Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Wymarzyłam sobie wrzosowisko

Wymarzyłam sobie wrzosowisko

anuska2507 21:45, 20 kwi 2025

Magara napisał(a)
No to z rozmiarem poszaleliście Powiększam sobie foty, żeby co nieco podpatrzeć
Moje biedrowe dollsy będą żółte w tym roku

Jeśli interesują Cię jakieś detale (domyślam się, że chodzi o szklarnię), to mogę zrobić zdjęcia z bliska
anuska2507 21:58, 20 kwi 2025

Roocika napisał(a)
Dobrze, że zdrowie wróciło.
A co sie stało brzozom? Czemu się złamały?
Pysznogłówki wyrywane, niektóre byliny rosną za szybko jak im warunki przypasują Też mam kilka takich

Brzozy w zeszłym roku, jeszcze przed posadzeniem, miały grzyba - czarne kropki na liściach. Niektóre wcześniej zgubiły liście, ale nie przyglądałam im się dokładnie, nie zaznaczyłam, które egzemplarze chorowały najbardziej. Może to spowodowało, że część brzozy uschła i się złamała.

To moje pysznogłówki chyba trafiły na takie idealne miejsce

Magara 22:51, 20 kwi 2025

anuska2507 napisał(a)

Jeśli interesują Cię jakieś detale (domyślam się, że chodzi o szklarnię), to mogę zrobić zdjęcia z bliska

Będę pytać na bieżąco
My wciąż jeszcze na etapie fundamentu Jutro będzie wygładzany (?), później malowany na czarno, a co później to nie mam pojęcia
Dziś odebrałam z paczkomatu doniczki 1,5 litra, jutro w nie po raz kolejny pomidory przepikuję, bo nie mam pojęcia kiedy te bidaki do szklarni trafią
Ale gdyby coś Ci się przypomniało z etapów montażowych - to bardzo chętnie wszystkie uwagi przyjmę
ajka 19:55, 21 kwi 2025

A moje tawuły Grefsheim w tym roku nie zakwitły Smutno mi, co roku wyglądały pięknie. Nie wiem przemarzły czy co? Miały pojedyncze kwiatki tylko.
anuska2507 15:29, 22 kwi 2025

Magara napisał(a)

Będę pytać na bieżąco
My wciąż jeszcze na etapie fundamentu Jutro będzie wygładzany (?), później malowany na czarno, a co później to nie mam pojęcia
Dziś odebrałam z paczkomatu doniczki 1,5 litra, jutro w nie po raz kolejny pomidory przepikuję, bo nie mam pojęcia kiedy te bidaki do szklarni trafią
Ale gdyby coś Ci się przypomniało z etapów montażowych - to bardzo chętnie wszystkie uwagi przyjmę

Pytaj śmiało, też walczyliśmy z montażem, więc chętnie podzielę się doświadczeniem
Chociaż z Twojego opisu wynika, że na pewno będziecie mieli najlepiej przygotowany fundament na całym forum
anuska2507 15:33, 22 kwi 2025

ajka napisał(a)
A moje tawuły Grefsheim w tym roku nie zakwitły Smutno mi, co roku wyglądały pięknie. Nie wiem przemarzły czy co? Miały pojedyncze kwiatki tylko.

Wielka szkoda, że nie zakwitły. Te tawuły właśnie u Ciebie bardzo mi się spodobały i je kupiłam, gdy tylko zobaczyłam w szkółce. Planuję nawet dokupić 2 sztuki, bo miałam tylko 3 i posadziłam dość gęsto i mi brakuje, żeby dokończyć rząd.
anuska2507 18:06, 22 kwi 2025

Jabłoń rajska Royalty

Rojodziejowa 18:33, 22 kwi 2025

Ania, dziś właśnie taką kupiłam! Jak ją masz głęboko posadzoną? Pani mówiła, żeby posadzić głębiej niż jest aktualnie w doniczce i zastanawiam się, czy faktycznie tak mam zrobić.
anuska2507 22:45, 22 kwi 2025

Widziałam zakup
Ja nie dostałam żadnych rad odnośnie sadzenia, więc posadziłam mniej więcej tak, jak rosła w donicy. Nie mam dobrego zdjęcia z bliska, ale na pewno miejsce szczepienia jest powyżej gruntu o jakieś 10-15 cm.
Magara 23:10, 22 kwi 2025

anuska2507 napisał(a)

Pytaj śmiało, też walczyliśmy z montażem, więc chętnie podzielę się doświadczeniem
Chociaż z Twojego opisu wynika, że na pewno będziecie mieli najlepiej przygotowany fundament na całym forum

Hehe, też obstawiam, że nic go nie ruszy
Dziś się dowiedziałam o planach doprowadzenia do szklarni wody (pomysł doceniłam ) oraz prądu (też fajnie) Ale jak podejrzałam na allegro ile kosztowało gniazdko hermetyczne oraz lampa - wymiękłam Nasza szklarnia ewidentnie będzie pomnikiem obłędu