Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 20:46, 16 paź 2012

Witajcie .... Monitko, Agaciu, Aniu_Studio, GabiKu, Wieloszko, Danusiu , Irenko, Selizo, Gabi, Boćku, Ginger, Kasiu ... dziękuję za miłe komentarze

słoneczka dla Was i lecę poczytać co u Was

ola 21:15, 16 paź 2012

Przyszłam zaciekawiona rabatką ze świeżo posadzoną wisienką Umbra... Liczyłam na fotki ze światłem dziennym (te o zmierzchu są oczywiście bardzo nastrojowe).
(Wiśniomania też mi się udzieliła i również takową zakupiłam, długo zastanawiając się gdzie ją posadzić.)

Są za to trzmielinki ... jakby były w zasięgu ręki. Masz pewnie dobry sprzęcior, no i trzmieliny piękne, zdrowiutkie i świeżutkie. Pozdrawiam Magdziu.
noemi 21:28, 16 paź 2012

Witaj Olu ...no tak , obiecałam dzienne zdjęcia ... i wieczorem przypomina mi się , że fotki miałam zrobić za dnia ... ... i moja rozplenica , chyba nie przeżyje mojego przesadzenia ... strasznie zżółkła , wygląda bardzo dziwnie... poskręcały się jej liście , jakby nie pobierała wody , a ją podlewałam ...

... trzmieliny ... zdjęcie jest z maja , robiła je Ania_Studio podczas wizyty u mnie ... mam taką super pamiątkę ...a ja, mam zwykły aparacik

buziaki
Konstancja30 21:28, 16 paź 2012

Magduś ... praca domowa czeka a Ty latasz ... i masz rację ... życie jest po to by sobie sprawiać małe albo i duże przyjemności ... buziak (to z małych niech będzie ) ...
ola 21:56, 16 paź 2012

Ja też przesadzałam rozplenice, co prawda wiosną, ale też długo nie potrafiły się zabrać w nowym miejscu. A teraz pięknie kwitną i o przeprowadzce już dawno zapomniały. Więc głowa do góry.
noemi 22:25, 16 paź 2012

Konstancja30 napisał(a)
Magduś ... praca domowa czeka a Ty latasz ... i masz rację ... życie jest po to by sobie sprawiać małe albo i duże przyjemności ... buziak (to z małych niech będzie ) ...

Właśnie ... przecież za karę się nie urodziłam ....... nie robię, będę się martwić jutro .... buziak Izuś
noemi 22:26, 16 paź 2012

ola napisał(a)
Ja też przesadzałam rozplenice, co prawda wiosną, ale też długo nie potrafiły się zabrać w nowym miejscu. A teraz pięknie kwitną i o przeprowadzce już dawno zapomniały. Więc głowa do góry.

... będę żyć nadzieją .... dziękuję Olu
Mala_Mi 22:41, 16 paź 2012

Teraz pora na usychanie traw, wiec jak przesadziłaś to przyspieszyłaś ten moment.... nie zalewaj za bardzo wodą by nie zgniły korzenie.... na zimę możesz z góry czymś przykryć... np iglaczki??? i będzie żyła
noemi 22:44, 16 paź 2012

Aniu ... to dobra informacja ... już mi lepiej może ją już zwiąże w snopek, będzie jej cieplej ... czy to głupi pomysł ? ....

Evchen 23:34, 16 paź 2012

noemi napisał(a)
Aniu ... to dobra informacja ... już mi lepiej może ją już zwiąże w snopek, będzie jej cieplej ... czy to głupi pomysł ? ....

nie oceniam pomysłu, bo nie wiem.. ale troska o rośliny mnie rozczuliła