Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

eda 22:29, 14 maj 2026

Ależ wielki teren jeju i kwieciste drzewa oczy aż się śmieją będę trzymać kciuki żeby wszystko się przyjęło w łące i sporo już tam rośnie widzę
To chyba jednak u mnie ci chodziło o Kokoryczkę bo wielkością u ciebie byłoby widoczne tylko wiesz jak puścisz to wszystko zarośnie to jest ekspansywne
Basieksp 23:22, 14 maj 2026

Bardzo ładnie te wilczimmlecze u Ciebie rosną U mnie z tegoroczną zimą sobie nie poradziły, jakieś małe niedobitki tylko zostały, mam nadzieję, że coś z nich wyrośnie.
Kordina 02:28, 15 maj 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jaki piękny zakątek
hankaandrus_44 10:09, 15 maj 2026

Sylwia, wspieram Ciebie, pracy multum, a tylko 4 ręce do roboty. Jesteście tytanami pracy!

April 10:18, 15 maj 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kochana u nas robota robotę goni, nie wyrabiamy z niczym. Praca w ogrodzie zabiera czas potrzebny na remont i budowę, a remont na robotę w ogrodzie i tak miedzy jednym, a drugim lawirujemy. Ogrodowo nadal nie odrobiona jestem. Żadna rabata nie oplewiona jeszcze. Czeka koszenie granicy dookoła, mus przyciąć od tamtej strony rośliny bo ogrodzenie niszczą. W warzywniku i szklarni jeszcze nie wszystko posadzone, zaraz trzeba będzie wysadzać to co przed mrozem się uratowało, albo z drugiej partii wzeszło, sterta przyciętych chabazi czeka na całotygodniowe ognisko tyle tego. A już by trzeba ciąć forsycje i trzmieliny. Pogoda nadal nie ułatwia. Dziś ogarnęłam wierzchem to największe oczko teraz trzeba by wodę wylać i napełnić świeżą po wybraniu mułu. Tak, że ten nie masz Się czego wstydzić bo ja na ten moment od kilku sezonów chwastem zarastam. Mam nawet fotki rabat wyglądających bardziej jak łąki niż rabaty, ale jeszcze w aparacie Kiedyś pokażę jak zgram.

No to mnie pocieszyłaś. Myślałam że jestem zbyt leniwa. Teraz mogę zwalić na Pesel że nie wyrabiam.
Moja jedna z rabat tak zarosła jakąś trawą, może nawet cenną ale mi nie pasowała, że pieląc złamałam pazurki dwa razy, aż trzeba było nową rączkę dorobić bo poprzednia poszła w drzazgi
Judith 10:35, 15 maj 2026

Sylwia, piękne widoki, a ten zacytowany przez Kordinę to szał zieloności .
Judith 10:37, 15 maj 2026

April napisał(a)

No to mnie pocieszyłaś. Myślałam że jestem zbyt leniwa. Teraz mogę zwalić na Pesel że nie wyrabiam.
Moja jedna z rabat tak zarosła jakąś trawą, może nawet cenną ale mi nie pasowała, że pieląc złamałam pazurki dwa razy, aż trzeba było nową rączkę dorobić bo poprzednia poszła w drzazgi

Rany, czytając o pazurkach pomyślałam w pierwszej chwili, że mówisz o swoich paznokciach i w tym kontekście ciąg dalszy z dorabianiem rączki mnie lekko zmroził .
sylwia_slomc... 17:14, 15 maj 2026

eda napisał(a)
Ależ wielki teren jeju i kwieciste drzewa oczy aż się śmieją będę trzymać kciuki żeby wszystko się przyjęło w łące i sporo już tam rośnie widzę
To chyba jednak u mnie ci chodziło o Kokoryczkę bo wielkością u ciebie byłoby widoczne tylko wiesz jak puścisz to wszystko zarośnie to jest ekspansywne

Na razie z nieba podlewa więc jest szansa, że się przyjmie wszystko. U Ciebie zacytowałam o co mi chodzi
sylwia_slomc... 17:19, 15 maj 2026

Basieksp napisał(a)
Bardzo ładnie te wilczimmlecze u Ciebie rosną U mnie z tegoroczną zimą sobie nie poradziły, jakieś małe niedobitki tylko zostały, mam nadzieję, że coś z nich wyrośnie.

U mnie marnieje ten z którego pobrałam sadzonki. Zachowuje się podobnie jak bodziszek wspaniały po pobraniu pędów. Nie wiem dlaczego. Z wilczomleczy jakie miałam w ogrodzie tylko ten i jeszcze taki niski rozłażący się dają radę reszta zamiera.
sylwia_slomc... 17:20, 15 maj 2026

Kordina napisał(a)

Jaki piękny zakątek

To przy oczkach wodnych z którymi porządek robiłam ostatnio.