Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć

Kim 14:38, 02 sie 2020

Akcja wyciepywania cisów zakończona sukcesem te które jeszcze żyły i rokowały na przyszłość przesadziłam na górkę ,tam dobrze rosną więc dosadziłam je pomiędzy i mam nadzieję że będą rosły

Kim 14:43, 02 sie 2020

Teraz tylko muszę kupić szmaragdy i posadzić ,no cóż,chciałam cisy ale nie mam wyjścia mam tylko nadzieję że to wilgotne podłoże będzie im służyć ,
Kupiłam też werbene ,narazie jedną sadzonke ale pani w ogrodniczym przywiezie w poniedziałek więc polecę dokupić
Nowa12 21:31, 02 sie 2020

Szkoda cisków ale co zrobić. Sama jestem ciekawa czy moje się w ogóle przyjmą bo upały teraz. Fajnie że tak szybko ci się udało kupić werbenę i już taką konkretną.
anabuko1 08:31, 03 sie 2020

Kim napisał(a)
Teraz tylko muszę kupić szmaragdy i posadzić ,no cóż,chciałam cisy ale nie mam wyjścia mam tylko nadzieję że to wilgotne podłoże będzie im służyć ,
Kupiłam też werbene ,narazie jedną sadzonke ale pani w ogrodniczym przywiezie w poniedziałek więc polecę dokupić

Piękne hortensje.

Ja jakoś nie mam szczecią do werben.Nie chcą u mnie rosnąć,
Gochna 23:42, 03 sie 2020

Bożenka jestem w szoku z tymi cisami. Taki już los ogrodników... Szkoda, że wcześniej nie doczytałam o werbenie. Ona u mnie rozsiewa się w tysiącach i mogłabym Ci wysłać
Kim 11:02, 04 sie 2020

Nowa12 napisał(a)
Szkoda cisków ale co zrobić. Sama jestem ciekawa czy moje się w ogóle przyjmą bo upały teraz. Fajnie że tak szybko ci się udało kupić werbenę i już taką konkretną.

Mam jeszcze cisy w drugiej części ogrodu ,żywopłot i kulki ,tam super rosną ,te na kulki były bidule jak kupowałam a jeszcze je wyciachałam na maxa a już się fajnie zagęściły
Wniosek z tego taki że muszą mieć odpowiednie miejsce napewno nie lubią nadmiaru wody,przez tą wodę moje padły a na wiosnę dobrze ruszyły ,tylko potem te deszcze je dobiły

Jeżeli nie masz podmokłego stanowiska dla nich to będą dobrze rosły

Werbena faktycznie wypasiona dziękuję
Kim 11:09, 04 sie 2020

anabuko1 napisał(a)

Piękne hortensje.

Ja jakoś nie mam szczecią do werben.Nie chcą u mnie rosnąć,

Aniu dziękuję werbena też dla mnie to nowość więc nie wiadomo czy będzie u mnie rosnąć ,znając moje ostatnie szczęście do roślin to może być różnie
Dziękuję Ci za rady liliowcowe ,muszę upolować ten czerwony Siloam Grace ale chyba najprędzej przez Internet znajdę ,ale szczerze to nie lubię tak kupować bo różne dziadostwo wpychają
Kim 11:14, 04 sie 2020

Gochna napisał(a)
Bożenka jestem w szoku z tymi cisami. Taki już los ogrodników... Szkoda, że wcześniej nie doczytałam o werbenie. Ona u mnie rozsiewa się w tysiącach i mogłabym Ci wysłać

Cisów szkoda ,ale nie ma tego złego ...bo wiesz znowu zakupy się szykują ogrodowe może tylko eM mniej zadowolony ,nie lubi wydawać podwójnie takie życie ale nie ma co oglądać się za siebie

Jak mówisz że werbena sieje się jak guu..pia to jest nadzieja że w przyszłym roku będę miała jej więcej

mimi 10:05, 05 sie 2020

Szkoda cisów, ale może w nowym miejscu będzie im lepiej
Nowa12 14:52, 05 sie 2020

Kim napisał(a)

Mam jeszcze cisy w drugiej części ogrodu ,żywopłot i kulki ,tam super rosną ,te na kulki były bidule jak kupowałam a jeszcze je wyciachałam na maxa a już się fajnie zagęściły
Wniosek z tego taki że muszą mieć odpowiednie miejsce napewno nie lubią nadmiaru wody,przez tą wodę moje padły a na wiosnę dobrze ruszyły ,tylko potem te deszcze je dobiły

Jeżeli nie masz podmokłego stanowiska dla nich to będą dobrze rosły

Werbena faktycznie wypasiona dziękuję

Ja bardziej się boję w drugą stronę, że mogą mieć za sucho i za słonecznie. Czytałam że bardzo nie lubią nadmiaru wody i u Ciebie chyba niestety to się sprawdziło.
Jak moje się nie przyjmą to już chyba dam kulki tujowe.