Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Milka 10:11, 31 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jest śliczna, z nie najwyższej półki cenowej( u nas) i do tego świetna gatunkowo

No mnie i ten gatunek i deseń pasuje, jutro podjadę i zerknę jeszcze muszę pianki tapicerskie kupić, ale chyba w necie.
Milka 10:12, 31 sty 2019

Wiosna się pcha , ale trawę to tak mamy na trasie podwórko placyk wydeptaną, że trzeba bęzie chyba od nowa siać....z drugiej strony świerza zieleń będzie widoczna w trawniku i poprowadzi wprost do domku

U mnie po upalnym lecie braki w trawie, psy też dziury nakopały, zryły, też nas czeka to samo.
basia3012 10:22, 31 sty 2019

Sylwio, ja w sprawie tych gipsowych figur. U Danusi napisałaś, że jeden gipsowy aniołek jest polakierowany. Czy jego zostawiasz na zimę na dworze czy też chowasz jak resztę?
sylwia_slomc... 10:27, 31 sty 2019

Milka napisał(a)

No mnie i ten gatunek i deseń pasuje, jutro podjadę i zerknę jeszcze muszę pianki tapicerskie kupić, ale chyba w necie.

Pianki na razie nie wymieniałam, bo to w zasadzie była próba czy nam się wogóle uda to zrobić. Ale do całego kompletu kiedyś też będę potrzebowała
sylwia_slomc... 10:28, 31 sty 2019

Milka napisał(a)

U mnie po upalnym lecie braki w trawie, psy też dziury nakopały, zryły, też nas czeka to samo.

Podnosisz mnie na duchu ale współczuję bo to dodatkowa robota niestety.
sylwia_slomc... 10:28, 31 sty 2019

basia3012 napisał(a)
Sylwio, ja w sprawie tych gipsowych figur. U Danusi napisałaś, że jeden gipsowy aniołek jest polakierowany. Czy jego zostawiasz na zimę na dworze czy też chowasz jak resztę?

Basiu chowam wszystkie na zime do budynku nie ogrzewanego, ważne, żeby schować jak są suche, a nie po deszczu
ElzbietaFranka 12:20, 31 sty 2019

taczka dostała nowe koło, bo noszenie piasku w wiadrach nie na nasze kręgosłupy już

do tego w moich kolorach

Nie ważne w jakich kolorach w takich da kołach i znaczne w razie jakby się taczka zgubila.ha ha
Doskonale się sprawdza u mnie już 8 rok twarde bezdętkowe.
deszczowymaj 12:21, 31 sty 2019

Sylwia Ty wariacie
Podziwiam Was nieustannie,pracusie jakich mało żadne warunki pogodowe Wam nie straszne.
Bardzo jestem ciekawa tego placyku ..projekt domku już jest ?
krzesełka oczywiście super
basia3012 12:23, 31 sty 2019

Basiu chowam wszystkie na zime do budynku nie ogrzewanego, ważne, żeby schować jak są suche, a nie po deszczu

Dzięki Sylwio za głos w sprawie gipsu w ogrodzie. Zawsze ktoś kto już ma doświadczenie z tym tematem wie więcej niż np ja, która co najwyżej doniczki zostawiała na zimę na dworze.
Bardzo lubię jak zimą śnieg pokryje figury w ogrodzie. Są wtedy jakby w czapeczkach. Bardzo mi się to podoba, to takie bajkowe. Mam dwie figury więc chyba jedną po polakierowaniu albo pokryciu Delfinem( w internecie to znalazłam) zostawię na próbę w ogrodzie. Drugą może na tarasie , pod dachem postawię. Zobaczymy co będzie.
Pozdrawiam .
Urszulla 15:14, 31 sty 2019

Gdyby nie te początkowe zdjęcia krzeseł nie uwierzyłabym z czego wyszłaś. Gratulacje