Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 10:52, 21 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
A co tam jadłaś dobrego przy tym stole
hihii tak serio to piłam wodę
malkul 10:58, 21 maj 2017

Polinka pytalas jak nornice. Umknęło mi. Codziennie z nimi walczę. Codzienne obchód i trutka. I codziennie znajduje nowe szkody. Podgryzly mi prawie do zera jedną hortensja incrediball. O dzień o niby nie jedzą czosnkow niestety u mnie do Purple się dobierają już jeden zezarly. Stoi w wazonie. Wciągnęła gł do ziemi. Szlarnie obrobily w jedną noc. Rano wchodzę a tam kalarepa leżą i pełno tuneli. Jarznianki częściowo ściągane są do ziemi. Jak widzę że Cię omdlewa to is razu lecę kopać sprawdzam czy to one. I niestety same tunele.
malkul 11:01, 21 maj 2017

Kamasji nie będzie. No chyba że nornife zrobią mi przemarsz przez trawnik a z tyłków będą im wystawac piękne białe kamasje które mi zimą wpier....... wtedy będzie znak że oszalalam.
lojalna_ 11:12, 21 maj 2017

To gorsze niż zaraza nie zdawałam sobie sprawy z ogromu szkód tych futrzakow
Marta 11:38, 21 maj 2017

Gosiu, Magnolio ślicznie u Was
aleksandra_g 12:04, 21 maj 2017

Oj to faktycznie idzie przez nie oszaleję bardzo mi przykro
beata_m 13:16, 21 maj 2017

piękne masz Gosiu widoki niech ten dół szybko ucieka razem z nornicami najlepiej ... a próbowałaś karbit? wiem, że brzmi drastycznie ale kreta tak w zeszłym roku wygoniliśmy a teraz tez mi coś ryje - i to na pewno nie jest kret i chyba spróbuję tym samym
anna_t 13:43, 21 maj 2017

malkul napisał(a)
Kamasji nie będzie. No chyba że nornife zrobią mi przemarsz przez trawnik a z tyłków będą im wystawac piękne białe kamasje które mi zimą wpier....... wtedy będzie znak że oszalalam.

buhahahahhahaha!!!
14:33, 21 maj 2017
Gosiu a koty masz? na te nornice?
Magda70 20:27, 21 maj 2017

malkul napisał(a)
Polinka pytalas jak nornice. Umknęło mi. Codziennie z nimi walczę. Codzienne obchód i trutka. I codziennie znajduje nowe szkody. Podgryzly mi prawie do zera jedną hortensja incrediball. O dzień o niby nie jedzą czosnkow niestety u mnie do Purple się dobierają już jeden zezarly. Stoi w wazonie. Wciągnęła gł do ziemi. Szlarnie obrobily w jedną noc. Rano wchodzę a tam kalarepa leżą i pełno tuneli. Jarznianki częściowo ściągane są do ziemi. Jak widzę że Cię omdlewa to is razu lecę kopać sprawdzam czy to one. I niestety same tunele.

O cholewcia...masakra.

U nas nad jeziorem prawdopodobnie turkuć podjadek grasuje. Na razie male szkody ale strach się bać co będzie dalej.