Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Katkak 19:44, 28 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Widziałaś jakie rośliny w Mojej Bajce Katka wyprowadza na kulki na pniu? To i klona odpowiednim cięciem na pewno się da

Pewnie, przecież mam ciętego dzikusa
sylwia_slomc... 19:46, 28 kwi 2019

Rumianka napisał(a)
U Ciebie tak cudnie pachnie wiosną, że wyjść trudno... Spaceruję i spaceruję, aż od zapachów mam zawrót głowy, a kolory...ach...cudne...też tak lubię, ale u mnie wszystko jeszcze w powijakach...

Rozpędzi sie i u Ciebie, jeszcze trochę
sylwia_slomc... 19:47, 28 kwi 2019

Katkak napisał(a)

Pewnie, przecież mam ciętego dzikusa

No właśnie. A ja znalazłam u siebie dwie spore siewki klonów i żal wyrwać chyba jeszcze do lasu przeniosę....
Katkak 19:50, 28 kwi 2019

Uwielbiam te metalowe kurczaki, przepocieszne są. Mieszkańcy superowi. Ogród zachwyca, chłonę każde zdjęcie i każdą roślinkę. Oczko bym jeszcze pogłębiła. U mnie leje jak z cebra. Cały dzień padało, a od 2 godzin leje. Trawa zrobiła się soczyście zielona, aż trudno uwierzyć.
sylwia_slomc... 20:08, 28 kwi 2019

Kasieńka jak zrobię większe to całą studnię w nie wypompuję ma dużą powierzchnię, po obliczeniach wyszło, że ma 4 kubiki wody mieć
Katkak 20:13, 28 kwi 2019

Kasieńka jak zrobię większe to całą studnię w nie wypompuję ma dużą powierzchnię, po obliczeniach wyszło, że ma 4 kubiki wody mieć

Ok
Anitka 20:26, 28 kwi 2019

Szybko się uwijasz z tym plewieniem A widziałam jak te zachwaszczone rabaty wyglądały, więc pełny podziw. Brawo EMa i syna też pochwal za to kopanie pod oczko. Przez ta susze to ziemia jest jak skała. Ten obecny deszcz szkoda, że teraz dopiero pada. Częściowo ułatwiłby im pracę.

Super, że wisteria zakwitnie pomimo, że podczas tych przymrozków mocno oberwała. Ale i tak u Ciebie jest tyle kwiecia, że nawet jak by połowa zakwitła to jest wiosennie i kolorowo.
Anitka 20:41, 28 kwi 2019

Ktoś wie co to za poczwara? Sadziłam miętę w warzywniku i wykopałam takie cuś, grubości małego palca u ręki, a długości malutkiego u nogi.

To się przepotwarza jakiś pędrak w postać dorosłą, ale nie wiem jaki.
Basilikum 20:52, 28 kwi 2019

Sylwia jak sie spisuje to narzedzie do wyrywania chwastow fiskarsa?? u nas jest w ofercie w fajnej cenie i zastanawiam sie czy kupic
sylwia_slomc... 20:53, 28 kwi 2019

Anitka napisał(a)
Szybko się uwijasz z tym plewieniem A widziałam jak te zachwaszczone rabaty wyglądały, więc pełny podziw. Brawo EMa i syna też pochwal za to kopanie pod oczko. Przez ta susze to ziemia jest jak skała. Ten obecny deszcz szkoda, że teraz dopiero pada. Częściowo ułatwiłby im pracę.

Super, że wisteria zakwitnie pomimo, że podczas tych przymrozków mocno oberwała. Ale i tak u Ciebie jest tyle kwiecia, że nawet jak by połowa zakwitła to jest wiosennie i kolorowo.

Mnie by ułatwiło plewienie gdyby wcześniej podlało
Ale i tak dobrze, że się zlitowało
Teraz do plewienia teocinówki, potem uzupełnianie teocin, jeszcze iglaki do cięcia zostały, ale nie było odpiwiedniej pogody.
Tą najstarszą bylinówkę wypędzelkowałam, mam nadzieję, że skutecznie