Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 16:08, 28 cze 2023

martagony jeszcze bo już kończą

TAR 16:26, 28 cze 2023

Nie wiem jak dajesz rade to ogarnąć, spory kawal terenu, znajac siebie wiosna bym z podkaszarka wpadla i na rowno wszystko (chodzi o byliny). Wycinac sekatorem - nie na moje plecy i ręce
ElzbietaFranka 16:59, 28 cze 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Co to za krzak tak pięknie kwitnie? To krzewuszka? Jeżeli tak to jaka odmiana

Musisz mieć wyjątkowa ziemię i rękę, że tak wszystko u ciebie pięknie rośnie. Te mąki dech zapierają, lilie już u ciebie kwitną. Jadę może i u mnie rusza.

Chodzę i ciągle się zastanawiam u ogrodnika czy kupić tego jasnego perukowce jutro lecę i kupię

Pozdrawiam
Urszulla 17:47, 28 cze 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Te zdjęcia są obłędnie, wrzuć do wizytówki. Perukowiec niesamowity

Czy biało kwitnące tawułki rosną kępowo czy rozłogami? I jaką docelową mają wysokość?
Kasya 17:48, 28 cze 2023

TAR napisał(a)
Nie wiem jak dajesz rade to ogarnąć,……..

Tez się czasem zastanawiam i niektórym zazdroszczę kręgosłupów
kasiek 18:35, 28 cze 2023

Ależ widoki -dech zabiera! Brawo dla Was!
daszum 21:24, 28 cze 2023

Sylwia Ty masz różane potwory.
Ta na dachu przebija wszystkie.
sylwia_slomc... 22:17, 28 cze 2023

Basieksp napisał(a)
Sylwia u Ciebie to trudno się skupić chciałam zacytować żółtą różę na początku, a tu perukowiec, piękne naparstnice, no i te szerokie kadry jest co podziwiać, pięknie jest u Was

Bardzo nas cieszy, że się innym też podobaDzięki
sylwia_slomc... 22:23, 28 cze 2023

TAR napisał(a)
Nie wiem jak dajesz rade to ogarnąć, spory kawal terenu, znajac siebie wiosna bym z podkaszarka wpadla i na rowno wszystko (chodzi o byliny). Wycinac sekatorem - nie na moje plecy i ręce

Przez dwa sezony zrobiliśmy tak, że ja odbierałam, a Emuś piłą ciął. W tym roku trzeba było ręcznie ciachać bo wszystko zima połamał śnieg.
Chętnie bym wróciła już do sprzatania rabat jesiennego i jesiennego cięcia róż, ale z uwagi na to, że drzewa urosły, a liście lecą i w podwórku z tego potężnych rozmiarów orzecha sąsiadowego też wszystko u nas zwyczajnie przed zima nie zdążam. A potem wiosną nawał roboty, a pogoda nie zawsze sprzyja jakimkolwiek pracom. W tym sezonie nie sprzyjała wcale przez co opóźniona z wieloma robotami jestem.
Już by pasowało żywopłoty wszystkie ogolić, a ja dopiero kończę plewienie i skończyć znowu nie mogę bo prawie co dzień jak idę do ogrodu to właśnie pada. Niby odpadło podlewanie, ale chwast rośnie na dopalaczach
sylwia_slomc... 22:25, 28 cze 2023

ElzbietaFranka napisał(a)

Elu to żylistek Truskawkowe Pole tylko po Angielsku Strawbery coś tam
Perukowca limonkowego przypalało mi słonko rok w rok. Ten sezon jest pierwszym dla niego idealnym i stał sie prawdziwą gwiazdą w ogrodzie w tym roku, nadal jest cudny, a żylistek właśnie zakończył spektakl.