Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 19:42, 26 sty 2019

Aurelllia napisał(a)
Sylwia a ja się dopiero zorientowałam, że Ty II część wątku załozyłaś - wstyd jak nie wiem co
Dodaję do obserwowania

Najważniejsze, że dotarłaśWitaj
Katkak 22:02, 26 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dobrze mieć taką mamę Ja z chłopakami nauke zakończyłam po 4 klasie podstawówki. W końcu ja już raz do szkoły chodziłam i nie potrzebowałam uczyć się drugi raz, a klasówki za Nich nie napiszę przecież, uczą się dla siebie nie dla mnieI choć nie zawsze z samymi dobrymi ocenami to jednak ze swoim rocznikiem szkoły pokończyli z całkiem przyzwoitymi wynikami. Teraz Młodszy technikum robi to które sam wybrał więc niech się przykłada

Ja już się do ferii nie mogę doczekać. Choć nigdzie nie jedziemy, to mam potrzebę odpocząć od... szkoly. Tymczasem w pn sprawdzian z polaka i kartkowka z angielskiego. Muszę dziecię przepytać i pomóc w razie w.
Katkak 22:07, 26 sty 2019

Co do matmy to wstyd przyznać, ale to syniu mógłby mi korki dawać, bo ja jestem noga, a On matmę uwielbia. Po tatusiu.
sylwia_slomc... 22:08, 26 sty 2019

Katkak napisał(a)

Ja już się do ferii nie mogę doczekać. Choć nigdzie nie jedziemy, to mam potrzebę odpocząć od... szkoly. Tymczasem w pn sprawdzian z polaka i kartkowka z angielskiego. Muszę dziecię przepytać i pomóc w razie w.

Kochana co to będzie jak dwójka do szkół pójdzie Każda matka najlepiej wie co dla Jej dziecka dobre i czego Mu potrzeba. A Ty jesteś wspaniałą mamą
sylwia_slomc... 22:09, 26 sty 2019

Katkak napisał(a)
Co do matmy to wstyd przyznać, ale to syniu mógłby mi korki dawać, bo ja jestem noga, a On matmę uwielbia. Po tatusiu.

No jak by mogło być inaczej skoro mamunia uwielbia książki czytać to mus Humanistka, a nie matematyk, tak samo jak ja
Katkak 22:15, 26 sty 2019

Kochana co to będzie jak dwójka do szkół pójdzie Każda matka najlepiej wie co dla Jej dziecka dobre i czego Mu potrzeba. A Ty jesteś wspaniałą mamą

No, Młody ciągle mi mówi, że za mało czasu Mu poświęcam. Zwykle robi to gdy gdy trzeba iść spać, a On o planszówkach sobie wtedy przypomina. Pewnie, że się nie zgadzam, bo z rana i tak ledwo Go z łóżka zdzieram.
sylwia_slomc... 22:21, 26 sty 2019

Katkak napisał(a)

No, Młody ciągle mi mówi, że za mało czasu Mu poświęcam. Zwykle robi to gdy gdy trzeba iść spać, a On o planszówkach sobie wtedy przypomina. Pewnie, że się nie zgadzam, bo z rana i tak ledwo Go z łóżka zdzieram.

Nie przejmuj się dzieci to nieźle kombinować potrafią, a wiedzą w jaka strunę uderzyć. Jesteś dzielna
Katkak 22:25, 26 sty 2019

Nie przejmuj się dzieci to nieźle kombinować potrafią, a wiedzą w jaka strunę uderzyć. Jesteś dzielna

Kombinować? Kochana, to mistrzowie manipulacji. Bo to mało razy Młody mi wyrzucał, że nic tylko w ogrodzie siedzę? A samo się przecież nie zrobi.
sylwia_slomc... 22:34, 26 sty 2019

Dziś była taka pogoda, że na polu chłopcy zdążyli tylko część kostki przenieść na placyk i nic więcej bo piasek zamarznięty na kamień, a potem sypnęło śniegiem.

A ja się zabrałam za stołki
odkręcone siedziska, oczyściłam drewno, eM pomógł mi drugie krzesło zrobić bo już ręką ledwie ruszałam, a nie umiem lewą, żeby zmienić choć na chwilę.
Efekt ręką prawie nie moge ruszyć, ale za to stołki czyściutkie

i chyba takie naturalne zostaną, podobaja mi się bo przecierka wyszła I są bardziej rustykalne
Zaciągnę tylko czymś bezbarwnym może...

sylwia_slomc... 22:39, 26 sty 2019

ten mniejszy też oczyszczony, ale ma niestety kornika więc stanie na zewnątrz

płytki tylko zamiecione bo we wtorek drabina na tapetę, chyba, że pogoda się poprawi

siedziska po odbiciu

i po wypraniu

odzyskały kolor, ale sa obrazem nędzy i rozpaczy....to się zmieni obiecuję
W poniedziałek musze się rozpatrzyć za jakąś fajną tkaniną obiciową pasującą do projektu