Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Gabisia 22:47, 11 maj 2014

Madziu - jakiej odmiany są te Twoje jarzmianki?
Byłaś u Pana w niedzielę jeszcze raz?
kolagn 22:56, 11 maj 2014

Dobrze wiedzieć, że kulki będą wznowione myślę, że na pierwsze ciecie mogą być przydatne

hortensje widziałam akurat w krotonie jak byłam po brzózki kilka odmian jest też u mnie w Kątach, ale akurat tych co chcę nie mają. Wczoraj widziałam tam za to ładne bordowe żurawki po 5 zł, ale nie kupiłam bo najpierw muszę posadzić buksiki, hortensję, szałwię itp. Nie chcę tworzyć jeszcze większego bałaganu bo później nad tym nie zapanuję
Pszczelarnia 12:09, 12 maj 2014

Magdo, czy te formowane drzewa, które widziałaś na giełdzie to od Studnickich (Ząbkowice Śląskie)?
Widziałam formowane na szpalery klony polne - cudne.
bleebla 22:22, 12 maj 2014

Maga fajnie było Cię zobaczyć. Czasu było mało.. szkoda...
noemi 23:20, 12 maj 2014

Gabisia napisał(a)
Madziu - jakiej odmiany są te Twoje jarzmianki?
Byłaś u Pana w niedzielę jeszcze raz?

Gabiś chyba Roma ... pojechałam do Pana , bo te co kupiłam w pąkach to były białe ...

noemi 23:22, 12 maj 2014

kolagn napisał(a)
Dobrze wiedzieć, że kulki będą wznowione myślę, że na pierwsze ciecie mogą być przydatne

hortensje widziałam akurat w krotonie jak byłam po brzózki kilka odmian jest też u mnie w Kątach, ale akurat tych co chcę nie mają. Wczoraj widziałam tam za to ładne bordowe żurawki po 5 zł, ale nie kupiłam bo najpierw muszę posadzić buksiki, hortensję, szałwię itp. Nie chcę tworzyć jeszcze większego bałaganu bo później nad tym nie zapanuję

bardzo dobry plan
noemi 23:28, 12 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Magdo, czy te formowane drzewa, które widziałaś na giełdzie to od Studnickich (Ząbkowice Śląskie)?
Widziałam formowane na szpalery klony polne - cudne.

Ewo, szkółka jest w Krzywinie , powiat strzeliński ... jestem oczarowana tym formowaniem... takie drzewa są już same w sobie dekoracyjne ...
noemi 23:30, 12 maj 2014

bleebla napisał(a)
Maga fajnie było Cię zobaczyć. Czasu było mało.. szkoda...

Aga , mi również było bardzo miło... nam jest zawsze mało czasu ... ale fajnie, że się poznałyśmy .
noemi 23:32, 12 maj 2014

U mnie już po tulipanach ... zauważyłam, że liście łapią jakiegoś grzyba, jest sens je trzymać aż uschną ? czy to już po cebuli... i lepiej je wykopać?
Pszczelarnia 23:38, 12 maj 2014

noemi napisał(a)

Ewo, szkółka jest w Krzywinie , powiat strzeliński ... jestem oczarowana tym formowaniem... takie drzewa są już same w sobie dekoracyjne ...

Magdo, musi być ta sama. Trudno uwierzyć, że w odległości 30 km 2 szkółki mają taka samą ofertę handlową.

Boskie te drzewa, platany jak parasole, klony polne jak tarcze - ale ich utrzymanie w tak idealnym stanie cięcia to sztuka nie lada.

PS Oszalałam całkowicie, na dodatek kupiłam 13 cisów 'Fastigiata'. Oni mają nawet kaliny angielskie i "burkłuda".