Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 15:00, 09 maj 2019

Ciągle myślę co tam u Ewy Pszczółki czy uda się ocalić Pszczelarnię i smutno mi bardzo.....

Ech, Kto może i czyta niech zajrzy do Jej wątku i zagłosuje na podlinkowanej stronie

Strasznie mi żal tego ogrodu, a co musi czuć Ewa?

Tyle pracy w zeszłym sezonie tam jeszcze włożyła, nowe trawniki, nasadzenia, bielenie drewnianych sufitów, rozpacz mnie ogarnia jak o tym pomyślę
sylwia_slomc... 15:02, 09 maj 2019

A teraz mam pytanie czy się Ktoś wybiera?
Ja przymierzam się jutro po południu, ale od pogody pewnie będzie sporo zależało
http://centrumtargowe.com.pl/wydarzenia/45-wiosenna-wystawa-ogrodnictwa/
Rumianka 18:34, 09 maj 2019

Sylwia, gdzieś w którymś wątku wyczytałam, że chcesz sadzonki ubiorka wieczniezielonego...Tak się składa, że ja mam i jeżeli jesteś dalej chętna, to po niedzieli (żeby nie leżało na poczcie) mogę Ci go wysłać...
Doranma 19:02, 09 maj 2019

Sylwia, dopiero przed chwilą - dzięki wirusowi - miałam możliwość obejrzenia odcinka Mai z Waszym ogrodem w roli głównej. Wow! Zdjęcia nie oddają jego urody !!! Jestem pod ogromnym wrażeniem, bo dopiero film uświadomił mi całe piękno Waszego ogrodu, a ujęcia z góry, jak bardzo spójny jest to projekt. Jesteście nie tylko pracowitymi, ale i bardzo zdolnymi ogrodnikami Chylę bardzo, bardzo nisko czoła. Gratuluję!!!
sylwia_slomc... 19:54, 09 maj 2019

Rumianka napisał(a)
Sylwia, gdzieś w którymś wątku wyczytałam, że chcesz sadzonki ubiorka wieczniezielonego...Tak się składa, że ja mam i jeżeli jesteś dalej chętna, to po niedzieli (żeby nie leżało na poczcie) mogę Ci go wysłać...

Jak mi Grażynka do Wojsławic nie przywiezie to się upomnę
ale pisała, że już sadzonki porobiła więc liczę, ze z nimi wrócę
sylwia_slomc... 19:56, 09 maj 2019

Doranma napisał(a)
Sylwia, dopiero przed chwilą - dzięki wirusowi - miałam możliwość obejrzenia odcinka Mai z Waszym ogrodem w roli głównej. Wow! Zdjęcia nie oddają jego urody !!! Jestem pod ogromnym wrażeniem, bo dopiero film uświadomił mi całe piękno Waszego ogrodu, a ujęcia z góry, jak bardzo spójny jest to projekt. Jesteście nie tylko pracowitymi, ale i bardzo zdolnymi ogrodnikami Chylę bardzo, bardzo nisko czoła. Gratuluję!!!

Niezmiernie nam miło, że Ktoś docenia naszą pracę i wysiłki tak bardzo
Dziękujemy
Gardener27 20:09, 09 maj 2019

Ogród jak zawsze mnie zachwyca, wszystko rośnie jak na drożdżach.
Patrzę na nowe oczko a wydaje mi się że jest tam od zawsze, idealnie wkomponowaliście je w tę część ogrodu. Wykonanie w Waszym wydaniu zawsze jest bardzo profesjonalne, gratuluję efektu.
W tym tygodniu pogoda nie zachęca do prac ogrodowych, mam nadzieję że na weekend niebo się rozchmurzy bo chciałem przynajmniej trawnik skosić.

Sylwia sadziłaś już pomidory w warzywniku ? Nie wiem co robić, sadzonki mam już takie spore ale przy tej pogodzie to duże ryzyko Hmm …

lojalna_ 20:16, 09 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Głównie hosty, bergenie, floksy i dabrówka.

Emuś mimo, że platformy jeszcze nie ma fotel bujany już ustawił

Jak Wy to wszystko ogarniacie ? Wow tyle zmian i pracy cudne efekty ♡♡♡♡♡♡
sylwia_slomc... 20:19, 09 maj 2019

Gardener27 napisał(a)
Ogród jak zawsze mnie zachwyca, wszystko rośnie jak na drożdżach.
Patrzę na nowe oczko a wydaje mi się że jest tam od zawsze, idealnie wkomponowaliście je w tę część ogrodu. Wykonanie w Waszym wydaniu zawsze jest bardzo profesjonalne, gratuluję efektu.
W tym tygodniu pogoda nie zachęca do prac ogrodowych, mam nadzieję że na weekend niebo się rozchmurzy bo chciałem przynajmniej trawnik skosić.

Sylwia sadziłaś już pomidory w warzywniku ? Nie wiem co robić, sadzonki mam już takie spory ale przy tej pogodzie to duże ryzyko Hmm …

Przemo dzieki, ja zachwycam się ciągle u Ciebie Co fotki w rzucisz to klękajcie narody takie ładne

Ja w warzywniku wsadziłam tylko trzy krzaczki karłowych pomidorków i nakryłam szklanymi kloszami. Moje własne flance jeszcze w szklarence i część tam zostanie:0
W tym tygodniu oglądałam dokument z plantacji pomidorów w Chinach. Powiem Ci my się z naszymi cackamy, nie pędowane, nie wiązane caluteńkie w owocach krzaki płożą sie po ziemi jak ogórek , a do zbioru na przeciery tylko otrzepują krzak nad folią i już jest po zbiorach
Katkak 20:20, 09 maj 2019

Słomcia nie wierzę, że do przywrotnika dojrzałaś. Jakby c o to wal jak w dym