Aniu, jestem

.
Przeczytałam wątek i dużo słusznych uwag już padło.
Masz piękne, dojrzałe rośliny, które już robią Ci ogród. Trzeba tylko uporządkować linie, wprowadzić trochę kwitnących krzewów i bylin, a będzie prawdziwa eksplozja
Miejsce wybrane na rabatę bardzo dobre, ten pomysł, który omówiliście z Mariuszem będzie świetnie wyglądał.
A teraz złe wieści. Żeby wpisać te wszystkie (a przynajmniej większość) roślin w rabaty, trzeba będzie porządnie pogłówkować. A do tego konieczne jest zrobienie planu. Bez porządnego planu to ja w ogóle nie umiem, no nie wiadomo wtedy, gdzie ile miejsca jest. No i nie ma na czym rysować

.
Polecam Ci wątek Margerytki "ogród w remoncie". Miała podobną sytuację jak Ty: ładny, dojrzały ogród, który nie do końca spełniał jej oczekiwania. Ostatecznie Asia zdecydowała się zrobić totalną rewolucję (co oczywiście nie znaczy, że u Ciebie też będzie konieczna). Ale dobrze podejrzeć, jak Asia robiła plan, zdjęcia, żeby był solidny materiał poglądowy do omawiania na forum. Chyba od 60-70 strony zaczyna się planowanie.
Tutaj jest przykład jak profesjonalna projektantka wykorzystała stare nasadzenia przy rewitalizacji ogrodu
A
tutaj jest krótki post instruktażowy.
Myślę, że te dwa linki wystarczająco pokazują, dlaczego zrobienie planu jest konieczne, a nie jest tylko moją fanaberią