Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród z widokiem na jezioro 15:44, 13 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ha, ha, poczytałam, jak drzewa, którego nie było szukałyście
Jolu, ja też mam niedoczas wątkowy, jak jest pogoda, to do ogrodu biegnę, a potem stoję sporo czasu i podlewam na dwa węże. I wieczór. Popadało trochę wczoraj u ciebie? Pozdrawiam

Porządnie popadało, rośliny odżyją bo mimo podlewania było sucho
Ogródek Ewy 12:44, 13 cze 2015

Do góry
Ewa, masz cudne piwonie. Ta ciemnoróżowa super.
U ciebie firletka szybciej kwitnie.
Ogródek Iwony 12:07, 13 cze 2015

Do góry
Dziś był ciąg dalszy pielenia. Po trochu, żeby w te upały nie dostać porażenia słonecznego. Wybrałam rabatę, na której w godzinach południowych jest cień. Po burzy było 33 stopnie w cieniu. Chyba gorzej, niż przed opadami.Jeszcze rano obiecałam sobie, ze na razie nie kupię niczego w szkółce.
O godzinie 12 nieśmiało zaproponowałam e-Mowi wyjazd.
Jadę do szkółki. Potrzebuję buka. Zobaczę, co dostanę.
edit: dostałam
Chciałam buka Dawyck Gold, był , ale zaatakowany przez mszyce, nie wzięłam. e-Mowi się podobał Wiąz holenderski 'Wredei' , ale coś mi mówiło, żeby go nie brać. Nie wiem dlaczego? Może dlatego, że nie był na mojej liście chciejstw? I tak mam mało miejsca, więc bez sensu kupować coś, czego się nie zna. Ma ktoś może zdanie o nim wyrobione?
Ostatecznie wzięłam magnolię Old Port, kiedyś polecaną przez Bogdzię i Łukasza. Buka nr Dawyck Purple (drugiego, bo jeden już mnie zachwyca w moim ogrodzie), 6 turzyc buchanana, 3 żurawki Berry Smoothie, e-M dorzucił jeszcze 4 red barony, mimo, że mam od Any. Wszystko dlatego, że nastąpiło nieporozumienie w szkółce, baron nie miał nazwy i stał przy carexach po dość niskiej cenie. Chciałam się upewnić, czy to on i automatycznie cena skoczyła o 100 procent
Chcieliśmy zrezygnować z barona, ale sprzedawca wynegocjował nam u szefostwa poprzednią, niższą cenę, jako zadośćuczynienie za pomyłkę w wycenie ze strony szkółki.
Rabata ognista zmieniła więc kształt.

Tutaj część posadzona.

E-M się upiera, aby w ostatni kawałek posadzić barona, ja chcę go tam posadzić, gdzie jest ustawiony, a tu dać coś żółtego:co byłoby lepsze ?
1. 3 kuleczki bukszpanowe
2. trzmielinę ciętą w dywan
3. tawułki o żółtym wybarwieniu
4. kuleczki żółte Miriam
5. żurawka Lime Marmalade nie da rady, bo za dużo tam słońca

Ogródek Iwony 09:17, 13 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czy ktoś już zaczął ciąć bukszpany?
Jest czerwiec, to niby można. Ale czy w takie upały?

Nie tnij w takie upały bo zrobią sie brązowe.

Cudowny preznet hortensjowy widziałam.
Co do nawadniania to wystraczy zalozyc zraszacze do trawnika, bo tylko trawnik wymaga codziennego podlewania. Zrobiłas teraz duzo rewolucji i dlatego musisz wszystko codziennie podlewac, za rok -dwa wystraczy dwa razy w tygodniu w najwieksze upały podlac. Ja praktycznie nie uzywam lini kroplujących (ale mam ciezka gliniasta gelby, ktora dobrze trzyma wode)
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:49, 13 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja też bym zostawiła i dosiała. Trawa pewnie zaczyna kiełkować, to chodzenie po niej i grabienie moze zniszczyć kiełki. Byłoby szkoda. I nie daje gwarancji wyrównania.

