Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Magleska 17:16, 05 kwi 2019

Sylwuś memory dla Ciebie żyje ...a chcesz wiklinowy wielki kosz ?
gdzieś tam na fotce w pobliżu mojego warzywnika go widać ,jakbyś chciała to przywiozę razem z memeorym

ps .poidełko cudne
Waclaw 17:52, 05 kwi 2019

abiko napisał(a)

Złoty? To jeszcze fermy są...?
Jak nie dziki to się nie liczy

Tak, przyznaję: z fermy się nie liczy
Gronostaj Sylwii nie do przebicia
kerii 19:15, 05 kwi 2019

Sylwia pooglądałam sobie w necie Twój ogród super to wygląda, kolorowo pięknie.

Zwierzak fajny Cię nawiedził chociaż mnie się on kojarzy z kuną i tu doświadczenia nie są piękne Ale skoro to gronostaj to niech sobie szczęśliwie żyje na wolności i w naturze.

Ciemierniki piękne ja mam jednego ale jakoś sam się nie chce rozsiewać w ogóle jakoś specjalnie spektakularnie się nie rozrasta mam go teraz trzeci sezon ale urody mu nie można odmówić Nie wiedziałam, że lubią wapno jutro mu kupię i podsypię. A tak przy okazji kiedy je można przesadzać ewentualnie dzielić ?

A mahonię moją tnę kiedy mi pasuje od dwóch lat usiłuję kulę z niej zrobić dwa lata temu mocno przycięłam po kwitnieniu, ładnie się zregenerowała w tym roku teraz na wiosnę ją opitoliłam a i tak będzie kwitła, one są chyba niezniszczalne.
sylwia_slomc... 21:01, 05 kwi 2019

Magleska napisał(a)
Sylwuś memory dla Ciebie żyje ...a chcesz wiklinowy wielki kosz ?
gdzieś tam na fotce w pobliżu mojego warzywnika go widać ,jakbyś chciała to przywiozę razem z memeorym

ps .poidełko cudne

Pewnie, że kcem
Jak jesteś z pracą w niedzielę po Świętach?
sylwia_slomc... 21:02, 05 kwi 2019

Waclaw napisał(a)

Tak, przyznaję: z fermy się nie liczy
Gronostaj Sylwii nie do przebicia

Jak by nie złapali to by szybko był dziki
sylwia_slomc... 21:05, 05 kwi 2019

kerii napisał(a)
Sylwia pooglądałam sobie w necie Twój ogród super to wygląda, kolorowo pięknie.

Zwierzak fajny Cię nawiedził chociaż mnie się on kojarzy z kuną i tu doświadczenia nie są piękne Ale skoro to gronostaj to niech sobie szczęśliwie żyje na wolności i w naturze.

Ciemierniki piękne ja mam jednego ale jakoś sam się nie chce rozsiewać w ogóle jakoś specjalnie spektakularnie się nie rozrasta mam go teraz trzeci sezon ale urody mu nie można odmówić Nie wiedziałam, że lubią wapno jutro mu kupię i podsypię. A tak przy okazji kiedy je można przesadzać ewentualnie dzielić ?

A mahonię moją tnę kiedy mi pasuje od dwóch lat usiłuję kulę z niej zrobić dwa lata temu mocno przycięłam po kwitnieniu, ładnie się zregenerowała w tym roku teraz na wiosnę ją opitoliłam a i tak będzie kwitła, one są chyba niezniszczalne.

Dzieki za podpowiedzi. Z tego co wiem ciemierniki nie lubia przesadzania i dzielenia, ale ja w zeszłym sezonie jakoś po lecie chyba jednego podzieliłam i przesadziłam, szału nie ma bidne na razie, ale za rok mam nadzieję już spektakl dadzą i one
sylwia_slomc... 21:27, 05 kwi 2019

Miałam dzis taka przygodę w ogrodzie. Siałam w inspekcie ptaki śpiewały i nagle martwa cisza, wszystkie ucichły, myślę sobie pewnie krogulec przyleciał i zaczęłam wypatrywać. No i zgłupiałam widzę coś po niebie leci, ale co to jest, złapałam aparat i dopiero na zbliżeniu na maxa rozszyfrowałam zjawisko( swoją droga niezwykle niebezpieczne bo na wysokości samolotów latajacych nad nami)
Takie coś wypatrzyłam

A swoją drogą to co zobaczyłam uswiadomiło mi, że już jest kwiecień i właśnie mija 5 lat od momentu gdy zaczął się rodzić nasz ogród, początkiem kwietnia siałam trawę na calutkim polu

Taki prezent od losu dostałam na niebie( nie mam pojęcia komu uciekło, ale przyleciało do nas
sylwia_slomc... 22:30, 05 kwi 2019

Potem sie jeszcze na niebie pokazały....nie wiem co to za drapieżnik

i czapla
Gosialuk 22:32, 05 kwi 2019

Fajnie. Akurat się wstrzeliła piąteczka na rocznicę.
sylwia_slomc... 22:33, 05 kwi 2019

Wracamy na ziemię

Jeszcze rok, dwa i szałasu z zieleni nie będzie widać

zazieleniło się też wokół chatki