a już dziś w połowie wypełniony trzy rabaty dzisiaj udało się posprzątać z suchego i jedną malutką przy bacówce.
Ale te myszy do kompostownika Ci się pchają??? Bo ja w polach a nie mam tego problemu....nigdy do tej pory nie miałam, a kompostuję przeszło 20 lat....
sylwia_slomc... 19:02, 27 mar 2021

Waclaw napisał(a)

chciałem u siebie taka polankę. nasadziłem krokusów ... a tu nic

Ale, że nie wyszły? Nie kwitną czy o co chodzi??? Ja posadziłam koło 500 cebulek już, a kwitnie na razie może 100, czekam na następne bo niektóre są późniejsze z tych większych i dopiero wychodzą z ziemi. Ja w tym sezonie będę sadzić w rabaty i łąki iryski reticulata i czosnki purple sensation, te mnie nie zawodzą nigdy i z roku na rok ich więcejIryski kwitną jako pierwsze nawet przed krokusami te szafirowe, bo reszta kolorów późniejsza, a czosnki kwitną późna wiosną wczesnym latem i długoooo potem jeszcze zdobią
Agatorek 19:07, 27 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mam nadzieję, ze ten widok dopiero się rozkręca, bo posadzonych już łącznie ok 500 cebulek na tym kawałku, a na razie kwitnie może koło 100. Są różne odmiany, a to oznacza, że mają różne terminy kwitnienia.

Jest na co czekać

LIDKA napisał(a)
Pięknie u Ciebie bo Kwiatów już dużo, wiosnę wyraźnie widać.
Sylwia a miałaś czas kiedyś poleżeć na leżaku na polance i nie myśleć o robocie w ogrodzie?

Chyba trzeba by leżeć z zamkniętymi oczami, żeby nic nie wypatrzeć do ewentualnej poprawy, przesadzenia, skoszeniu trawy itp
sylwia_slomc... 19:18, 27 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Jest na co czekać

Chyba trzeba by leżeć z zamkniętymi oczami, żeby nic nie wypatrzeć do ewentualnej poprawy, przesadzenia, skoszeniu trawy itp

Dokładnie, ja jeszcze dobrze na ławce nie siądę, a już widzę, że tu chwast, a tam gałęzie i jeszcze to czy tamto. Nie umiem siedzieć nie mówiąc o leżeniu
Agania 19:46, 27 mar 2021

Sylwuś ja też wyciągnęłam leżaczek i co zniknęłam
ogrodowej czeluści
Agania 19:49, 27 mar 2021

Warzywniczek, kurniczek, kompost rewela
sylwia_slomc... 19:53, 27 mar 2021

Agania napisał(a)
Sylwuś ja też wyciągnęłam leżaczek i co zniknęłam
ogrodowej czeluści

No właśnie Do Ema dziś powiedziałam, że jak w
Święta pogoda będzie to idziemy leżeć i się byczyć do ogrodu
Chociaż raz
A na razie czekam jutro od rana na weta bo mi się psica pochorowała Od dwóch dni nie je( myślałam, że znowu focha na miskę ma), ale dzisiaj już pić nawet nie chce, podejrzewam ucho, ale pewności nie mam, nic Jej nie boli, wymacałam całą, apatyczna siedzi nawet do ogrodu z nami iść nie chciała
sylwia_slomc... 19:54, 27 mar 2021

Agania napisał(a)
Warzywniczek, kurniczek, kompost rewela

Folię z woliery dzisiaj zdjęliśmy i jakoś to już wygląda
antracyt 20:00, 27 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

A na razie czekam jutro od rana na weta bo mi się psica pochorowała Od dwóch dni nie je( myślałam, że znowu focha na miskę ma), ale dzisiaj już pić nawet nie chce, podejrzewam ucho, ale pewności nie mam, nic Jej nie boli, wymacałam całą, apatyczna siedzi nawet do ogrodu z nami iść nie chciała

Trzymam kciuki za psicę. Oby to tylko ucho było. My mamy od tygodnia przejścia zdrowotne z chomikiem córki. Przytrafiło się ropomacicze, operacja i teraz przez tydzień muszę maleństwu leki do pyszczka podawać(co wymaga niezłych akrobacji).