Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

magnolia 13:47, 19 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
Marto pisząc o mocnych karpach molini masz na myśli wielkość sadzonki? Bo moje ED co prawda mode ale mają wysokie kwiatostany ale część Zielona,liście są jeszcze niewielkie i raczej są mniejsza częściowo składową całej rośliny i liczę na to że z czasem się to zmieni.

pisze o korzeniach- o karpie korzeniowej.
Chyba ED ma kępę liści niezbyt wysoką do kwiatostanów jesli dobrze pamiętam
Magda70 13:50, 19 paź 2016

magnolia napisał(a)

Fajnie, że lawenda załapała się na fotki

Klimatyczny masz ten ogród...
magnolia 13:59, 19 paź 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Marto, ja jeszcze dodałabym 'Heidebraut' - ale potwierdzam, że powinno być luźno w różach, żeby ona wyglądała. Na pewno musi to być coś z caerulea.

'Edith Dudszus' wg mnie też ma mniejssze, drobniejsze źdźbła. Tak obserwuję.

Tylko H. jest wyższa- ok 140 cm, nie wiem czy nie za wysoka już
Matka 14:01, 19 paź 2016

Kokosiu, jestem, jestem...
magnolia 14:01, 19 paź 2016

dzięki Magduś
LeniwaOla 14:15, 19 paź 2016

magnolia napisał(a)
Olu, na mrowisku? Jaką Ty masz działkę?
U nas tez jest sporo mrówek, chyba z 5 rodzajów, ale teraz jakby mniej ich- nie łażą w trawniku, i wyniosły się na słońce.

nabijaj się, nabijaj .

Mieszkam na ciasnym osiedlu domków jednorodzinnych. W codziennym życiu wygodne, przedszkole mam 50 metrów od domu, spożywczak podobnie, szkoła niedaleko, teściowie też (żeby szybko młodą podrzucić, albo na obiad wpaść jak nie było czasu przygotować ). No ale za to za klimatem muszę wyjechać za miasto, a Ty wychodzisz w piżamie.... mam nadzieję, że kiedyś poznam to uczucie na codzień, nie tylko na wakacjach.

A mrówek też było od cholery u mnie, młodą tak w piaskownicy pożarły, że usiedzieć nie mogła
LeniwaOla 14:20, 19 paź 2016

Nett napisał(a)
Olu witam ze Szczecina. Do Przelewic chętnie jeżdżę, więc jak będziesz się wybierać, chętnie zastąpię teściową

Oooo proszę, fajnie że jest ktoś z okolic . Wpadnę do Ciebie (nie bój się, do wątku wpadnę ).
Tess 14:24, 19 paź 2016

Magnolio, Twój ogród zachwycający. Taki naturalny, zdaje się, że tylko lekko musnęłaś ogrodniczą ręką cudną naturę.

Czy warto do ogrodu zaprosić dzięgiel litwor?
Widziałam inspirkę u Skromnej Danki z tą chyba rośliną.
blyxa 15:06, 19 paź 2016

LeniwaOla napisał(a)

I zazdroszczę Wam tych Kapiasów. U mnie to sobie można do Przelewic co najwyżej pojechać. I to z teściową, bo nikogo więcej to nie interesuje

Nett napisał(a)
Olu witam ze Szczecina. Do Przelewic chętnie jeżdżę, więc jak będziesz się wybierać, chętnie zastąpię teściową

Przelewice to jedno, drugą stronę mamy Hortulus a w trzecią Berlin. Więc nie ma co marudzić
nawigatorka 15:11, 19 paź 2016

magnolia napisał(a)

pisze o korzeniach- o karpie korzeniowej.
Chyba ED ma kępę liści niezbyt wysoką do kwiatostanów jesli dobrze pamiętam
no właśnie.. I wcale mi się to nie podoba