Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:52, 04 kwi 2019

yolka napisał(a)

Tak, to wielka dziennikarka o cudownym głosie, a Twój warto byłoby wykorzystać.

Jak się trafi okazja to może wykorzystam
sylwia_slomc... 20:54, 04 kwi 2019

Dziś miałam bardzo intensywny dzień ogrodowo. Udało mi się psiknąć rodki miksturą Bogdzi wprawdzie tego pini nie mam ale resztę dałam, podsypałam wapnem ciemierniki i perukowce, a potem padłam na kolana i tak juz zostałam do wieczora, ale wszystkie wrzosy przycięte
Waclaw 21:03, 04 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Posadziłam w grunt rodzimy, a w zasadzie ten co był pod chodnik wybierany. Pierwszy rok po sadzeniu i kolejny marnie rosły w zeszłym sezonie posypałam wiosną wapnem ziemię wokół nich, a jesienią popiołem i proszę
Dziś podsypałam wapnem wszystkim ciemiernikom jakie mam

Ja tez podsypałem wapnem. Ziemia dobra, dam jeszcze kompostu. Czyli muszę czekać jeszcze rok
Waclaw 21:07, 04 kwi 2019

abiko napisał(a)
Piękny ten gronostaj Ciekawe czy jest drugi gdzieś w pobliżu
A rybki Ci nie znikają..
Na bank masz zwierzątko, które mało kto widział u siebie w ogrodzie.. ba raczej na bank nie widział

U mnie też był ale złoty i uciekł z pobliskiej fermy. Przyjechali panowie, wzięli go za ogon i do wora
Dziki to jest rarytas.
sylwia_slomc... 21:10, 04 kwi 2019

Waclaw napisał(a)

U mnie też był ale złoty i uciekł z pobliskiej fermy. Przyjechali panowie, wzięli go za ogon i do wora
Dziki to jest rarytas.

trzeba sie było nie przyznawać, że u Ciebie jest

Aguś na razie mi rybki nie giną, za to mam nadzieje pomoże pozbyc się nornic i kreta
abiko 21:18, 04 kwi 2019

Waclaw napisał(a)

Dziki to jest rarytas.

Złoty? To jeszcze fermy są...?
Jak nie dziki to się nie liczy
Katkak 03:10, 05 kwi 2019

Cieszę się Sylwuś, że mahonie tak ładnie Ci rosną. A takie maloty były, sieweczki. Ale Ty o każda roślinkę dbasz, więc się odwdzięczają. Jak rozkwitną to pszczółki będą miały używanie, a Ty nos nacieszysz. Bleeee, te pijawy naprawdę są takie duże, czy to tylko złudzenie na zdjęciu?
sylwia_slomc... 10:14, 05 kwi 2019

Katkak napisał(a)
Cieszę się Sylwuś, że mahonie tak ładnie Ci rosną. A takie maloty były, sieweczki. Ale Ty o każda roślinkę dbasz, więc się odwdzięczają. Jak rozkwitną to pszczółki będą miały używanie, a Ty nos nacieszysz. Bleeee, te pijawy naprawdę są takie duże, czy to tylko złudzenie na zdjęciu?

Kasieńka ja mam problemy z zasypianiem, ale Ty Kobieto w nocy nie śpisz???
Pięknie rosną mahonie od Cię tylko nie wiem kiedy jest dobra pora na ich przycinanie by kwitnienia nie zmarnować...po kwitnieniu, czy jesienią?
A pijawy duże, tam obok widać resztkę z liścia klonowego co przypłynął, ale potrafią sie skurczyć do kilku cm tylko wtedy wygladaja jak ślimak nagi z kształtu.
sylwia_slomc... 10:40, 05 kwi 2019

Takie cudeńko dziś listonosz przyniósł
Nawet już wiem gdzie postawię

Dotarło calutkie pięknie zapakowane
Dziękuję Dagmarko, cudna niespodzianka
Nawet nie wiesz, ale przez pewien czas pracowałam w ceramice, na samym początku ogrodowania. Do dziś ubolewam, że nie ulepiłam dekoracji do ogrodu.
Kociamama 12:54, 05 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dziś miałam bardzo intensywny dzień ogrodowo. Udało mi się psiknąć rodki miksturą Bogdzi wprawdzie tego pini nie mam ale resztę dałam, podsypałam wapnem ciemierniki i perukowce, a potem padłam na kolana i tak juz zostałam do wieczora, ale wszystkie wrzosy przycięte