Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Kasya 16:03, 20 lip 2021

Dzieki
A ziemie ma zwykła obojętny odczyn ?
sylwia_slomc... 17:31, 20 lip 2021

Kasya napisał(a)
Dzieki
A ziemie ma zwykła obojętny odczyn ?

Nie sprawdzałam , ale biorąc pod uwagę, że dawałam tam trociny i mieloną korę, a mimo to świetnie się mają ciemierniki to może być obojętna.
Martka 22:36, 20 lip 2021

Stopowiec ma urocze kwiatki. Sylwia, wątek depresyjny, ale sama przyznasz, że z mocnymi wrzutkami pięknych obrazów i dających radość Tobie i nam. Wpaść pocieszyć się wspólnie fajnie, ale jak trzeba się posmucić, to też się wspólnie posmucimy, pocieszymy, trudne chwile mają to do siebie, że mijają, w towarzystwie szybciej. Może przegapiłam, ale ptactwo to bym chętnie pooglądała, jeśli znajdziesz czas na jakąś relację.
tuAnna 08:17, 21 lip 2021

Sylwia ptactwo macie cudne i chetnie się je ogląda ale pewnie nie macie zbyt dużo czasu na to. Ogród mimo tych kataklizmów kolorowy i piękny. Podziwiam Waszą pracowtość. Trzymam mocno kiuki aby teraz był tylko dobry czas dla Was i Waszego ogrodu. Dobrego dnia. Anna
sylwia_slomc... 10:28, 21 lip 2021

Martka napisał(a)
Stopowiec ma urocze kwiatki. Sylwia, wątek depresyjny, ale sama przyznasz, że z mocnymi wrzutkami pięknych obrazów i dających radość Tobie i nam. Wpaść pocieszyć się wspólnie fajnie, ale jak trzeba się posmucić, to też się wspólnie posmucimy, pocieszymy, trudne chwile mają to do siebie, że mijają, w towarzystwie szybciej. Może przegapiłam, ale ptactwo to bym chętnie pooglądała, jeśli znajdziesz czas na jakąś relację.

Dzięki Wam, że mogę się wygadać, wyżalić lżej na duszy
Ale jest światełko wczoraj wsadziłam klona Koto- no -i- to, którego upolował dla mnie przyjaciel rodziny Trzymajcie kciuki by chciał rosnąć i zimować
Ratowane z zamulenia budleje dostały nowe miejscówki w ogrodzie....nie tak planowałam, ale cóż widać ciągle nasz ogród musi iść przypadkiem i na spontan....
Zaczęła chorować jedna z kalin koło chatki, odgrzebaliśmy z mułu może uratujemy, bardzo by mi było żal bo ładny krzaczek już i zgęstniała fajnie. Pada też actinidia, ale za tą akurat nie będę płakać
Ptasie fotki jakieś mam, ale jeszcze w aparacie, wcześniej relacja od Madzi będzie i u Danusi muszę dokończyć
sylwia_slomc... 10:30, 21 lip 2021

tuAnna napisał(a)
Sylwia ptactwo macie cudne i chetnie się je ogląda ale pewnie nie macie zbyt dużo czasu na to. Ogród mimo tych kataklizmów kolorowy i piękny. Podziwiam Waszą pracowtość. Trzymam mocno kiuki aby teraz był tylko dobry czas dla Was i Waszego ogrodu. Dobrego dnia. Anna

Codziennie poświęcam im prawie godzinę, lubimy je Fajne są Zeberki uwiły gniazdko w wiszącym koszyku
Martka 11:02, 21 lip 2021

Sylwia, ja to we wrześniu planuję skok na południe w górki w pobliżu Magleski, która nawet chce dołączyć na szlak, jak super! Co w związku z tym? Nie wiem czy to się uda zgrać terminowo, ale chętnie skoczyłabym do Ciebie pooglądać ptaszki i przywieźć jakieś roślinki. A przy okazji, ale to już zupełnie przy okazji, nie przecież że specjalnie, poznałabym Ciebie

sylwia_slomc... 11:26, 21 lip 2021

Martka napisał(a)
Sylwia, ja to we wrześniu planuję skok na południe w górki w pobliżu Magleski, która nawet chce dołączyć na szlak, jak super! Co w związku z tym? Nie wiem czy to się uda zgrać terminowo, ale chętnie skoczyłabym do Ciebie pooglądać ptaszki i przywieźć jakieś roślinki. A przy okazji, ale to już zupełnie przy okazji, nie przecież że specjalnie, poznałabym Ciebie

Martuś nie ma problemu, Madzia wie gdzie, a jakby co to adres dam, zgadamy się bliżej terminu Cieszę się
Mirka 11:30, 21 lip 2021

Sylwia zostawiam info że Nigra jednak uschła. Wszystkie liście suche. Zostawić może czy wykopać?
sylwia_slomc... 11:33, 21 lip 2021

Mirka napisał(a)
Sylwia zostawiam info że Nigra jednak uschła. Wszystkie liście suche. Zostawić może czy wykopać?

zostaw do wiosny( może z drugiej miazgi odbije, jak nie to zawsze zdążysz wywalić. U mnie padł klon Black Maya po trzecim zalaniu, ale też trzymam jeszcze i pewnie do wiosny zostawię.