Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Konieczki 19:29, 17 sty 2018

Dziewuszki drogie jakby sie Wam ten Beatels za bardzo porozlazil z tych doniczek to ja te pozdiemne zbytki bym przygarnela
KasiaBawaria 08:21, 18 sty 2018

Hmm. Tylko gdzie ja wcisne pomiedzy cisy doniczki to mi zadalas zagwozdke. Czy w takim razie lepiej poadzic hakone? Musze zakryc przy podjezdzie podwyzszona kostke i chcialabym, zeby cos ja chociaz latem przykrylo.
Magda70 09:16, 18 sty 2018

Konieczki napisał(a)
Dziewuszki drogie jakby sie Wam ten Beatels za bardzo porozlazil z tych doniczek to ja te pozdiemne zbytki bym przygarnela

Asia, będę jeszcze wykopywać beatlesy wiosną....krzycz u mnie to Ci wyślę.
Tzn przypomnij się bo ja zapomnę komu obiecałam i że w ogóle obiecalam tak ok końca marca.
Magda70 09:18, 18 sty 2018

KasiaBawaria napisał(a)
Hmm. Tylko gdzie ja wcisne pomiedzy cisy doniczki to mi zadalas zagwozdke. Czy w takim razie lepiej poadzic hakone? Musze zakryc przy podjezdzie podwyzszona kostke i chcialabym, zeby cos ja chociaz latem przykrylo.

A ile masz miejsca między cisami?? To nie muszą być duże doniczki.

Ja mam posadzone hakone przed cisami.
magnolia 12:26, 18 sty 2018

KasiaBawaria napisał(a)

Jak masz ograniczniki w postaci ramek na rabacie i Beatles może wypełnić ziemię pod cisami całkiem i jeszcze najlepiej żeby był tam dla nich półcień, to Beatlesy będą ok.
magnolia 12:27, 18 sty 2018

ja się troszke boję hakone przy młodych cisach, żeby ich nie zagłuszyła. jak jej dobrze to szaleje, panoszy się
KasiaBawaria 09:00, 19 sty 2018

To dalyscie mi zagwozdke. Mam tam posadzone Hortensie i piwonie oraz kule z cisa i trawy moga wypelnic rabate. W jednym miejscu doniczka na pewno nie wejdzie, bo od cisa do kostki jest pare centymetrow. Z jednej strony moga sie a nawet powinny sie przelewac na podjazd. I teraz nie wiem ktora posadzic
KasiaBawaria 09:28, 19 sty 2018

Tej obwodki z cisa nie ma,mialy tam za mokro. Pod spodem jest od lewej strony beton i mialy za duzo wody i chorowaly. Musialam je usunac.Mysle, ze trawy dadza tam rade.Slonce do poludnia.Przepraszam, jezeli zasmiecam watek
magnolia 12:38, 19 sty 2018

Kasiu, chyba tam za dużo słońca dla Beatlesów. One ładniej wyglądają nie w pełnym słońcu. tam gdzie czosnki między klonami co jest- hortensje?
KasiaBawaria 13:45, 19 sty 2018

Tak, tam sa hortensje. Slonce jest tylko przed poludniem.Za rok, dwa bedzie mniej,bo tam sa zywoploty z cisa, jeszcze male oraz kuliste deby. One beda zacieniac rabate ale juz teraz jest tam tylko z rana slonce.