No właśnie dziwi mnie to, że nic się jeszcze nie zieleni
Ale reasumując - nic nie robić tylko czekać?
Ogród z widokiem na jezioro 07:47, 13 cze 2015

Do góry
Ha, ha, poczytałam, jak drzewa, którego nie było szukałyście
Jolu, ja też mam niedoczas wątkowy, jak jest pogoda, to do ogrodu biegnę, a potem stoję sporo czasu i podlewam na dwa węże. I wieczór. Popadało trochę wczoraj u ciebie? Pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:05, 13 cze 2015

Do góry
Polinko, od marca miałam bałagan budowlany i cię rozumiem. Teraz zostało trochę gruzu, z którym nie ma co zrobić, na środku przyszłego trawnika sporo żwiru, który przyda się później i M nie pomoże, ma leżeć ze względu na kręgoslup. Dalej patrzę na bałagan. Za dwa tygodnie urlop, to wtedy o tym będę myśleć. Głowa do góry. Ty się nie przejmuj. Ja zamykam oczy, udaję, że nie ma. Inaczej bym oszalała.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 06:59, 13 cze 2015

Do góry
Olu, a z której strony Bydgoszczy te 40?
Bo ja mam do Bydgoszczy 100.
Czasem słońce czasem deszcz 06:45, 13 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dodam jeszcze z plag bruzdownicę pędówkę. Zaatakowała mi w tym roku kilka róż. Na szczęście zanim to zaistniało, czytałam o tym w gazecie ogrodowej. Potem znalazłam na gałązkach i jakby mnie olśniło, szybko sobie poradziłam z usunięciem paskudy. Tylko trzeba być czujnym. inne rośliny też potrafią kaprysić. Nie tylko róże. A jak są, to zachwycają kwiatem i zapachem. Ja mam i się z nich cieszę. Tylko u mnie później starują, niż w innych ogrodach.

oj straszycie mnie dziewczyny, może jednak porzucę temat róż i poszukam czegoś na zastępstwo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:45, 13 cze 2015

Do góry
Łuki, u mnie tylko anabelle ma pąki. Inne jeszcze nie
Niemożliwe, by wszystkie nie chiały kwitnąć. Bądź dobrej myśli.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 06:27, 13 cze 2015

Do góry
Joasiu, pozdrawiam z rana. Piękne zakupy zrobiłaś. Piękny jest ten ogród. Dawno u ciebie nie pisałam z braku czasu. Już niedługo będę go miała więcej.
Roślinki będziesz dosadzać, czy nową rabatę tworzysz ?
Kosolkowa Pasja 06:20, 13 cze 2015

Do góry
Ja się chcę wybrać ze Zbyszkiem. To byłoby miejsce w aucie. Może jednak ?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:19, 13 cze 2015

Do góry
Ja też bym zostawiła i dosiała. Trawa pewnie zaczyna kiełkować, to chodzenie po niej i grabienie moze zniszczyć kiełki. Byłoby szkoda. I nie daje gwarancji wyrównania.
Kosolkowa Pasja 06:17, 13 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U nas ta burza podchodziła bokiem. Ostatecznie też popadało. Prąd co chwilę wyłączają.
Fajnie - wyprawa kajakowa ciekawie brzmi, pogoda może być ładna.
Olu, wybierasz się na spotkanie Ogrodowiska w lipcu ?

Uwielbiam kajaki, i ten spokój, widoki..

Nie myslałam o spotkaniu wczesniej. Raczej nie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:16, 13 cze 2015

Do góry
Trzymam kciuki za szybki byt pana koparkowego.
Buziak.
Kosolkowa Pasja 06:10, 13 cze 2015

Do góry
U nas ta burza podchodziła bokiem. Ostatecznie też popadało. Prąd co chwilę wyłączają.
Fajnie - wyprawa kajakowa ciekawie brzmi, pogoda może być ładna.
Olu, wybierasz się na spotkanie Ogrodowiska w lipcu ?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:42, 12 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To za twoje cztery ją bym dostała jedną. Powiedziałam pani, że z ceną przegięli.

No faktycznie ... przegięli
Prawie - jak ogród 23:38, 12 cze 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

To tylko te nn, Iwonko
Aktulnie u mnie pada, oberwanie chmury normalnie

Oberwania chmury zazdroszczę. U nas tylko trochę wody chmury spuściły. Lepsze to, niż nic.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:35, 12 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A ja płaciłam po 6zł
Pozdrawiam serdecznie

To za twoje cztery ją bym dostała jedną. Powiedziałam pani, że z ceną przegięli.
Ogródek Niny 23:30, 12 cze 2015

Do góry
Witaj Nino. Zaczęłaś tworzyć z entuzjazmem. Oby tak dalej. Szpaler tawuł fajnie się odcina kolorem. Trzeba je przycinać co jakiś czas. Dziękuję za wizytę.
Wątek sobie poczytałam u Ciebie. Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies