Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 23:35, 28 maj 2019

Sally Holms cała zapączkowana, piękny kształt ma w tym sezonie

i pierwsze maki

irga jest oblegana przez pszczoły, a dzisiaj i przez chmury motyli

sylwia_slomc... 23:40, 28 maj 2019

Ognik cały w pąkach za chwilę w kwiatach, a jesienią będą korale

tu już znowu trzeba plewić

kapliczka wczoraj rozmontowana
sylwia_slomc... 23:46, 28 maj 2019

sylwia_slomc... 23:48, 28 maj 2019

Maluchy za chwilę wylecą
sylwia_slomc... 23:52, 28 maj 2019

Poppy napisał(a)

WIem, ze wiesz, kochana, czasu potrzebujesz i dystansu. I zaloby, po tym, co bylo. Cmok.

Pieknie masz w ogrodzie, ciagle i niezmiennie

Potrzebuję czasu by osfoić się z sytuacją i potrzebuję by nie padało
sylwia_slomc... 23:53, 28 maj 2019

Magara napisał(a)
Sylwia, straaasznie się cieszę, bo w Twoich postach czuć wiatr od morza optymizmu i tak trzymać
i jakoś mi się skojarzyło z "Powrotną Bossa Novą"
Ewa Bem śpiewa: "wracaj, złe drogi skracaj" - no wiem, że to niby nie na temat, ale strasznie lubię tą piosenkę, a przy dobrej interpretacji i odrobinie wyobraźni - też pasuje, nawet bardzo

Staram się zebrać do kupy
sylszu 01:36, 29 maj 2019

Nie wiem czy Cię pocieszę ( ale przysłowiowy Polak cieszy się z cudzego nieszczęścia To sobie wyobraź : Ogród zaczęłam zakładać w zeszłym roku ...grasowały nornice. Wytrzymałam. W tym roku nornic nie ma ale pogoda jest taka, że hortensje mi zmarzły ( a nawet nie zobaczyłam jak kwitną - bo w zeszłym roku malutkie były W oczku wodnym zamiast pięknych lili i innych roślin mam glony. Trwa rośnie jak szalona ( to w mojej sytuacji kłopot bo nie ma kiedy kosić) i jeszcze pada. Zimno i deszcz i tak właściwie cały maj. Martwię się o cebulki tulipanów, które w kwietniu pięknie kwitły a teraz ciągle w wodzie. Zgniją jak nic. Powiem Ci, że dzisiaj też trochę załamki przeżyłam. Jak deszcz przestanie padać i słońce wyjdzie to zaczną się choroby grzybowe. A ja się na tym w ogóle nie znam !!!
sylwia_slomc... 01:59, 29 maj 2019

sylszu napisał(a)
Nie wiem czy Cię pocieszę ( ale przysłowiowy Polak cieszy się z cudzego nieszczęścia To sobie wyobraź : Ogród zaczęłam zakładać w zeszłym roku ...grasowały nornice. Wytrzymałam. W tym roku nornic nie ma ale pogoda jest taka, że hortensje mi zmarzły ( a nawet nie zobaczyłam jak kwitną - bo w zeszłym roku malutkie były W oczku wodnym zamiast pięknych lili i innych roślin mam glony. Trwa rośnie jak szalona ( to w mojej sytuacji kłopot bo nie ma kiedy kosić) i jeszcze pada. Zimno i deszcz i tak właściwie cały maj. Martwię się o cebulki tulipanów, które w kwietniu pięknie kwitły a teraz ciągle w wodzie. Zgniją jak nic. Powiem Ci, że dzisiaj też trochę załamki przeżyłam. Jak deszcz przestanie padać i słońce wyjdzie to zaczną się choroby grzybowe. A ja się na tym w ogóle nie znam !!!

Albo ja innej narodowości, albo nietypowaNie umiem się cieszyć z cudzego nieszczęścia, ale cieszę się z tej cechy charakteru
MirellaB 04:34, 29 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Te to już z samosiewu, ale pierwsze egzemplarze mam z nasion sypnietych na ziemię. nigdy nie kupowałam sadzonek
Sylwia łubiny zakwitły w tym roku co były wysiane czy w roku następnym?
Katkak 05:58, 29 maj 2019

Łączka zachwyca. Brzeziniak już zacny i moim zdaniem strasznie szybko urósł. Pamiętam jaki był tyciusi. Słomciu może być już tylko lepiej. Anita to anioł nie kobieta. Dobrze, że masz blisko takich kochanychvludzi. Buziam Słonko.