Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 12:17, 06 lip 2017

justyś,
będą i kolory tylko że ja mam jezówki a one poźiejsze ,
coś już rozkwitło.
a na dodatek posadziłam pare nowosci , na przyszły rok zakwitną. ja bardzo powoli dobieram kolor do ogrodu, czasem nawet mysle że jak śimak
Pszczelarnia 12:37, 06 lip 2017

eee_taam napisał(a)
twój foch na ogród jest dla mnie duzym zaskoczeniem )

za duzo od siebie wymagasz ...masz wszystko ogarnięte jak nalezy ......no chyba że róz i bylin kolorowych ci brakuje ....to zrozumiem że boli

Nie brakuje. Kokoszko. Nie psuj dobrego. Nie psuj swojego stylu ogrodowego. Działaj z własnym wyczuciem. Nie musisz mieć wszystkiego w ogrodzie.

Ja uważam, że drzewa (cisy, te kule bukszpanowe muszą nabrać kształtów) muszą u Ciebie podrosnąć, żeby coś się wyniosło ponad trawy i te wszystkie płaskie rośliny, jakie masz.

Nie bałagań sobie ogrodu bylinami. Jeżówki wystarczą. Jeden kwiat na jedną porę roku.

Ale się uzewnętrzniłam - jak nigdy.
Pszczelarnia 12:39, 06 lip 2017

A chciałam powiedzieć dla ścisłości ogrodowej, że w szklarni posadzę odmiany winorośli 'Prim' i 'Arkadia' ale na razie po 1 szt. Jeszcze raz dziękuję.
13:10, 06 lip 2017
ooo głos rozsądku widzę może trzeba go słuchac

od Lukiego przychodze tam sie bardziej wywnetrzniłam ....ale jedno napisze przetacznik Red Fox u mnie slaby jest ...nie warto sie z nim zaprzyjażniac
nawigatorka 13:12, 06 lip 2017

Jeden kwiat na jedna porę roku -podoba mi się. Zapamiętam sobie. Tez czasem drobiazgi bylonowe za mną chodzą a one nie zawsze się sprawdzaj
13:47, 06 lip 2017
ty mi hummelo pokazuj ..co tydzień ...bo mysle o nim od zeszłego roku ...własnie zamiast przetaczników je bym dała ....ale musza zadarniać ...a nie przerastac chwastem

a przeglad przetaczników u mnie szału nie ma
Pszczelarnia 13:49, 06 lip 2017

eee_taam napisał(a)
ty mi hummelo pokazuj ..co tydzień ...bo mysle o nim od zeszłego roku ...własnie zamiast przetaczników je bym dała ....ale musza zadarniać ...a nie przerastac chwastem

a przeglad przetaczników u mnie szału nie ma

Justyna, one przykrywają powierzchnię ale nie jak zadarniacze, rosną w zgrabnych powiększających się kępkach. Nie rozłogowo - w tym sensie.

14:09, 06 lip 2017
Pszczelarnia napisał(a)

Justyna, one przykrywają powierzchnię ale nie jak zadarniacze, rosną w zgrabnych powiększających się kępkach. Nie rozłogowo - w tym sensie.

oby chwastem nie przerastały ...musze cos posadzić po katach ...bo przeciez nie bede plewic wiecznie
leon60 16:25, 06 lip 2017

Ja też zdania że u Gosi nic więcej nie potrzeba
Makao_J 16:31, 06 lip 2017

malkul napisał(a)
tak post powyżej opisuje jaki

Dzięki. Śliczne nazwy arkadia i skarb peonii. Myślisz że poza szklarnią (w gruncie) też mogłyby rosnąć? One chyba mają duuuży owoc.

edit. czytam że arkadia w gruncie ok ale skarb peoni pod osłony.