Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:03, 19 cze 2025

Ulina napisał(a)

A co masz na pierwszym zdjęciu po kolei z wysokich roślin?

Druga fotka do ramki piękny układ roślin, masz zmysł, a ja nie umiem sobie drzew poukładać. Dopiero jak coś podrośnie to widzę ile przestrzeni zostało, w życiu nie skończę nasadzeń drzew i krzewów.

Od lewej klon ussuryjski w trawie, za nim buk purpurowy, w prawo buk dawyck gold, za nim jaśminowiec, w prawo tawuła Biliarda, róża kimono, jasminowiec. Za jaśminowcem w tle perukowiec podolski, za nim w tle brzozy purpurea. Po prawej na zdjęciu w tle leszczyna contorta.
sylwia_slomc... 22:06, 19 cze 2025

Na szałasie chyba już nie będzie maty, robi się naturalny zielony dach

sylwia_slomc... 22:09, 19 cze 2025

W niedzielę byliśmy wyjazdowo w Parku Dębnickim
Znam to miejsce od momentu zakładania bo dorastałam w pobliżu. A potem spacerowałam z dziećmi jak były małe

cudna łąka kwietna

sylwia_slomc... 22:11, 19 cze 2025

Przywiozłam nasiona świdośliwy olcholistnej. Ktoś ma w ogrodzie ten krzew?
LIDKA 23:04, 19 cze 2025

Sylwia stworzyłaś taki ogród że sobie juz sam radzi. Często piszesz że to czy tamto nie zrobione czy nie przycięte a całkiem tego nie widać.

Świdośliwe olcholistną smoky posadziłam w tym roku. Jest przed kolano i nie wiem jeszcze co z niej będzie. Przyjeła się i ma ładne liście.

Przygoda z zawiśnięciem może i z daleka śmiesznie wyglądałaby ale w gruncie rzeczy była niebezpieczna.

Może straciłaś przytomność na sekunde lub dwie?
sylwia_slomc... 23:17, 19 cze 2025

LIDKA napisał(a)
Sylwia stworzyłaś taki ogród że sobie juz sam radzi. Często piszesz że to czy tamto nie zrobione czy nie przycięte a całkiem tego nie widać.

Świdośliwe olcholistną smoky posadziłam w tym roku. Jest przed kolano i nie wiem jeszcze co z niej będzie. Przyjeła się i ma ładne liście.

Przygoda z zawiśnięciem może i z daleka śmiesznie wyglądałaby ale w gruncie rzeczy była niebezpieczna.

Może straciłaś przytomność na sekunde lub dwie?

Kompletnie nie wiem co się stało. Klęczałam, a potem od razu wisiałam za nogi i trzymając linę. Gdyby nie lina byłabym głową na sztorc w błocie. Nie wiem czy by mnie Em zdołał wyciągnąć. Mam lęk wysokości, ale na pewno nie zakręciło mi się w głowie, nie poślizgnęłam się ani nic z tych rzeczy. Nie wiem co to było...

Ja wysiałam te nasionka, owoce słodziutkie. Internety pokazuja cudne przebarwienia w pomarańcz jesienią. Nie wiem jak w trakcie kwitnienia, ale mnie urzekła pokrojem i owocami w kolorze od borda w kierunku granatu.