Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 16:29, 31 sty 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

No właśnie te dętkowe średnio trzy razy w sezonie trzeba było zmieniać, bo albo dętka, albo opona, tym razem wentyl, znudziły mi się te atrakcje w najmniej odpowiednich momentach
sylwia_slomc... 16:36, 31 sty 2019

deszczowymaj napisał(a)
Sylwia Ty wariacie
Podziwiam Was nieustannie,pracusie jakich mało żadne warunki pogodowe Wam nie straszne.
Bardzo jestem ciekawa tego placyku ..projekt domku już jest ?
krzesełka oczywiście super

Jak tylko nie leje żabami i głowy nie urywa, albo nie ma mrozu -20 to zawsze jest co robić, jak nie przy remontach to w ogrodzie ( wolę to niż prasowanie)
Domek raczej będzie z gotowca, bo aż takich zdolności ciesielskich to nie mamy
sylwia_slomc... 16:39, 31 sty 2019

basia3012 napisał(a)

Dzięki Sylwio za głos w sprawie gipsu w ogrodzie. Zawsze ktoś kto już ma doświadczenie z tym tematem wie więcej niż np ja, która co najwyżej doniczki zostawiała na zimę na dworze.
Bardzo lubię jak zimą śnieg pokryje figury w ogrodzie. Są wtedy jakby w czapeczkach. Bardzo mi się to podoba, to takie bajkowe. Mam dwie figury więc chyba jedną po polakierowaniu albo pokryciu Delfinem( w internecie to znalazłam) zostawię na próbę w ogrodzie. Drugą może na tarasie , pod dachem postawię. Zobaczymy co będzie.
Pozdrawiam .

Myślę, że sporo zależy od wykonawcy takiej figury( w sensie jej trwałości) bo wiadomo jeden zrobi uczciwie na dobrych materiałach, a drugi będzie chcrzcił czym się da. Ale tego to nigdy się nie dowiemyTrzymam kciuki by się udało
Anabell 16:40, 31 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zrobiłam próbę materiału na fotelu w domu , kupiłam dziś jeszcze wsady poduszkowe i oblekłam je w te poszewki co wcześniej pokazywałam i nieskromnie powiem Jam to uczyniła

Zobaczcie jak to będzie wyglądało

prawda, że fajnie?( I niech mi ktoś powie, że nie)

tylko nie zwróciłam uwagi, ze napis do góry nogami

Sylwia ja też kupiłam taki sam materiał w LM. pewnie ok 4 lat wcześniej, przeleżał i rok temu uszyłam obrusy ogrodowe.

Materiałów o takich wzorach szukałam kilkanaście lat, były tylko w katalogach do oglądania.

Trafiłam w dwóch kolorach taki sam jak Twój w czerwieni i drugi lila/róż.
Wyszły po dwa obrusy, dwa koła i dwa prostokąty obszyłam je lamówką czerwoną i kremową.

Tapicerka super, jak to cieszy swoje dzieło

a kretowiska mam podobne, we wtorek ze schroniska wzięłam parkę piesków, by krety poczuły niebezpieczeństwo.

Waśnie lecę z nimi na spacer po trawniku.

sylwia_slomc... 16:40, 31 sty 2019

Urszulla napisał(a)
Gdyby nie te początkowe zdjęcia krzeseł nie uwierzyłabym z czego wyszłaś. Gratulacje

Wyglądają jak nówki Ula czasem warto się odważyć i spróbować
sylwia_slomc... 16:43, 31 sty 2019

Anabell napisał(a)

Sylwia ja też kupiłam taki sam materiał w LM. pewnie ok 4 lat wcześniej, przeleżał i rok temu uszyłam obrusy ogrodowe.

Materiałów o takich wzorach szukałam kilkanaście lat, były tylko w katalogach do oglądania.

Trafiłam w dwóch kolorach taki sam jak Twój w czerwieni i drugi lila/róż.
Wyszły po dwa obrusy, dwa koła i dwa prostokąty obszyłam je lamówką czerwoną i kremową.

Tapicerka super, jak to cieszy swoje dzieło

a kretowiska mam podobne, we wtorek ze schroniska wzięłam parkę piesków, by krety poczuły niebezpieczeństwo.

Waśnie lecę z nimi na spacer po trawniku.

To się cieszę bo skoro Ty jesteś z tego materiału zadowolona to i ja będę
U nas był tylko taki jak kupiłam. W ogóle trudno o materiały w delikatny wzór kwatowy, albo są takie od siekeiry, albo w takich kolorach, że lepiej nie mówić, takich romantycznych, zwiewnych, delikatnych wzorów kwiatowych nie ma wcale
kasiek 19:06, 31 sty 2019

Krzesła prześliczne a i robota z placykiem leeeeci szybciutko
sylwia_slomc... 19:52, 31 sty 2019

kasiek napisał(a)
Krzesła prześliczne a i robota z placykiem leeeeci szybciutko

Cieszę się, że zdecydowałam się na ten właśnie materiałJeszcze jeden dzień i może uda się skończyć
kerii 03:06, 01 lut 2019

Wow aż tak zaspałam przespałam nowy początek ale za to pooglądałam początki Twojego rancza. Fajnie że tak masz obfocone od zielonej trawki do prawie dorosłego ogrodu super. Można poogladać, powspominać
Ja nie mogę prze żałować, że u mnie fotki tak strikte ogrodu to dopiero od 4 lat, odkąd zaczęłam bywać na O. A te z wcześniejszych lat to przeważnie ktoś na nich jest a rośliny czy budynki przypadkiem w tle, a przede wszystkim są to normalne nie cyfrowe fotki. No ale trudno.

Metamorfoza krzeseł super ja z takich staroci mam dwa zabytkowe fotele po pradziadku i od kilku lat zastanawiam się jak je ugryźć. Na razie stoją na wsi i pewno tam już zostaną.

Zazdroszczę, że u Was tak szybko i bez oporów powstaje coś nowego jest pomysł, myk i realizacja. Ja to muszę się na przekonywać, na gadać, na prosić a i tak przeważnie się nie da.

Wow ale się napisałam chyba nadrobiłam sen zimowy )
A propo serwetek taka mała inspirka na wykorzystanie różnych rozmiarów i wzorów

https://www.pinterest.es/pin/315181673916780491/

sylwia_slomc... 08:30, 01 lut 2019

Jolciu ja te fotki z trawką to mam tylko dzięki znajomym. Byli u nas i pocykali i też dopiero te fotki cyknęłam i wstawiłam, bo innych nie mam. Te co mam z najwcześniejszego okresu są z komórki tak maleńkie, że nic na nich nie było widać, zresztą wiesz bo to te co na początku bytności na forum wrzucałam