Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 15:42, 01 cze 2021

roma2 napisał(a)
Cześć Sylwuś
u Jankosi
Edit: 2018 jesień, ponoć później zamknięte dla szerszej publiczności

Dzięki Romeczko, zaraz sobie zobaczę

Nie chodzi mi tylko o Jego prywatny ogród, ale też te duże założenia Jego projektów. Też nic znaleźć z ostatnich lat nie mogę.
Gdyby jeszcze Ktoś coś wiedział wrzućcie mi proszę
ryska 18:52, 01 cze 2021

abiko napisał(a)

Wow a co to za piękności?
ElzbietaFranka 21:21, 01 cze 2021

Piękna fotka to Montana? Masz w dużym rozkwicie powojniki. U mnie maluchy w pakach, chyba nie mam ręki do nich chociaż o nie dbam
ElzbietaFranka 21:30, 01 cze 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Miałam Cię spytać właśnie czy Twoje kaczuchy je jedzą? Bo moje próbują, ale strasznie dzioby się im zaklejają i mają problem z przełknięciem

Jak duże to jak mają się nie dławić. Trzeba je posiekać . Najlepsze są kuropodobne do ślimaków. U mnie bażanty chodzą. Zdarzają się małe golasy też przeglądam.
sylwia_slomc... 22:12, 01 cze 2021

ryska napisał(a)

Wow a co to za piękności?

Kurcze Renia przy różowym jest jeszcze karteczka i nawet w niedzielę sprawdzałam, a już nie pamiętam, a biały już kartki nie ma bo powódź zabrała. Jak nie zapomnę to cyknę fotkę nazwy różowego, wiem, że taka jakaś nie ciekawa...
sylwia_slomc... 22:16, 01 cze 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

Piękna fotka to Montana? Masz w dużym rozkwicie powojniki. U mnie maluchy w pakach, chyba nie mam ręki do nich chociaż o nie dbam

Tak Elu montana, tam są dwie jak ta skończy to zacznie ta druga bo się fajnie mijają z kwitnieniem i mają różne kwiaty, a potem jeszcze na bocznych ściankach będą kwitły powojniki wielkokwiatowe bo przy tej jednej pergoli 4 różne powojniki posadzone
Ja w marcu podlewam czosnkiem z nadmanganianem, odrobinkę( dosłownie) Yara Mila Complex wczesną wiosną po cieciu i tyle nic już potem w sezonie z nimi nie robię. Ważne by posadzić głębiej niż w doniczce rosły, nogi do cienia, głowę do słońca.
sylwia_slomc... 22:19, 01 cze 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

Jak duże to jak mają się nie dławić. Trzeba je posiekać . Najlepsze są kuropodobne do ślimaków. U mnie bażanty chodzą. Zdarzają się małe golasy też przeglądam.

Ela ja bażantów mam masę, kilkanaście w ogrodzi nocuje, ale ślimakami nie zainteresowane
Nic nie będę siekać, blee i tak jak pozbieram to nie mogę potem rąk domyć z tego ich śluzu, fuj. Nie wiem jak można sobie z tego maseczki na twarz kłaść, ja mam obrzydzenie wręcz, a ludzie ciężkie pieniądze za to płacą, siła reklamy
sylwia_slomc... 22:54, 01 cze 2021

W ogrodzie sporo się ostatnio zmieniło. Do łąki stale coś dosadzam, dziś krwaniki kichawce, dzwonki i floksa, ale słabo te roslinki widać, trawy w tym sezonie drugie tyle wyższe bo wody nie brakuje im i zasłaniają to co posadzone....no nic niech się przyjmie to może w kolejnym sezonie coś więcej będzie widać, Emuś się śmieje, że walczę z tą łąką dalej i się nie poddaję No mam w głowie co bym chciała i do tego dążę wszelkimi sposobami, ale już brakować mi zaczyna cierpliwości

stopowce pierwszy raz nam zakwitły, ale aparat zastępczy kiepski, nie mogę go wyczuć i fotki kiepskie

kaczkom skończyliśmy wybieg i jak jestem w ogrodzie to sobie gonią

robimy obwódki, rabat i ścieżek

sylwia_slomc... 23:02, 01 cze 2021

bardzo mnie w tym roku już cieszy ta rabata

dąbrówka dała czadu

fajnie wygladają kule tujowe nią podsadzone

nad rowem malowniczo się zrobiło
sylwia_slomc... 23:10, 01 cze 2021

tu też

żyrafowa już w obwódce

paprocie już w nowych listkach