Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:51, 18 lip 2021

kasiek napisał(a)
Gdyby nie to błoto pod liliowcami to w ogóle bym nie pomyślała że miałaś powódź
Kwiecia po kokardy, a liliowce wspaniałe!

Kasiu sporo roślin wypadło nad rowem wszystkie te co sadziłam wiosną pod mułem są, albo popłynęły, zostały liliowce które rosną kilka lat i złapały już ziemi. A i tak kwiaty są tylko jako takie, a liście masakra. Kwitłyby o wiele obficiej gdyby nie te perypetie z pogodąZresztą nie tylko one.
kasiek 20:57, 18 lip 2021

Przestań się skupiać na tym co gorsze i łap pozytywy. Jak będziesz zwracać uwagę oglądających na wady to i oni je dostrzegą, a nie o to chodzi. Niech na twoim wątku pomimo burz zawsze można dostrzeć promyk słońca
A liliowców to mam zamiar Ci dowieźć , jak nie wpuścisz to pod płotem zostawię
sylwia_slomc... 21:03, 18 lip 2021

kasiek napisał(a)
Przestań się skupiać na tym co gorsze i łap pozytywy. Jak będziesz zwracać uwagę oglądających na wady to i oni je dostrzegą, a nie o to chodzi. Niech na twoim wątku pomimo burz zawsze można dostrzeć promyk słońca
A liliowców to mam zamiar Ci dowieźć , jak nie wpuścisz to pod płotem zostawię

Jeszcze tak nie było żebym Gościom przed nosem furtkę zamykała Wiesz, że lubię ludzi Gumiaczki ze sobą weź koniecznie bo na dzień dzisiejszy jeszcze się sucho na drugą stronę nie przejdzie...
Agatorek 21:30, 18 lip 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Cudowny widok .

Ps. Fajne te fotki z ogrodu Danusi, takie radosne
Urszulla 21:37, 18 lip 2021

Kasiu sporo roślin wypadło nad rowem wszystkie te co sadziłam wiosną pod mułem są, albo popłynęły, zostały liliowce które rosną kilka lat i złapały już ziemi. A i tak kwiaty są tylko jako takie, a liście masakra. Kwitłyby o wiele obficiej gdyby nie te perypetie z pogodąZresztą nie tylko one.

Śliczna odsłona liliowców żelazne rośliny. Poza tym sezon nad rowem stracony, u mnie też są takie miejsca wiecznie zalewane...a najlepiej tam rosną pokrzywy
Inne zdjęcia też cieszą
Ale uśmiech Twój u Danusi uchwycony, aż miło widzieć w tym trudnym czasie.
kasiek 21:51, 18 lip 2021

Jeszcze tak nie było żebym Gościom przed nosem furtkę zamykała Wiesz, że lubię ludzi Gumiaczki ze sobą weź koniecznie bo na dzień dzisiejszy jeszcze się sucho na drugą stronę nie przejdzie...

Wiesz że Cię prowokuje Pewnie że wiem jak lubisz ludzi a gumiaki to moje wyposażenie standardowe, nad jeziorem tacie pomagaliśmy brzeg z mułu oczyścić, wiem co to za wciągajaca rzecz
Juzia 23:10, 18 lip 2021

Liliowce to są hardcorowe rośliny jednak.
U ciebie po zalaniu i teraz w mule, u mnie w piachu i betonie
Poradzą sobie wszędzie!

Sylwuś... ciebie to trzeba chyba przez kolano przełożyć
Wiem, że ty widzisz całość ogrodu i może nie wygląda to za ciekawie... ale na fotkach jest dobrze. Bardzo dobrze nawet.
A na górze ogrodu, to już w ogóle magia. Łączki najlepsze!
gogo 23:54, 18 lip 2021

Sylwia, kolejny raz zachwycam się łączką, a z tymi dosadzonymi roślinami będzie jeszcze piękniejsza
Liliowce, mimo błota, piękne, cała reszta też zachwyca
A, tak z ciekawości, czy Wy biegłyście za wypełnionym kwiatami samochodem, bo wolnego miejsca dla pasażerów nie widzę
Martka 08:18, 19 lip 2021

Sylwia, zakupy okazałe, a na łące prezentują się jeszcze lepiej cudnie i tego się trzymamy
sylwia_slomc... 10:12, 19 lip 2021

Agatorek napisał(a)

Cudowny widok .

Ps. Fajne te fotki z ogrodu Danusi, takie radosne

Czekam kiedy tuje stężeją i zamkną ścianę przed chwastem i wiatrem Od Danusi jeszcze fotki będą bo mam czyli jeszcze cd nastąpi